Kim Huybrechts “Dit was mijn mooiste prestatie tot nu toe” Interviews
Interviews

Kim Huybrechts “Dit was mijn mooiste prestatie tot nu toe”

Kim Huybrechts “Dit was mijn mooiste prestatie tot nu toe”

Op de European Championship wisten de jonge spelers Kim Huybrechts en Jerry Hendriks indruk te maken en daarom sprak Dartfreakz.nl na afloop van het toernooi met beide spelers. In dit artikel komt het gesprek met Kim Huybrechts aan bod, die de finale mis liep door tegen een ontketende Simon Whitlock aan te lopen in de halve finale. Het interview met Jerry Hendriks, die zijn naam op de kaart wist te zetten in zijn duel met Phil Taylor, zal binnenkort volgen. Zie hieronder voor een uitgebreid interview met Kim Huybrechts.


Hoe kijk je terug op afgelopen weekend in Duitsland?
Het was natuurlijk een geweldige ervaring! Het was een zeer mooi en leuk toernooi. Goede sfeer onder supporters maar ook onder de spelers zelf. Het was dan ook een gezellige sfeer in de oefenruimte. De prestatie is natuurlijk prachtig! De mooiste tot nu toe! Op zo'n toernooi een halve finale gooien is een droom van elke darter. En ik voel dan ook met deze halve finale dat ik gegroeid ben het laatste jaar als darter.

Had er meer ingezeten, denk je?
Goh, eerlijk gezegd denk ik het wel. De legs die ik goed gooide gingen lekker en de finishes waren goed. Maar de legs die ik verloor waren vaak te zwak met veel 60 of 58 scores. Als je daar gewoon sterker scoort zet je de tegenstander meer onder druk en kan hij een keert missen. Al is het maar 1 leg, elke leg kan belangrijk zijn. Maar al bij al ben ik zeer tevreden uiteraard!

Je staat nu in de top 32 van de Order of Merit. Hoe belangrijk is dat voor jou?
De top 32 was een doel dat ik tegen het einde van het jaar wou halen. We zijn halverwege en ik ben er al, dus ik sta voor op schema. Daar ben ik natuurlijk heel tevreden mee. Het betekent dat ik een goed begin van het seizoen ken. Het geeft veel vertrouwen en zin om nog verder te gaan. Elke plaats dat ik nu stijg is extra met het oog op een top 24 en op termijn een top 16 plaats.

Valt daarmee een bepaalde druk van je schouders, want de top 32 is rechtstreeks geplaatst voor het WK.
Ja, ik was al zo goed als zeker van het WK dus daarvoor moest ik het niet perse doen. Wel is de seeding nu belangrijk, dus geen eerste ronde tegen Phil Taylor of Adrian Lewis. Wel moet ik natuurlijk zo hoog mogelijk proberen te komen tegen de tijde dat de loting eraan komt want anders is het een tweede ronde tegen deze tegenstanders. Maar op zich moet ik daar niet zo naar kijken want je moet gewoon goed gooien of het nu tegen de nummer 1, nummer 8 of nummer 14 van de wereld is. Je moet altijd top zijn!

Wat zijn je doelen voor het najaar?
Mijn doelen zijn natuurlijk in de eerste plaats zo hoog mogelijk komen op de ranking tegen de loting van het WK, en gewoon blijven presteren hoe ik bezig ben. Misschien proberen om een vloertornooi te winnen en ook gewoon goed blijven presteren op de resterende televiesietornooien.

Op de World Grand Prix speel je tegen Kevin Painter in de eerste ronde. Tevreden met die loting?
Er zijn spelers die moeilijker zouden zijn, maar tegen een Kevin Painter moet je ook gewoon goed gooien. Ik heb een goed record tegen Kevin en versloeg hem 2 keer in de twee confrontaties maar zoals ik als zei voor de wedstrijd tegen Raymond afgelopen weekend, records tellen niet aan de start van een wedstrijd. Je start op 0-0 en je moet opbouwen. Ook zal het voor mij een nieuwe ervaring zijn om een dubbel in-dubbel out toernooi te spelen want dit heb ik nog niet gedaan terwijl Kevin Painter hier toch al jaren ervaring in heeft.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws