Ronny Huybrechts "Het doel is om binnen 2 jaar in de top 64 te staan" Interviews
Interviews

Ronny Huybrechts "Het doel is om binnen 2 jaar in de top 64 te staan"

Ronny Huybrechts "Het doel is om binnen 2 jaar in de top 64 te staan"

Zoals in aangegeven, sprak Dartfreakz ook met Ronny Huybrechts naar aanleiding van zijn mooie prestatie op de afgelopen Qualifying School. Huybrechts bemachtigde zijn kaart op dag drie door bij de laatste vier te eindigen en zal broer Kim de komende twee jaar op de Pro Tour vergezellen. Ook Ronny werd het hemd van het lijf gevraagd.

Ronny, gefeliciteerd met je tourkaart namens Dartfreakz. Had je hiervan durven dromen?
Eerst en vooral dank u voor de felicitaties. Van durven dromen doen we natuurlijk allemaal. Maar zeker was ik niet omdat de voorbereiding niet was verlopen zoals ik wilde. Daarom had ik me voorgenomen om er het beste van te maken en zien hoever ik zou geraken.

Hoe heb je de Qualifying School 2013 beleefd?
Het is en was een enorme belevenis om deel te nemen aan deze Q-School. Als je het niet gezien hebt kan je je moeilijk voorstellen hoe het er aan toegaat. Echt professioneel, tot in de puntjes geregeld en een voorbeeld hoe een darts evenement moet verlopen.

Had je op dag 3 van de Qualifying School al het gevoel dat het goed zou komen? En was je op dag 1 en 2 minder in vorm?
De eerste twee dagen was mijn niveau zeker niet minder dan de derde dag toen het wel lukte. Maar je moet toch wel een beetje geluk hebben ook. De eerste dag verloor ik tegen Mark Frost nadat ik in totaal 3 pijlen had gemist om de beslissende dubbel te gooien en geen enkele van de 3 pijlen zat meer dan een millimeter ernaast. De tweede dag was het nog erger want toen verloor ik met 6-1 en speelde eigenlijk vrij goed maar mijn tegenspeler gooide de partij van zijn leven. De 140 en 180 scores vlogen om mijn oren en hij miste geen enkele dubbel. De derde dag begon ik iets minder maar groeide het niveau naargelang de partijen vorderden, met als resultaat dat ik een tourkaart kon bemachtigen.

Welke partij was voor jou de mooiste op de Qualifying School 2013?
Mooiste partij?? Da's moeilijk te zeggen. De partij die ik met 6-1 verloor van Daniel Day in de 1e ronde op dag 2 misschien. Raar maar waar :-). Ook de laatste partij natuurlijk.

Welke partij(en) vond je het zwaarst op de Qualifying School 2013?
Zwaarste partij? Deze vraag is wel gemakkelijker want het waren allemaal moeilijke wedstrijden. Het niveau is zo ontzettend hoog dat iedere dart die je werpt zeer belangrijk is. Elk foutje wordt er direkt afgestraft. Het beste bewijs van het niveau is dat er tijdens deze Q school maar liefst drie 9-darters gegooid zijn.

Welke partij(en) had je niet hoeven te verliezen op de Qualifying School 2013?
De partij tegen Mark Frost had ik eigenlijk niet mogen verliezen. Ik verloor die met 6-5 in de 2e ronde op dag 1.

Hoe was jouw voorbereiding naar de Q-School toe?
De voorbereiding is natuurlijk niet verlopen zoals het hoorde. Onze pa is overleden op 11 december en toen had ik totaal geen zin meer om te darten. Heb pas de tweede week van januari de training hervat .

Geeft deze prestatie veel zelfvertrouwen voor de komende World Cup of Darts?
Voor het zelfvertrouwen doet dit wel goed natuurlijk. Heb nu nog een week de tijd om me nog beter voor te bereiden op de World Cup en hopelijk kunnen we daar laten zien wat we kunnen. Dat ik samen koppel met mijn broertje is natuurlijk wel super!

Je mag je broer Kim nu vergezellen op de Pro Tour. Vind je dit helemaal te gek?
Ja, nu kan ik samen met Kim 2 jaar de tour afgaan en zie daar enorm naar uit. We zijn twee handen op één buik zoals ze zeggen. We zijn broers maar ook de beste vrienden. Ook mag ik mijn vrouwtje Nancy niet vergeten want ook zij is een enorme steun voor me.

Is het een uitdaging voor je om op de vloertoernooien tegen de PDC toppers te spelen?
Het is inderdaad een enorme uitdaging om me te meten met de PDC toppers. Vroeger trainde ik niet zoveel maar daar zal nu zeker verandering in komen. Het is de bedoeling om elke dag 2 a 3 uur te trainen om me nog beter voor te bereiden op de toernooien enzo...

Wat zijn je doelen voor de komende twee jaar op de Pro Tour?
Mijn persoonlijk doel is binnen 2 jaar zeker in de top 64 te staan, het EK en het WK te halen en af en toe eens voor een grote verrassing te zorgen.

Ben je van plan de gehele Pro Tour af te lopen? Hoe zit het qua reizen/sponsoring?
Het is inderdaad de bedoeling dat ik samen met mijn broer de hele tour voor 2 jaar zal aflopen, om te beginnen. We hebben dezelfde manager Dhr Mark Elkin. Maar sponsoring is natuurlijk altijd welkom. Dus bij deze...;-)

Ben je nog van plan full profdarter te worden?
Op dit moment heb ik niet de intentie om profdarter te worden. Ik heb een fulltime job bij Bravilor Belux als magazijnier. Mocht ik nu wereldkampioen worden, kan ik er nog eens over nadenken natuurlijk hahahaha...
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws