Home Nederland Hoofdnieuws Alle informatie omtrent The Hague Disability Darts Invitational op een rij

Alle informatie omtrent The Hague Disability Darts Invitational op een rij

2018-02-17 The Hague Disability Darts International 2018 Vincent D'hondt

Aankomende zaterdag 25 mei staat de Vegro The Hague Disability Darts Invitational 2019 op het programma. De tweede editie van dit invitatiedartstoernooi voor gehandicapten vindt plaats in de Lourdeskerk te Scheveningen (pal naast het Circustheater). Aan dit toernooi doen zestien topspelers uit binnen- en buitenland mee.

Wil je komen kijken? Dan moet je snel zijn, het evenement is nagenoeg uitverkocht. Er zijn nog enkele tickets te verkrijgen.

Klik hier voor de kaartverkoop.

Het deelnemersveld bestaat onder meer uit titelverdediger Vincent D’hondt uit België, die zijn drie kompanen van het Belgische team heeft meegenomen; zij werden in februari derde tijdens de World Cup. Twee Engelsen die toen deel uitmaakten van het winnende team, spelen ook mee, net als het Nederlands team, dat eveneens op een derde plek eindigde. Dit tiental wordt aangevuld met vier landgenoten, die hoog op de ranking zijn geëindigd, een Deen en een Hongaar. Wethouder Richard de Mos zal samen met René Kamerbeek, directeur van hoofdsponsor Vegro, de openingshandeling voor zijn rekening nemen. Dit zal om 10.25 uur plaatsvinden.

Deelnemersveld
Anton van Hemert (Oudewater), Arie van der Rassel (Den Haag) , Cliff Ruiter (Zwolle), Henk Jager (Appingedam), Kees van Wielink (Amersfoort), Matthijs Wissink (Zutphen), Michelovic van Velzen (Katwijk), Yns Snelleman (Katwijk), Bernard Martens (Lievergem, BEL), Jackie Goethals (Eeklo, BEL), Jesper Andersen (Holstebro, DEN), Joszef Miklas (Szolnok, HUN), Kevin Stringer (Kent, ENG), Matt Doe (Chelmsford , ENG), Serge van Belle (Zeebrugge, BEL)

Het Vegro The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG). Voor meer informatie: www.stichtinghsg.nl

Praktische informatie
Locatie: Lourdeskerk
Adres: Berkenbosch Blokstraat 9a, Den Haag
Aanvang: 10.30 uur, deuren open om 10.00 uur
Start prijsuitreiking: circa 22.45 uur

Livestream
Het toernooi zal ook vanuit huis weer live te volgen zijn. Evenals vorig jaar kan je via onderstaande livestream alle wedstrijden kijken.

TIP: Klik op ‘Herinnering instellen’ en je krijgt een melding zodra de livestream start.

Spin-off
Als spin-off van dit evenement, start op woensdag 29 bij de Haagse gehandicaptensportvereniging ISV Kameleon, aan het Veldzicht 20, Arie’s Dartsclub, een vrije manier om met paradarts in aanraking te komen. Dit zal voortaan wekelijks plaatsvinden tussen 19.30 en 22.00 uur en de Haagse trots in het paradarts, Arie van der Rassel, zal wekelijks aanwezig zijn om tips en adviezen te geven of gewoon een potje te darten.

Speciaal voor de opening zal Vincent D’hondt nogmaals terugkeren om een demonstratiewedstrijd tegen Arie te spelen en daarna tegen andere aanwezige mensen met een handicap of beperking, die het graag eens willen proberen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet noodzakelijk.