Home Nederland Hoofdnieuws Alle uitslagen en verslagen van eerste speelweek SuperLeague

Alle uitslagen en verslagen van eerste speelweek SuperLeague

Na een warme zomerperiode is afgelopen zaterdag ook voor de SuperLeague teams het seizoen echt begonnen en mochten de teams weer aantreden voor de eerste wedstrijd. Er stonden negentien wedstrijden op het programma en hieronder brengen we het verslag namens de Nederlandse Darts Bond.

Hoofdklasse
Twenty Six Urk is de competitie ijzersterk begonnen. In Eindhoven heeft met een 9-1 gewonnen van deDartshop.nl en daarmee de koppositie ingenomen na speelweek 1. Maar ook de kampioen van vorig jaar, Bosgenoegen, kende een vliegende start. Zij wisten in Leiden Dartshop Leiden met 8-2 te verslaan. Ook het derde thuisspelende team Café de Dissel wist de punten niet in Staphorst te houden. Met een ruime 8-2 overwinning waren het namelijk de mannen van Oranjebar 1 die de volle buit mee terug naar huis wisten te nemen. In Groningen was de spanning om te snijden. DKE RW Repair met veel debutanten in hun gelederen moest in het begin van de wedstrijd toezien hoe de ervaren mannen van Team Winsum Sneek een 5-1 voorsprong pakte. De mannen uit Den Haag vochten zich echter helemaal terug in de wedstijd en wisten alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De laatste wedstrijd ging tussen Red Alert Bet Kolen en Fanatics Weert. Wat de andere thuisspelende teams niet lukte, thuis winnen, lukte de mannen van Red Alert Bet Kolen wel. Zij wisten met een 6-4 overwinning de punten in Tilburg te behouden.

Overgangsklasse A
Ook in overgangsklasse A waren er 2 teams die direct een uitoverwinning pakte. Toornsmit wist een 7-3 overwinning te boeken bij de Status Bar en de Makkers van Wilma wonnen met 7-3 bij SLT de Planeet. De andere thuisspelende team wisten de punten wel in eigen huis te houden. Zo won de Vrijbuiter Superleague met 6-4 van Legend Reen Sneek en Café Kremer met 7-3 van De Moriaan. In de laatste wedstrijd uit deze poule won Vostars United met maar liefst 9-1 van De Schout/Kluin Schilderwerken en zo wisten de mannen uit Enschede de eerste plaats te bemachtigen na deze speelweek.

Overgangsklasse B
In overgangsklasse B pakte Dart Team Venlo (DTV) zeer overtuigend de koppositie met een 10-0 overwinning op ‘t Pleintje Stampersgat. Xtreme Sport Tilburg zit de nieuwe koploper echter op de hielen want zij wisten een 8-2 uitoverwinning te pakken op DAKdomein/Vrijboom. Maar ook Dart Team Klumpke en Café Kafé Doetinchem staan niet ver weg. Deze teams wisten namelijk thuis te winnen van respectievelijk FF naar Steef en Oranjestad United. De laatste wedstrijd eindigde in een gelijkspel tussen Dartscafé Nouveau 1 en De Burgemeester (5-5).

Overgangsklasse C
In overgangsklasse C wist Prima Darts de maximale overwinning te pakken met een 10-0 overwinning op DV Double Bull Spakenburg. Agnes en Schier Barendrecht volgt echter op de voet na een 8-2 overwinning op Het Wapen van Maasdijk. 8-eraf Amsterdam wist met een ruime 7-3 overwinning op De Zware Jongens Hilversum de punten in Amsterdam te houden terwijl Havenzicht Ridderkerk met een 6-4 overwinning op Racketcentrum Terneuzen de punten wist mee te nemen uit Zeeland. Ook in deze poule eindigde de laatste wedstrijd in een gelijkspel en deelde Sonny’s Darts/Agnes & Schier en Flora Bar de punten (5-5).

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.