Home Jeugd Alle uitslagen en verslagen van LaCo jeugd en SuperLeague

Alle uitslagen en verslagen van LaCo jeugd en SuperLeague

Afgelopen zaterdag stonden er wedstrijden op het programma in de SuperLeague en de LaCo jeugd competitie. Hieronder vindt u de uitslagen en verslagen namens de Nederlandse Darts Bond.

LaCo jeugd
Drie wedstrijden stonden er op het programma voor onze jeugddarters. In poule A begon de dag spannend voor de DVS en de DONHN want na de singles stond er een 3-2 voorsprong voor de DONHN op het scorebord. Vanaf dat moment zetten de mannen van de DONHN de turbo aan en verloren ze geen wedstrijd meer. Dat had een 9-2 einduitslag tot gevolg waardoor de DONHN nu tweede staat. In poule B ontmoetten de DVO en de DSWN elkaar. De DSWN haalde revanche voor de verloren kwartfinale van vorig jaar en wist in Enschede met 7-4 te winnen.

De DSWN maakte het verschil vooral in de koppels die alle vier werden gewonnen. De laatste wedstrijd van dit weekend was er eentje uit poule C tussen regerend kampioen FDB en de KDO. Een erg spannende wedstrijd die ging tot het gaatje. FDB kwam met 5-4 voor, maar doordat de KDO de teamgame won stond alles gelijk. De solopartij werd gespeeld tussen Teake Beukema (FDB) en Martijn Saes (KDO). Martijn wist met 3-1 te winnen en sleepte daarmee de zege binnen.

SuperLeague 
In de hoofdklasse is Bosgenoegen vooralsnog niet te stoppen. Ze verloren nog geen punt en waren zaterdag met 8-2 te sterk voor de Fanatics. Captain Paul Waccano van de Fanatics liet zich nog zien door het gooien van een 167-finish. Nummer twee Twenty Six blijft het ook erg goed doen. Dit keer wonnen ze uit bij H&S de Zwaantjes met 8-2. Oranje Bar en Team Winsum, vorig jaar de nummers één en twee, wonnen beiden en staan nu gedeeld derde. Oranje Bar won bij DKE met 7-3 en Winsum versloeg Café Kafé met 9-1. 167 was de finish van dit weekend, want naast Wacanno wisten ook Maik Kuivenhoven (DKE) en Rick Hofstra (Winsum) deze mooie finish te gooien. De laatste wedstrijd uit de hoofdklasse ging tussen Xtreme Sport en Racketcentrum Terneuzen. Xtreme Sport won met 9-1.

Café Kremer is de nieuwe trotse koploper van overgangsklasse A. Zelf versloegen ze de Moriaan met 7-3 en omdat Status Bar niet won van de Makkers van Wilma (5-5) staat Kremer nu eerste. Het scheelde niet veel voor Status Bar, want Heine Uuldriks kwam in de solo 1 legje te kort tegen Jan de Weerdt van de Makkers. Door het gelijke spel zakt Status Bar naar de vierde plaats, want ook Toornsmit en de Dissel gingen hen voorbij. Toornsmit versloeg Café op de Hoek met 6-4 en de Dissel won van de Schout met 8-2. Tenslotte speelden The Legend en de Planeet gelijk. Jelle Wachtmeester redde een punt voor de Planeet door Gijsbert van Malsen in de solo te verslaan.

Het lijkt weer een spannend seizoen te gaan worden in overgangsklasse B. Koplopers ‘t Haspeltje en Dart Team Venlo deelden de punten nadat DTV met 4-1 was voorgekomen. Nick van Duivenbode won de beslissende solo namens ‘t Haspeltje van Eimardo van Engelen met 4-3. Door het gelijkspel was Vrijbuiter de lachende derde en de nieuwe koploper. Zij waren te sterk voor de Dorpsherberg met 10-0. Hemeco won dankzij een solozege van Tonny Veenhof op Peter Voskamp met 6-4 van FF naar Steef. Ook een zwaarbevochte zege in Tilburg voor Red Alert ten koste van Dartscafé Nouveau. Jeffrey Sparidaans won daar de beslissende solo van Dennis Derwall. Ook de laatste wedstrijd in deze poule, Oranjestad – Pleintje, was spannend. Corne Brant (Oranjestad) was in de solo te sterk voor Dennie de Jong (Pleintje) en dat betekende een 5-5 eindstand.

In overgangsklasse C maakten de beide koplopers geen fout. Dartshop Leiden versloeg de Flora Bar met 8-2 en Prima Darts won met 7-3 bij de Wyck. Een mooie 170 finish was er voor Jan Huiskes namens Merwehof in de met 7-3 gewonnen wedstrijd tegen Sonny’s. 8-eraf Amstedam versloeg Café de Schot met 9-1 en Agnes & Schier won met 8-2 bij DV Double Bull.

Voor meer informatie waaronder het speelprogramma en de huidige rankingstand verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.