Andrew Helsemans sterkste op 42e HW Django Moneydarts 2018 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Andrew Helsemans sterkste op 42e HW Django Moneydarts 2018

Andrew Helsemans sterkste op 42e HW Django Moneydarts 2018

Uiteindelijk zagen we Wesley van Trijp en Nigel Dikhoff zich als beste revancheren van hun ritje naar de verliezersronde. Wesley hield in zijn poule Jamila Lamkadmi onder zich, maar kon niet voorkomen dat Maikel van Helden en Berry Herks doorstroomden naar de winnaarsronde, waarna hij in de verliezersronde geen leg meer afstond aan Vin Dordt (3-0), Mandy Nobel (3-0) en Menno Angenent (4-0).

Nigel eindigde op zijn beurt zelfs als 4e in zijn poule achter Patrick van den Boogaard, Viggo van der Kuijl en Bram de Jong. Echter was hij op tijd bij de les en schakelde hij achtereenvolgens Anouk Lokum (3-0), Melissa van Puffelen (3-1) en Dominique Kudret (4-1) uit.

In de finale kreeg Wesley dan eindelijk zijn eerste leg tegen in de knock-outfase, maar helaas voor Nigel bleef het daar ook bij. Wesley domineerde de wedstrijd en eiste zodoende met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Verliezersronde:
Kwartfinale:

Melissa van Puffelen 1-3 Nigel Dikhoff

Dominique Kudret 3-0 Francois van den Dungen

Gerrit Geelen 2-3 Menno Angenent

Wesley van Trijp 3-0 Mandy Nobel

Halve finale:

Nigel Dikhoff 4-1 Dominique Kudret

Menno Angenent 0-4 Wesley van Trijp

Finale:

Nigel Dikhoff 1-5 Wesley van Trijp

In de winnaarsronde zagen we Andrew Helsemans bij zijn eerste optreden meteen een finaleplaats afdwingen. Andrew begon het toernooi direct sterk door in de poulefase geen leg af te staan aan Jaimy van Bavel, Dominique Kudret en Dylan Sprangers, hetgeen werd beloond met een vrije ronde. In de kwartfinale werd vervolgens ook Maikel van Helden met duidelijke cijfers aan de kant gezet (4-1), waarna Danny van Trijp met minimaal verschil het onderspit moest delven (5-4).

Aan de andere kant van het schema slaagde Patrick van den Boogaard erin om zijn tweede finaleplek op rij te bemachtigen. Zoals eerder benoemd, sloot hij zijn poule als winnaar af, waarna hij Berry Herks (3-1) en Wesley van Beekum (4-0) naar het schrijfbord dirigeerde om in een spannende halve finale Jisse de Boer de baas te zijn (5-3).

In de finale speelde Andrew een ijzersterke wedstrijd en kwam Patrick maar moeilijk in zijn spel. Patrick had nog twee kleine oplevingen, maar was niet bij machten om het sterke spel van Andrew af te stoppen, waardoor de partij na acht legs al was beslist en Patrick net als vorige week genoegen moest nemen met de runner-up positie. Zodoende was het Andrew Helsemans die bij zijn eerste optreden ook direct de eindzege wist te pakken op de 42e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Winnaarsronde:
Kwartfinale:

Wesley van Beekum 0-4 Patrick van den Boogaard

Dylan van Schijndel 2-4 Jisse de Boer

Andrew Helsemans 4-1 Maikel van Helden

Danny van Trijp 4-1 Maikel Cohen

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 5-3 Jisse de Boer

Andrew Helsemans 5-4 Danny van Trijp

Finale:

Patrick van den Boogaard 2-6 Andrew Helsemans

Daarnaast hadden Jisse de Boer en Andrew Helsemans met ieder 6 stuks het grootste aandeel in de 32 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 156 uit handen kwam van Jisse de Boer. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.

Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws