Anneloes Menger en Derk Telnekes winnen het Bousema Open 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Anneloes Menger en Derk Telnekes winnen het Bousema Open 2017

Anneloes Menger en Derk Telnekes winnen het Bousema Open 2017

Vrijdagavond 13 januari jl. werd het koppeltoernooi van het Bousema Open gehouden. Met 47 koppels en slecht weer was de organisatie dik tevreden. Na in poules te hebben gespeeld werd de knock-out fase ingezet door het spelen van een winnaars- en verliezersronde. Al snel werden kansrijke koppels uitgeschakeld, mede doordat een groot aantal elkaar ook al vroeg uitschakelden. Uiteindelijk werd de winnaarsfinale gespeeld tussen de koppels Luuk Boeijink/Dennie Olde Kalter en Lee McColm/ Cobus Vriezen. Ondanks dat McColm/Vriezen goed partij gaven, ging de overwinning met 5-2 naar het koppel Boeijink/ Olde Kalter. Een gedeelde 3e plaats was er voor de koppels Michel van der Horst/Deniz Armut en Nick van Duivenboden/Joost Geurts. De verliezersronde werd gewonnen door het koppel Joeri Bats/Dennie van Amersvoort na winst op het koppel Gerard ter Brake/Arjan Mulder. Hier was er een gedeelde 3e plaats voor de koppels Patrick Kramer/ Kasper Markerink en vader en zoon Jansen (Marco en Danny local heroes uit Holten)

Anneloes Menger en Derk Telnekes grote winnaars Bousema Open singels

Het singeltoernooi Bousema Open werd gespeeld op zondag 15 januari jl. Het was goed om te zien dat zowel bij de dames als bij de heren de titelverdediger aanwezig was. Het aantal inschrijvingen viel een beetje tegen, omdat er een behoorlijk aantal geveld waren door de griep of wat moeite hadden met het winterse weer. Desalniettemin, het aantal potentiële winnaars was wel weer enorm te noemen. Bij de start in de poules was al duidelijk dat een aantal kanshebbers het gelijk tegen elkaar moest opnemen en was het voor sommigen niet weggelegd om verder te gaan in de winnaarsronde. Zo mochten Luuk Boeijink en Fokke Aalbers het toernooi voortzetten in de verliezersronde. Een opvallende partij uit de 1e ronde knock- out was die tussen Vincent Kamphuis en Jermaine Wattimena. Sneltrein Wattimena wist deze hogeschool partij darten met 4-1 naar zich toe te trekken met een gemiddelde van 107.66 inclusief 6 gemiste darts op de dubbel.

Hieronder de schema’s vanaf de halve finales (dames) en kwartfinales (heren):
Dames Verliezersronde
Amanda Maas
Daphne Bloetjes
Esmeralda Hemeltjen

Dames winnaarsronde halve finale
Anneloes Menger- Lincy Gloudemans 4-1
Patricia Rudolph- Gerrie Steenbreker 0-4

Dames winnaarsronde finale
Anneloes Menger- Gerrie Steenbreker 5-2

Heren verliezersronde kwartfinale
Robert Lamberts- Martijn Oltvoort 3-1
Fokke Aalbers- Kelvin Iz 2-3
Bram Flierman- Roy Fleer 0-3
Peter Kleyzen- Rene Dogger 3-0

Heren verliezersronde halve finale
Robert Lamberts- Kelvin Iz 1-4
Roy Fleer- Peter Kleyzen 4-2

Heren verliezersronde finale
Kelvin Iz- Roy Fleer 3-5

Heren winnaarsronde kwartfinale
Ahmad Ahmaddy- Peter Marissen 4-5
Jermaine Wattimena- Sandor Verkijk 5-2
Danny Blom- Derk Telnekes 4-5
Michael Stoeten- Dennis Sanberg 5-0

Heren winnaarsronde halve finale
Peter Marissen- Jermaine Wattimena 1-5
Michael Stoeten- Derk Telnekes 1-5

Heren winnaarsronde Finale
Jermaine Wattimena- Derk Tenekes 4-6

Derk Telnekes is nu de eerste deelnemer die de titel Bousema Open weet te prolongeren. In een gelijk opgaande partij wist Derk 2 keer een break te forceren tegen 1 voor Jermaine. Dit zou uiteindelijk voldoende zijn voor de titel.

Het was een geslaagd weekend Bousema Open en daarvoor wil ik iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen (zowel sponsoren, deelnemers als organisatoren).

Richard Scharft

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws