Anoop Ramdajal winnaar Winners Zomerranking Eindtoernooi 2015 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Anoop Ramdajal winnaar Winners Zomerranking Eindtoernooi 2015

Anoop Ramdajal winnaar Winners Zomerranking Eindtoernooi 2015

Door persoonlijke omstandigheden helaas een ietwat verlaat verslag, onze excuses hiervoor. Maar vrijdagavond 18 september was het dan na 12 speelavonden eindelijk tijd voor het eindtoernooi van de Winners Zomerranking, waarbij de top 32 van het klassement een uitnodiging tegemoet kon zien. Alle 32 geplaatsten waren ook daadwerkelijk aanwezig en zo kon er rond de klok van 8 gestart worden met de poulefase welke tot stand was gekomen aan de hand van het klassement.

In de poulefase, welke werd gespeeld in een b.o.5, waren er weinig verrassingen te noteren, ware het niet dat Berry Herks weer last had van de bekende opstartproblemen en hij Zereso Zeverboom en toch wel verrassend Tim van den Berg voor zich moest dulden. Ook Ed Tilleman moest genoegen met een plek in de verliezersronde, nadat hij zijn meerdere moest erkennen in Anoop Ramdajal en Mike van Duivenbode.

Dat deze 2 heren de favoriete waren voor de winst in de verliezersronde stond op voorhand vast. Berry Herks plaatste zich dan ook met duidelijke cijfers voor de finale. Echter was Ed Tilleman minder fortuinlijk; hij verloor in kwartfinale met 3-2 van een sterk spelende Marjolein Bunk. In de halve finale bleek Geordie 'Shore' Martis toch een te moeilijke opgave voor Marjolein en zo mochten Geordie en Berry het tegen elkaar opnemen in een Dordts onderonsje in de finale welke werd gespeeld over een b/0 7. Dat Geordie de laatste tijd stappen maakt in het dartscircuit moge duidelijk zijn en ook Berry moest dit ondervinden. Met een mooie 4-1 overwinning schreef Geordie de verliezersronde op zijn naam.

Laatste 16:
Geordie Martis 3-0 Sander Verhoef
Joke Meijer 1-3 Ricardo de Vries
Marjolein Bunk 3-0 Joey Rus Hartland
Ed Tilleman 3-0 Lesley van Schijndel
Raymond Meijer 3-0 Leander Wagenmaker
Berry Herks 3-0 Kendall de Haan
Maurice de Keijzer 3-2 Kyra van Genderen
Peter van Mouwerik 3-0 Michael van Kasteren

Kwartfinale:
Geordie Martis 3-1 Ricardo de Vries
Marjolein Bunk 3-2 Ed Tilleman
Raymond Meijer 1-3 Berry Herks
Maurice de Keijzer 0-3 Peter van Mouwerik

Halve finale:
Geordie Martis 3-1 Marjolein Bunk
Berry Herks 3-0 Peter van Mouwerik

Finale:
Geordie Martis 4-1 Berry Herks

In de winnaarsronde waren het de 16 overige heren die de strijd aan gingen om de 1e plek van €400,-. Onder deze 16 heren schaarde zich genoeg kanshebbers en outsiders voor de titel wat ons weer mooie en vooral spannende partijen opleverde.

Met name Rotterdammer Zereso Zeverboom veraste vriend en vijand met zijn sterke spel. Bij de laatste 16 werd Dylan van Schijndel met duidelijke cijfers verslagen, waarna ook de in bloedvorm verkerende Mike van Duivenbode aan de kant werd geschoven met een 12 darter met tweemaal een maximale score in de laatste leg. Ook in de halve finale werd een andere titelkandidaat, Bryan de Hoog, met sterk spel uitgeschakeld, waardoor Zereso zich kon opmaken voor de finale strijd.

Aan de andere kant van de sheet was het een andere Rotterdammer, Anoop Ramdajal, die op dreef was. Hij verloor bij de laatste 16 nog 2 legs aan Jisse de Boer, waarna er in de 2 resterende partijen nog maar 1 leg verloren werd aan Jordy Kaptein en Nigel van Milligen.

Na het Dordts onderonsje in de verliezersronde kregen we nu dus in de finale van de winnaarsronde een Rotterdams onderonsje voorgeschoteld. Hierin was het de taak aan Zereso om zijn stunt als outsider compleet te maken en er met de titel van door te gaan. In het begin ging de strijd dan ook gelijk op, maar was het al gauw duidelijk dat Zereso alle zeilen bij moest zetten om als outsider het eindtoernooi in de wacht te slepen. Anoop speelde echter sterk verder en wist uiteindelijk ook het breekpunt te forceren, waarna hij zich met een 6-3 overwinning de winnaar mocht noemen van het Winners Eindtoernooi 2015!

Laatste 16:
Roy Moerenhout 3-4 Justin Schilperoord
Bryan de Hoog 4-0 Vincent Goudswaard
Dylan van Schijndel 1-4 Zereso Zeverboom
Mike van Duivenbode 4-0 Luciano Patiradj
Jisse de Boer 2-4 Anoop Ramdajal
Tim van den Berg 3-4 Jordy Kaptein
Nigel van Milligen 4-3 Sander van Oostenbrugge
Mitchell von Schukkmann 2-4 Corne Groeneveld

Kwartfinale:
Justin Schilperoord 1-4 Bryan de Hoog
Zereso Zeverboom 4-2 Mike van Duivenbode
Anoop Ramdajal 4-1 Jordy Kaptein
Nigel van Milligen 4-3 Corne Groeneveld

Halve finale:
Bryan de Hoog 3-5 Zereso Zeverboom
Anoop Ramdajal 5-1 Nigel van Milligen

Finale:
Zereso Zeverboom 3-6 Anoop Ramdajal

Na het eindtoernooi kon organisatie beginnen met het afwerken van de prijsuitreiking, waar er €2730,- van eigenaar verwisseld zou worden. Naast de prijzen op het eindtoernooi waren er natuurlijk ook prijzen te verdelen voor de klassementen:

Klassement Ranking:
1e Roy Moerenhout 194 pnt.
2e Jisse de Boer 183 pnt.
3e Nigel van Milligen 182 pnt.
4e Dylan van Schijndel 164 pnt.
5e Zereso Zeverboom 162 pnt.
6e Sander van Oostenbrugge 150 pnt.
7e Anoop Ramdajal 141 pnt.
8e Justin Schilperoord 137 pnt.

Klassement Dames:
1e Marjolein Bunk 110 pnt.
2e Kyra van Genderen 88 pnt.
3e Joke Meijer 80 pnt.

Klassement 180'ers:
1e Jisse de Boer 27x
2e Roy Moerenhout 22x
3e Anoop Ramdajal / Bryan de Hoog 21 x

Klassement hoge finish:
1e Jisse de Boer / Bryan de Hoog 170
3e Anoop Ramdajal 161

Wij als organisatie kunnen weer terugkijken op een geslaagde zomer in Winners Café te Numansdorp met weer een groei in de prijzenpot en het deelnemersaantal en dat had natuurlijk nooit gekund zonder alle darters. Natuurlijk waren er wel eens wat akkefietjes, darten zou immers darten niet zijn als deze er niet waren, maar ook hebben wij enorm genoten van alle mooie, sportieve, gekke en vooral gezellige momenten.

Ook willen wij nog een speciaal dankwoord geven aan kroegbaas Vincent Goudswaard. Iedere vrijdagavond 2 overvolle dienbladen vol met shotjes, alle 180'ers uitgekeerd in consumptiemunten (dit waren er maar liefst 297!) en dan hebben we het nog niet gehad over financiële bijdrage waardoor de prijzenpot weer met €400,- heeft kunnen toenemen ten opzichte van vorig jaar.

Kortom, iedereen bedankt en op naar de volgende mooie zomer in Winners Café te Numansdorp.

~HW Darts~

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws