Appel wint 9e SV CHC zaterdagranking ten koste van Hendriks Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Appel wint 9e SV CHC zaterdagranking ten koste van Hendriks

Appel wint 9e SV CHC zaterdagranking ten koste van Hendriks

Het zaterdagavond ranking seizoen was alweer toe aan de negende en laatste rankingdag. Op de negende rankingavond bij SV CHC kwamen 24 darters strijden voor de dag overwinning. De darters werden verdeeld zes poules van 4. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Laurens van Maren en Leo Hendriks. Leo was scorend duidelijk beter, en kwam snel 3-0 voor. Laurens had vervolgens de worp te pakken en maakte 3-1 en bleef de vijfde leg goed bij, maar kon niet voorkomen dat Leo eerder op een dubbel kwam en zo de partij won.

De tweede halve finale ging tussen Richard van Zijtveld en Edwin Appel. Richard kon zijn dubbels maar moeilijk vinden en kwam snel 2-0 achter. Vervolgens leek het wat makkelijker te gaan en kwam hij 3-2 voor, maar mistte hij weer matchdarts om 4-2 te winnen. Edwin was er als de kippen bij om de kansen te pakken en kon zo uiteindelijk de partij met 4-3 naar zich toe trekken.

De finale ging dus tussen Leo Hendriks en Edwin Appel. Leo Begon voortvarend, maar miste de eerste leg 4 pijlen waarop Edwin de eerste leg kon pakken met een 18 darter. De tweede leg ging met 13 pijlen naar Edwin en de derde leg pakte hij ook met 17 darts (nadat Leo 7 pijlen had gemist). Daarna leek de partij te kantelen; Edwin miste zijn dubbel en Leo begon ze te raken, Leo kwam dan ook terug tot 3-3. Edwin gooide vervolgens een sterke leg om 4-3 voor te komen. Leo mistte vervolgens een 116 finish en zag Edwin zijn dubbel raken om zo de negende Zaterdagavond Ranking te winnen.

In de finale van de verliezersronde stonden John Tolk en Roy Muurmans tegenover elkaar. John wist de ronde ervoor nipt met 3-2 van Dennis Oomen te winnen, terwijl Roy met duidelijke cijfers (3-0) te sterk was voor Dennis van den Vossenberg.

Hoogste finish werd door Richard van Zijtveld gegooid met 155. Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid.

De meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks en Richard van Zijtveld, met elk vier stuks. Er werd in totaal twaalf keer 180 gegooid.

Om 00:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 01:00 klaar te zijn gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws