Home Nederland Hoofdnieuws Een blik op de NDB rankingstand met derde ranking in aantocht

Een blik op de NDB rankingstand met derde ranking in aantocht

Aanstaande zondag 26 november staat het derde rankingtoernooi van het seizoen 2017/2018 op het programma. De Darts Vereniging Stedendriehoek (DVS) heeft samen met de NDB een toernooi opgezet in De Scheg in Deventer.

Een mooi moment om de balans op te maken en een blik te werpen op de NDB rankingstand in alle categorieën.

De standen
Na twee rankings zijn de verschillen op de ranglijst nog niet groot. Bij de heren A zijn met name Richard Veenstra en Marco Flach goed uit de startblokken gekomen met 24 punten. Zij staan samen aan de leiding. Hendrik Tooren, Martijn Kleermaker en Wesley Harms volgen op korte afstand (allen 20).

Bij de Heren B gaat Robbie Vlaardingerbroek aan de leiding met 22, op twee punten gevolgd door Marcel Steenhorst. Achter deze twee heren staan maar liefst vijf spelers met 18 punten, die zich dolgraag willen mengen in de top van de ranglijst.

In het damestoernooi vormen Aileen de Graaf (24 punten), Sharon Prins (22 punten) en Anca Zijlstra (20 punten) de top drie. Zij hebben al een gaatje geslagen ten opzichte van de concurrentie.

Jurjen van de Velde is bij de junioren flistend van start gegaan. Met 24 punten gaat hij fier aan de leiding. Ook Marcel Bus en Ramon Leferink kenden een prima start met 20 punten.

Lerena Rietbergen heeft na twee rankings al een voorsprong van 6 punten ten opzichte van haar naaste concurrent Kyana Frauenfelder.

Bij de aspirantencompetitie gaan Sytze Terpstra (16 punten) en Pim van Bijnen (14 punten) als een speer. Daarachter wachten Dinand Hoek en Karsten Boelens met 8 punten.

Tot slot gaat Ricardo Hermans aan de leiding bij de paradarters. Arie van de Rassel volgt op twee punten, terwijl Harm Melies daar weer drie punten achter zit.

Voor meer informatie over de NDB ranking klik hier.