CDO: Alle Nederlanders door, Whitlock ondanks comeback Pipe toch nog door, Tsjechische held onderuit Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

CDO: Alle Nederlanders door, Whitlock ondanks comeback Pipe toch nog door, Tsjechische held onderuit

CDO: Alle Nederlanders door, Whitlock ondanks comeback Pipe toch nog door, Tsjechische held onderuit

Vrijdagavond is de eerste ronde van de Czech Darts Open afgetrapt en vandaag zullen de winnaars het opnemen tegen de geplaatste spelers.

Direct tijdens de eerste wedstrijd van de middag zal de eerste Nederlander van de dag aantreden. Wattimena die vrijdag met maar liefst 6-0 won, speelt tegen Jonny Clayton. Vervolgens komt de volgende Nederlander in actie. Danny Noppert zal het namelijk opnemen tegen Darren Webster. Daaropvolgend maakt Simon Whitlock zijn entree in Praag tegen Justin Pipe. Een halfuur later volgt een partij tussen Aspinall en Gilding, waarna Daryl Gurney tegen William O'Connor zal spelen. Als zesde op de middag mag de plaatstelijke held, Karel Sedlacek zijn rentree maken in Praag. Hij zal het echter wel moeten opnemen tegen de nummer 2 geplaatste Ian White. Na die wedstrijd zal de derde Nederlander van de dag, Ron Meulenkamp, het podium betreden. Hij neemt het op tegen de ervaren Bronzed Adonis, Steve Beaton. De laatste wedstrijd van de sessie is niet de minste; James Wade vs Mervyn King.

Hieronder vindt u het liveverslag volgen of later teruglezen van de zaterdagmiddagsessie met dus de drie Nederlanders die in actie komen:

Jonny Clayton (88,93) 2 - 6 Jermaine Wattimena (91,81)

Clayton mocht de tweede dag van de negende Euro Tour aftrappen tegen The Machinegun. In 17-darts wist Wattimena de eerste leg af te pakken via een 94-finish en zo kwam hij via de break op 1-0. Doordat Clayton wederom dubbels miste, hield de Nederlander de leg toch nog binnenboord. Ditmaal was het Wattimena die in de derde leg de dubbels miste, waardoor Clayton zijn achste pijl op de dubbels erin gooide voor de 1-2. In 15-darts wist de Nederland weer een gat van twee legs te slaan. Via een vijfde leg waarin Wattimena begon met 5 perfecte darts, wist hij het gat op drei legs te brengen tegen de nummer 13 geplaatste Clayton. Met zijn 19e dart wist Wattimena de 5-1 op het scorebord te zetten en zo was hij al snel op matchpoint gekomen. The Ferret wist de partij nog even te verlengen door 60 uit te gooien. Met een 13-darter wist Wattimena de partij met 6-2 in het slot te gooien.

Darren Webster (90,73) 4 - 6 Danny Noppert (92,30)

Webster mocht de partij beginnen tegen de man uit Joure. Via dubbel 8 wist Danny Noppert direct een break te plaatsen in de eerste leg om op 1-0 te komen. Met een 104-finish op dubbel 12 wist Noppie op 2-0 te komen via een 15-darter. De derde leg ging met de darts mee en zo kwam de Engelsman op het scorebord via dubbel 8; 1-2. Doordat Webster twee darts op de dubbel miste, kreeg Noppie nog een kans om 3-1 te maken en pakte die via dubbel 10. In 14-darts wist Webster de stand weer spannend te maken naar 2-3 door 88 uit te gooien. Er kwam nog meer spanning in de wedstrijd toen Webster profiteerde van een gemiste dart op de dubbel van Noppert; 3-3. Doordat Noppert was dubbels miste in de zevende leg, was het Darren Webster die zijn eerste voorsprong in de partij pakte. In 14-darts trok Noppert de stand direct weer gelijk tot 4-4 via een 78-finish op de dubbel 12. Doordat Webster in de negende leg veel darts miste o de dubbel, kwam Noppert vanaf 81 op zijn dubbel 12 terecht en gooide die voor de break en om op matchpoint te komen. Met een 116-finish wist Noppert de wedstrijd direct ook al in het slot te gooien met 6-4.

Simon Whitlock (94,43) 6 - 5 Justin Pipe (97,81)

Pipe mocht de partij aftrappen tegen de nummer 14 geplaatste Whitlock. Met een 14-darter via een 94-finish wist The Wizard direct een break te plaatsen. De tweede leg ging ook naar Whitlock via een 13-darter op dubbel 16. Met nogmaals een 14-darter wist Whitlock al snel op 3-0 te komen. In 16-darts wist Simon Whitlock de volgende ronde al in het zicht te hebben, want hij stond al op 4-0 tegen Pipe. Via een 11-darter wist Justin Pipe een signaal af te geven dat hij het nog niet had opgegeven in deze partij. Pipe wist dat gevoel te versterken door ook nog op 4-2 te komen. Met zijn tweede 11-darter wist The Force een 4-3 stand te foreceren. Zo stond hij 4-0 achter en is hij teruggekomen tot 4-3. Whitlock miste een kans om een gat van twee legs te maken, waarna Pipe zijn vierde leg op rij pakte; 4-4. Pipe wist nogmaals een leg te pakken en daarmee wist de Engelsman zelfs op matchpoint te komen na een achterstand van 4-0. Nadat Whitlock even had liggen slapen in de partij, wist hij nog net op tijd 5-5 te maken om een beslissende leg af te dwingen. Doordat Pipe het geluk niet mee had in de laatste leg, kon Whitlock het alsnog afmaken via een 65-finish op dubbel 10.

Nathan Aspinall (87,53) 4 - 6 Andrew Gilding (92,11)

De winnaar van de UK Open mocht de partij tegen Gilding aftrappen. In 14-darts wist The Asp de eerste leg te houden en op 1-0 te komen. In 17-darts wist Goldfinger de stand gelijk te trekken tot 1-1. Met zijn laatste dart wist Andrew Gilding dubbel 4 te gooien om de break te pakken en op 2-1 te komen. Met een 118-finish wist Aspinall de break terug te pakken en zo stond het 2-2. Andrew Gilding wist de re-break te pakken via een 119-finish. Met nogmaals een break wist Nathan Aspinall de stand op 3-3 te zetten en zo was er dus nog niets gestreden. Met de vijfde break op rij was het weer Gilding die de voorsprong in handen nam en daarmee het voordeel in de partij in handen had. Na de hele reeks van breaks was het Goldfinger die die reeks doorbrak door zijn eigen leg te houden en op matchpoint te komen; 5-3. Aspinall wist zijn eigen leg ook te houden en zo werd het 4-5. In de tiende leg wist Gilding de partij in het slot te gooien, mede door de vele bounce-outs van zijn landgenoot.

Daryl Gurney (91,48) 6 - 4 William O'Connor (86,96)

De Ier mocht de partij tegen de Noord-Ier beginnen, maar de Noord-Ier Gurney wist direct in de eerste leg een signaaltje af te geven via een 140-finish om op 1-0 te komen via de break. Via een 16-darter op dubbel 4 wist Gurney direct het gat naar twee legs te brengen. Met een 80-finish en de break wist Daryl Gurney op 3-0 te komen en zo had hij dus al een kilometer voorsprong op The Magpie. Doordat O'Connor in de vierde leg op het scorebord kwam, stegen zijn kansen weer wat omdat hij de vijfde leg weer mocht beginnen. Doordat O'Connor een kans voor de 3-2 miste, wist SuperChin er 4-1 van te maken. Met een 79-finish wist de Ier toch nog in de partij te hangen door 4-2 te maken. Doordat O'Connor zijn eigen leg hield kwam hij op 3-4 en zo was het gaatje nog maar erg klein voor Gurney en O'Connor kwam steeds beter in zijn spel. Met zijn derde leg op rij wist William O'Connor de stand na een 4-1 achterstand gelijk te trekken om zichzelf nog alle kans te geven. O'Connor miste in de negende leg een 124-finish op de bull, waarna Gurney via dubbel 2 weer eens een leg pakte en daarmee zette SuperChin zichzelf op matchpoint. In 16-darts wist Gurney tops te gooien en zo gooide hij O'Connor uit het toernooi en kon O'Connor zijn World Matchplay droom vergeten.

Ian White (99,72) 6 - 4 Karel Sedlacek (95,18)

Diamond White mocht de partij beginnen tegen de plaatselijke held, Karel Sedlacek. Via dubbel 16 ging de eerste leg met de darts mee en zo kwam de Engelsman op 1-0. Sedlacek wist ook zijn eigen leg te houden en daarmee werd het 1-1. White wist in de derde leg 60 uit te gooien via tops met zijn laatste dart en daarmee ging ook de derde leg met de darts mee voor de 2-1 voorsprong. Ook de vierde leg ging met de darts mee en zo kwam Karel Sedlacek via dubbel 16 op 2-2 tegen White ten grote vreugde van het publiek. Via wederom een 60-finish van White wist hij op 3-2 te komen en dus gingen de legs met de darts mee. Maar in de zesde leg wist Ian White de allereerste break van de partij te vinden via dubbel 4 en daarmee kwam hij op 4-2. Doordat White in een goede leg echter geen dart op een dubbel kreeg vanaf 81, kon Sedlacek terugbreaken en deed dat via dubbel 12. Doordat Sedlacek een 80-finish miste, kreeg de Engelsman een kans vanaf 48 en pakte die kans om op matchpoint te komen tegen de Tsjech. In de negende leg miste White matchdarts en daardoor kon Sedlacek in breaks weer gelijk komen en deed dat via een knappe 79-finish. Doordat Sedlacek een 160-finish miste met zijn tweede dart, wist Ian White de partij uit het vuur te slepen met 6-4.

Steve Beaton (87,53) 4 - 6 Ron Meulenkamp (91,46)

Beaton mocht de partij tegen de derde Nederlander van de dag, Meulenkamp, beginnen. Met een 12-darter via een 85-finish wist de Nederlander een break te pakken direct al in de eerste leg en daardoor wist hij het vroege voordeel in de partij af te pakken. Met een 15-darter wist The Bomb er 2-0 van te maken via dubbel 10. In een matige derde leg wist Beaton op het scorebord te komen via dubbel 2. Ron The Bomb wist in de vierde leg een knappe 60-finish te produceren voor de 3-1 voorsprong. Met zijn laatste dart wist Meulenkamp dubbel 5 te vinden voor een 18-darter en de 4-1 voorsprong. Met een 113-finish via een 15-darter voor Beaton wist de ervaren Engelsman nog in de partij te blijven hangen via de break. Beaton wist ook zijn eigen leg te houden en zo werd het 3-4. Ron Meulenkamp wist in de achtste leg te forceren dat hij op 5-3 en dus op matchpoint kwam. Steve Beaton wist in de negende leg zijn tweede 113-finish van de dag te produceren voor de 4-5 stand. Beaton kon in de tiende leg niet profiteren van een gemiste kans van Meulenkamp, waarna Meulenkamp alsnog de partij in het slot gooide en de hoop voor de World Matchplay in leven hield.

James Wade (90,51) 2 - 6 Mervyn King (97,35)

De nummer zes geplaatste James Wade trapte de laatste partij van de middagsessie tegen The King af. Wade wist de eigen leg te houden in 16 darts via dubbel 12. Mervyn King deed datzelfde en wist 155 uit te gooien voor de 1-1. In 14-darts wist Wade op een 2-1 voorsprong te komen in de derde leg. The King wist in de partij te blijven door 2-2 te maken, maar dit vindt James Wade juist fijn. King deelde echter wel een tikje uit aan The Machine in de vijfde leg toen Wade een dart op de dubbel miste en King 105 uitgooide via tops en dus de break pakte. King verzilverde de break in de zesde leg en zo kwam hij op 4-2. Mervyn King wist nogmaals een break te forceren, waardoor hij op 5-2 en matchpoint kwam tegen Wade. Met een 13-darter wist Mervyn King de partij in het slot te gooien, waardoor hij voor een verrassing zorgde als laatst op deze sessie.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws