Christian Kist en Vincent Kamphuis naar halve finale Krembassy Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Christian Kist en Vincent Kamphuis naar halve finale Krembassy

De laatste twee kwartfinales werden gespeeld op zaterdag 14 juli tijdens de finale van de Krembassy. Na twee keer 5-0 in sets in de middagsessie werd er verwacht dat het bij deze twee wedstrijden geen 5-0 zou worden. Nou daar dacht Vincent Kamphuis anders over want ook hij wist zijn partij met 5-0 te winnen en gunde zijn tegenstander geen set. Deze avond waren onze walk-on girls Danielle en Daphne en bij de wedstrijd van Marcel Foekens mocht zijn dochtertje Kirsten weer meelopen als walk-on girl en dat vond ze weer prachtig dat zag je aan haar gezicht. De schrijvers waren René Gerrits, Kevin Hoop en Marcel Beernink. Helaas hadden we geen livestream wegens technische storing.

Sander Koninenbelt(Nijverdal)- Vincent Kamphuis(Epe) 0-5
Voor Sander was het een teleurstelling want hij had wel verwacht om een set te pakken en daar had hij zekers de kans voor in de 1e en 3e set. Vincent stond goed te gooien en hij wilde er zo snel mogelijk klaar mee zijn want in de vorige ronde tegen Marcel Beernink moest hij over de volle lengte van de partij. In de 1e leg was het nog aftasten voor beide en wist Vincent leg 1 te pakken met een 24 darter, Sander miste een 113 voor 21 darter, Sander maakt er 1-1 van met een 19 darter, hij mist 129 voor een 15 darter. Vincent pakt de 3e leg in 21 pijlen waar sander weer 3 pijlen mist voor deze leg. De set wordt gepakt door Vincent met een 17 darter. In set 2 werd het wederom een 3-1 voor Vincent, de 1e leg ging in 17 darts, Sander maakt er nog 1-1 van ,maar leg 2 en 3 gaan weer naar Vincent mede dankzij zijn 1e 180er. Sander moest nu proberen om zijn eigen set te houden, Vincent pakt leg 1 en Sander weet gelijk te maken met een 16 darter, Sander gooit in leg 3 een 180 en pakt deze leg in 18 darts, 2-1. Vincent gooit een mooie 14 darter en het staat nu 2-2 en ondanks dat Sander zijn 2e 180er gooit gaat de set toch naar Vincent met een 16 darter. Na de pauze was het geloof wel een beetje weg bij Sander en bij Vincent ging het steeds makkelijker. In set 4 mist Vincent 118 voor een 15 darter, Sander snoept hem toch af omdat Vincent de dubbel niet weet te gooien. Vincent maakt er 1-1 van met een 17 darter en zijn 2e 180er, De 3e leg gooit hij uit met een mooie 134 finish, tr 18 -tops-tops, in de 4e leg gooit Vincent zijn 3e en 4e 180 en pakt de leg in 16 darts. Het stond nu 4-0 in sets en in de 5e set gooit Vincent zijn 5e 180er en pakt de set met 3-0 en de overwinning met 5-0 , hij gooide een 18/15/17 darter. Hij mag het in halve finale opnemen tegen Fabian Roosenbrand.

Christian Kist (Vroomshoop)- Marcel Foekens (Emmercompascum) 5-2
In deze wedstrijd wist Marcel zeer goed tegenstand te bieden aan Christian. Er werden 11x 180 gegooid en het niveau was zeer hoog over de hele wedstrijd met vele hoge scores. In de 1e leg van set 1 gooit Christian zijn 1e 180 en wint deze met 18 darts door 87 uit te gooien. Marcel weet er 1-1 van te maken met 74 finish in 15 darts. Christian wint leg 3 in 18 darts ,maar Marcel weet weer gelijk te maken met een 15 darter ondanks Christian zijn 2e 180er. Toch ging de set naar Christian met een 16 darter. In set 2 gooit Marcel zijn 1e 180 en wint de leg met een 88 finish in 17 darts, Christian maakt er 1-1 van in 20 darts, maar Marcel gooit zijn 2e 180er en pakt leg 3 in 14 darts. Christian weet er weer 2-2 van te maken in 15 darts en zijn 3e 180er. Met een 18 darter wint Christian ook deze set met 3-2. In set 3 weet Marcel Christian zijn set af te pakken en zo de stand op 2-1 in sets te brengen, Christian weet leg 1 te pakken in 14 darts ,maar Marcel gooit 2x een 14 darter ook dankzij zijn 3e en 4e 180 en pakt leg 2 en 3, In leg 4 gooit Christian zijn 4e 180 en mist hij een 11 darter door 100 te missen, Marcel gooit daarna uit in 14 darts en pakt set 3. Na de pauze mist Christian een 120 in leg 1 voor een 15 darter, Marcel weet te profiteren en wint de leg in 19 darts, De daaropvolgende 3 legs gaan naar Christian, de 1-1 gaat in 20 darts, de 2-1 ook in 20 darts en de 5e 180er en de set wordt gepakt met 14 darter. 3-1 in sets. In de 5e set gooit Marcel een 16 darter, waar Christian een 18 darter mist door 108 niet te gooien. Met een 97 finish maakt Christian er 1-1 van in 15 darts. Ondanks zijn 5e 180er van Marcel gaat leg 3 naar Christian in 20 darts. Marcel weet er 2-2 van te maken met een 20 darter. Marcel weet de 5e set te pakken met een 15 darter en de stand terug te brengen naar 3-2 in sets. In de 6e set weet Marcel een 2-0 voorsprong te nemen , de 1-0 gaat in 22 darts en de 2-0 in 19 darts, hier mist Christian een 132 voor de leg. Marcel mist een 130 finish voor de set en ziet Christian deze leg winnen in 20 darts, in leg 4 gaat Christian niet voor een 167 finish en zet deze weg op tops en maakt er 2-2 van. De 5e leg gaat naar Christian met een 15 darter en zet de stand op 4-2 in sets, waar Marcel er dicht bij zat om er 3-3 van te maken. Na de 2e pauze was het helaas gebeurt met de tegenstand van Marcel en gooit Christian een hele goede set, in leg 1 mist hij een 115 voor 18 darter , gooit beurt erna wel uit 21 darts, de 2e leg mist hij een 160 voor een 15 darter gooit deze leg uit in 16 darts, in de 3e leg gooit Christian zijn 6e 180 en pakt de leg in 12 darts met een 96 finish. In de halve finale treft hij zijn teammaatje Michael Stoeten.