Christian Kist wint twee grote toernooien op weg naar de Lakeside Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Christian Kist wint twee grote toernooien op weg naar de Lakeside

Christian Kist wint twee grote toernooien op weg naar de Lakeside

Christian Kist uit Vroomshoop deed mee aan 2 grote toernooien die ieder jaar gehouden worden na de kerst. Het zijn toernooien waar ook de hele goede darters aan meedoen uit het land. De ene keer zijn dat Tony en Steve West, Jan Dekker , Joey ten Berghe,Jeffrey de Graaf etc, maar ditmaal waren het Rick Hofstra, Salmo Renyaan, Achmad Amaddy, Jelle Klaasen,Vincent Kamphuis,Jeffrey Bekema e.a. die aanwezig waren beide dagen. Op vrijdag 27 dec werd in sporthal ,t Aspel te Marienheem al weer voor de 9e x het toernooi gehouden. Deze dag kwamen er 140 darters meedoen die het eerst mochten proberen in de poulefase. Daarna werden de W.R/V.R wedstrijden gespeeld. Christian wist het tot de finale te brengen waarin hij bij de laatste 8 een 3-1 achterstand goed moest maken tegen Henk Westerhof. Christian won nog met 4-3. In de halve finale won hij met 4-2 van Vincent Kamphuis en in de finale won hij zeer overtuigend van Rick Hofstra met 6-1. Na 2007 wist Christian nu ook vandaag de titel te pakken en de hoofdprijs van 750€ in ontvangst te nemen.

Op zaterdag 28 dec werd voor de 14e x het NES Opensingledarttoernooi gehouden. Dit evenement is zeer geliefd bij vele darters. Om 14.00 werd er met 214 heren en 27 dames begonnen aan het toernooi. Er werd gespeeld in K.O met W.R/V.R. Christian die het toernooi al een x op zijn naam bracht won de eerste 2 rondes met 3-0. Bij de L 32 was het Salmon Renyaan zijn tegenstander en hier won hij met 3-1 van. Bij de laatste 16 was het Almeloer Jeroen Geerdink en hier won hij met 4-2 van. In de kwartfinale moest Vincent Kamphuis eraan geloven met 4-1. In de halve finale was het Jarno Noeverman die het mocht proberen. Helaas won Jarno geen leg en verloor met 4-0. De finale ging tot 2-2 gelijk tegen Achmad Amaddy(hij schakelde Jelle Klaasen uit) die in de 5e leg Christian kon breaken. Helaas deed hij dit niet en hier profiteerde Christian van en stoomde door naar de overwinning met 5-2. Na Open Marienheem wint hij ook voor de 2e x het Nes Open. Ook ditmaal mocht hij een hoofdprijs ontvangen van 750€.

Voor Christian is dit een goede generale naar de Lakeside waar hij op 5 jan moet aantreden tegen een Japanner. Daarna als hij deze wint mag hij spelen tegen de nr 2 van de BDO James Wilson. Christian vertrekt woensdagnacht om 2.00 uur. We wensen hem veel succes net als de andere nederlanders die meedoen aan dit W.K.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws