Home Columns Column: “Als gemiddeldes lager zijn dan taillemaat van de dames…”

Column: “Als gemiddeldes lager zijn dan taillemaat van de dames…”

Column Harm Mol

Vorige week zondagmiddag loop ik richting opa, het is koud, het is bitter koud. Een straffe oostenwind doet mij diep in mijn sjaal kruipen. Zoals gewoonlijk loop ik tegen een muur van warmte bij het binnenkomen van het tehuis. Het standaard: “Goedemiddag, koud hè.” in de gemeenschappelijke ruimte, vind ik dit keer wel van toepassing. Ik loop door naar de trap en ga naar opa’s woning.

Zijn openingszin: “Laten we de koffie maar overslaan en gelijk aan de Berenburg gaan.” verwarmt me al bij voorbaat. Zoals gewoonlijk laat opa er geen gras over groeien: “Wat is er nou mis met die Walk-on girls?”  “Nou? In deze tijd van me-too zijn de verantwoordelijken een beetje bang geworden, de druk van de publieke opinie. Om de sport niet in een verkeerd daglicht te stellen, heeft zowel de Formule 1 als het darten besloten om te stoppen met de begeleidende dames.” Is mijn correcte antwoord.

“Wat een onzin! De dames staan daar helemaal vrijwillig en dragen bij tot een gezellig en leuk geheel. Van mij hoeft het ook niet zo, wanneer een camera bijna in een decolleté duikt, maar gewoon een frisse jongedame met een mooi figuur in beeld, wat is daar nou mis mee?”

Ik begin over ‘betaling’, ‘rolbevestigend’ en ‘in deze tijd’, het heeft geen nut. “Het gaat tenslotte om het darten opa, en niet om de cupmaat van de dames.”Is mijn laatste poging. “Hou toch op joh. Er zijn partijen waar de opkomst alleen het aankijken waard is! Als de gemiddeldes lager zijn dan de taillemaat van de dames, doe mij dan maar zo een lekker ding in beeld!”

Opa rond af: “Weet je wat nu het opvallendste is? Die Derksen heeft niks met darten, maar ‘leent’ wel onze Walk-on Ashley om zijn onderbroekenlol te verkopen. Daar zou het darten eens over na moeten denken. Of over een Walk-on boy bij het dames darten. We slaan geregeld door in politieke correctheid en de macht tot correctie ligt vaak in handen van enkelen. Ik kan er soms nauwelijks om lachen.” Daarmee sluit opa knipogend zijn betoog, en ik nip nadenkend aan mijn glaasje.