Column: Het blijft een gekunstelde messenwerpact van circus Renz Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Column: Het blijft een gekunstelde messenwerpact van circus Renz

Column: Het blijft een gekunstelde messenwerpact van circus Renz

Stel je gaat met de acht beste voetbalteams in de zomerstop naar Kamtsjatka om daar de voetbalsport te gaan promoten. Je laat Barcelona aantreden tegen de plaatselijke vv en ditzelfde doe je met Arsenal tegen hun landskampioen Oezoeberekoendrehis. De acht topteams uit Europa zullen met gemak winnen van de goedwillende plaatselijke vedetten. Daarna de winnaars in de kwartfinale en aan het eind van het weekend komt er een kampioen uit en dan direct door naar India, waar ook nog wel enige promotie voor de sport mag plaatsvinden. Uiteraard worden de Bayerns en de Reals rijkelijk beloond en ook de organisatie vult zijn zakken met tv rechten etc. De plaatselijke teams krijgen een fooitje en de complimenten en het circus trekt voort. Ik denk niet dat voetbal hier klein genoeg voor is. De topteams zullen feestelijk bedanken voor de eer en het idee kan in de prullenbak.

Hoe anders gaat het met darts! Ok, bij de plaatselijken zitten echt wel een aantal die een heel behoorlijk pijltje gooien. Maar het blijft een gekunstelde messenwerpact van circus Renz. Onder het motto van ‘ervaring opdoen voor de camera’s’ zien de profs het als een demonstratie wedstrijd en de meeste locals staan bevend hun ding te doen. Van de acht vliegen er standaard minstens zeven uit en daarna even de finales en de tenten worden opgeruimd en de meute trekt verder. Als missionarissen in de jungle doen ze hun ding. In hun vrije tijd genietend van de geneugten des levens en ’s avonds even hun werk doen en verder gaat het Barry Hearn promotieteam. Op naar het volgende ontwikkelingsland en op naar een nog iets dikkere bankrekening.

Op zich heb ik niks tegen dergelijke manieren van zaken doen, er schijnen tenslotte enkel winnaars te zijn! Maar dat het gebeurt onder de noemer om de sport mondiaal te promoten, vind niet helemaal eerlijk. Zeg oprecht dat het financieel heel aantrekkelijk is om deze toneelstukjes op te voeren en dat de ontwikkelingslanden hier graag aan meedoen en graag aan meebetalen. Of zou dit toch de pret een beetje drukken?

Zo strijkt de Premier League volgend voorjaar ook neer op Neerlands natte bodem. Want naast circus Renz is Barry ook eigenaar van circus Boltini. Voor mijn gevoel is het aandoen van Nederland sportief gezien een jaar of drie te laat. Mede omdat er komend bedrijf waarschijnlijk maar één Nederlander meedoet aan dit toneelstuk. Toch vind ik het erg leuk dat we ze hier in de lage landen mogen verwelkomen, maar dit zeg ik, omdat mij zojuist 2% van de bieromzet is beloofd.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws