DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Column ‘prachtig om deze oude strijder weer in topconditie te zien’ | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Column ‘prachtig om deze oude strijder weer in topconditie te zien’

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔20.juli 2016 13:05:19
Column ‘prachtig om deze oude strijder weer in topconditie te zien’

Nu in ons kikkerlandje eindelijk de zwembroek uit de kast kan en de dikke trui erin en onze toppers weer terug zijn van het jaarlijkse snoepreisje naar het oosten, staan er weer vele mooie toernooien op de agenda. Ik ga jullie niet vermoeien met verassingen en soms wat minder spectaculaire uitslagen dan gedacht. Ook niet met of Phil weer aan een toernooiwinst toe is en of Barney echt wat veel gereisd heeft, maar ik wil één uitzondering maken: Mervyn King! Wat is het prachtig om deze oude strijder weer in topconditie te zien! Oude pijlen weer opgepakt en gaan! Niet lullen maar poetsen! Als in zijn beste dagen. Vechtend, strijdend en lachend respectvol de overwinning binnen slepen. Machtig!

De nieuwe generatie staat te popelen om het kasteel over te nemen, maar nog even zegt de koning: Ho even! Niet zo snel! Ik ben er ook nog. De nametende dienstmeid en de hofnar zijn al lang gevlucht, maar de koning staat nog een keer op en laat zijn tanden zien. Ik hoop dat hij dit nog een poosje volhoudt en dat hij nog een paar jaar zijn mannetje zal staan.

Het belooft een prachtig dartsjaar te worden. De verschillen zijn kleiner dan ooit en iedereen kan van iedereen winnen en de bal is rond. Oh nee! Dat is een dooddoenertje bij een andere sport. Wij zijn meer van: “Als het goed zit in je hoofd.” en “De dubbels moeten lopen!” en “Hij gooide die 127 finish en ik mis vervolgens 167 op het ijzer en ja, dan wordt het lastig!” of “Hij brak me aan het begin een beetje gelukkig en ik mis drie keer de kans om terug te breken, dat besliste de partij.” Ze mogen van mij echt de interviews voor en na een partij overslaan, behalve als er iets bijzonders is te melden.

Ik kijk uit naar de komende maanden het deelnemersveld kruipt steeds dichter op elkaar en het zal lastig zijn om je in de top of zelfs in de subtop te handhaven, als je even je vorm niet vindt. Dartsmoe? Een beetje soms wel, maar nu er weer vele andere gezichten mee gaan doen, wordt het weer leuker. De top acht boeit me echt nog wel, maar wat ben ik blij om ook weer vele anderen te zien. En als ze dan ook nog goed staan te gooien, weet ik weer waarom ik het darten zo graag volg. 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

08 Jul -Speelschema World Matchplay 2018: oranje duel op dag één

05 Jul -Loting WMP 2018: debutant de Zwaan aan de bak tegen Van Gerwen

02 Jul -World Matchplay deelnemersveld bekend met 5 NL-ers en 1 Belg

01 Jul -EDM Finaledag: Van Gerwen gemakkelijk door, Klaasen hard onderuit

30 Jun -EDM 2e ronde middagsessie: Huybrechts door naar zondagmiddag