Column: Schippers zou Jaap Eden als discus om aarde moeten werpen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Column: Schippers zou Jaap Eden als discus om aarde moeten werpen

Column: Schippers zou Jaap Eden als discus om aarde moeten werpen

Onze Bam! Bam! Bam! Sloopkogel! Hulk! Michael van Gerwen is niet genomineerd voor Nederlands topsporter van het jaar 2015! Dat vinden wij als dartsvolgers natuurlijk onbegrijpelijk. Alle titels heeft hij in zijn bezit, of heeft hij onlangs in zijn bezit gehad. Genoeg reden om het darten de plaats te geven, die het volgens ons zeker verdient. Althans dat zou je denken.

Vorig jaar was de groene wereldkampioen niet eens uitgenodigd voor het gala. Sloopkogel boos en teleurgesteld. Er worden door vele “deskundigen” nog teveel vraagtekens gezet bij het sportgehalte van het darten. Er wordt te vaak gewezen naar de niet afgetrainde lichamen van onze toppers. De vaak te vol gevreten sportanalisten en- journalisten, die geheel terecht George Best en Wim Kieft bejubelen, zien onze sport nog steeds niet voor vol aan.

Moeten we hier nou om treuren? Of zouden we ons hier boos om moeten maken? Mijn antwoord? Neen! Lekker laten gaan! Het is een totaal onbelangrijke prijs waar al veel te lang en veel te vaak, veel teveel waarde aan gehecht wordt. Het gala heeft zichzelf in het leven geroepen om een selectief groepje topsporters in het zonnetje te zetten. Iedereen trekt zijn galapakje aan en zet een galalachje op en kijkt zich schijnheilig door de avond heen.

Natuurlijk verdienen de sporters deze aandacht, maar het is meeslijmen met NOC/NSF of wegblijven. Er zouden eens een paar prijswinnende sporters een statement moeten maken! Zoals Rijk de Gooijer zijn gouden kalf uit de taxi flikkerde! Zo zou Daphne Schippers de Jaap Eden als een discus naar wereldrecord afstand moeten slingeren, of naar een baan om de aarde! Kan ze dat? Jazeker Daphne kan alles. 159 keer per dag zou de Jaap Eden rond de aarde draaien en symbolisch staan voor de onbereikbaarheid voor de Nederlandse topsportdarters.

Maar laten we ons over dat gala niet teveel over opwinden. Want zeg nou zelf, het rijtje: Sven Kramer, Epke Zonderland, Max Verstappen, Tom Dumoulin en Michael van Gerwen spreekt toch veel meer tot de verbeelding dan: Sjinkie Knegt, Nick Kimman en Jeroen Dubbeldam! En er is hoop! Lotto is hoofdsponsor van het sportgala ennuh…darten en gokkantoren…

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws