Home Nederland Hoofdnieuws Dagzege kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking voor Jelle Klaasen

Dagzege kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking voor Jelle Klaasen

De 11e en voorlaatste kwalificatiedag van de 30 e OSR ging met een twintigtal deelnemers van start. Zoals altijd werd deze dag door de aanwezige spelers gebruikt voor of de benodigde aantal deelnames te voltooien dan wel de laatste puntjes te sprokkelen voor een plaats op de finaledag.

Via een behaalde eerste of tweede plaats in de groepsfase mochten Wouter Vaes, Marjolein Nooijens, Jelle Klaasen, Yoeri Derks, Oswin Streden, Benito van de Pas, Levi Frauenfelder en Ruud Tijssen verder in de kwartfinales en konden de rest van de deelnemers beginnen aan het toernooi om de troostprijs.

Na een snelle afwerking van de kwartfinales stonden Wouter Vaes en Benito van de Pas tegenover elkaar in de eerste halve finale. Wouter kreeg slechts een leg en moest met 1-4 zijn meerdere erkennen in Benito. De volgende halve finale wedstrijd ging tussen Jelle Klaasen en Levi Frauenfelder dielangzaam maar zeker een vaste halve finalist begint te worden. Helaas voor Levi was Jelle vanavond te sterk voor hem en ging de zege met 4-2 naar de ex-Lakeside kampioen.

In het toernooi om de troostprijs waren het Gian van Veen en Paul Hendrix die de finale wisten te bereiken. Hierin was Gian duidelijk te sterk voor Paul die toch nog twee legs wist af te snoepen van het jeugdtalent die ook dit jaar weer deel uitmaakt van Oranjebar teams die uitkomen in de PDB-Eredivisie, Bullshooter-Masterklasse en SLN-Hoofdklasse. Met 4-2 ging de overwinning inclusief troostprijs dan ook verdiend naar Gian.

De finale om de dagzege die moest worden gespeeld tussen twee
professionele PDC dartspelers was een wedstrijd die ook zomaar op het aanstaande PDC WK kan plaatsvinden en dan misschien zelfs op tv zou worden uitgezonden. Nu was het echter een partij die zich afspeelde op het podiumpje van de Oranjebar in Mariahout waardoor de toeschouwers zonder het betalen van dure tickets toch een topwedstrijd konden bekijken. Helaas duurde de match niet het volledige aantal van negen legs want Jelle maakte met 5-2 korte metten met Benito en greep hiermee zijn derde dagzege tijdens deze kwalificatiereeks.

Uitslag OSR#30 kwalificatie dag 11; 1. Jelle Klaasen 2. Benito van de Pas 3. Levi Frauenfelder en Wouter Vaes.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De laatste kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #30 wordt gespeeld op dinsdag 30 juli 2019 aanstaande. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.