Dagzege op 10e kwalificatiedag van OSR 33 voor Kevin Verbakel Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dagzege op 10e kwalificatiedag van OSR 33 voor Kevin Verbakel

Dagzege op 10e kwalificatiedag van OSR 33 voor Kevin Verbakel

Met nog slechts enkele kwalificatiedagen te gaan was het voor een aantal deelnemers een must om vandaag op de 10e speeldag mee te doen om kans te blijven maken op een van de zestien startbewijzen voor de finaledag van de 33e editie van de Oranjebar Super Ranking. Uiteindelijk stonden er negentien darters aan de oche voor de punten.

Door met vier groepen te starten hoefde er deze keer geen tussenronde of een shoot-out te worden gespeeld en bleven Wouter Vaes, Peter van den Broek, Oswin Streden, Tonny Veenhof, Bram van Leuken, Youri Dirks, Kevin Verbakel en Gian van Veen over voor de knock-out wedstrijden in de kwartfinales. Eerst vielen hierin Bram, Youri, Gian en Peter af waarna vervolgens Kevin met 4-0 te sterk was voor Oswin en Tonny met 2-4 wist te winnen van Wouter.

In de strijd om de troostprijs waren het Lincy Gloudemans, Djordy Veenhof, Marvin Massuger en Jeroen van Peer en over in de halve finale. Zowel de wedstrijd tussen Jeroen en Marvin als de wedstrijd tussen Lincy en Djordy eindigden in een 3-1 overwinning voor de latere finalisten om de troostprijs. Jeroen toonde zich in de finale het meest koelbloedig en zorgde via een 2-4 overwinning dat hij niet met lege handen naar huis ging.

In de finale om de dagzege ging het voor de verandering weer eens een keertje tot het gaatje. Kevin Verbakel en Tonny Veenhof wenst elkaar niets toe te geven en gingen beide vol voor de winst die inmiddels de zevende winaar van de dagzege in deze cyclus zou opleveren, alleen Jermaine Wattimena wistermeer (3) te boeken. De legs werden netjes onderling verdeeld en het was uiteindelijk de thuisspelende Kevin Verbakel die er met de dagzege vandoor ging en de winst in Mariahout hield. Tonny Veenhof kon na zijn 5-4 nederlaag met opgeheven hoofd huiswaarts keren in de wetenschap dat hij aanstaande vrijdag tijdens het Oranjebar September Open een herkansing krijgt om er met de eerste prijs vandoor te gaan.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 11 van de Oranjebar Super Ranking 33 wordt gespeeld op dinsdag 08 september 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws