Home Nederland Hoofdnieuws Danny van Trijp pakt 5 op een rij op 7e Winners Zomerranking...

Danny van Trijp pakt 5 op een rij op 7e Winners Zomerranking 2018

Vrijdagavond 20 juli was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het zevende rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 26 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

Uiteindelijk wisten Nigel Dikhoff en Berry Herks een 3e plaats in de poule om te zetten in een finaleplaats in de verliezersronde. Nigel eindigde in zijn poule boven Maurice Burgemeester, maar onder Wesley Plaisier en Marco Buyks, hetgeen weliswaar wel werd beloond met een bye. Vervolgens gaf hij geen leg af aan Jamila Lamkadmi (3-0), waarna Viggo van der Kuijl in een laatste beslissende leg het hoofd moest buigen (4-3).

Berry, nummer 2 van het klassement, zag in zijn poule Zereso Zeverboom en Wesley van Trijp doorstromen naar de winnaarsronde, terwijl hij Melissa Arendse nog wel onder zich wist te houden. Ook hij mocht genieten van een vrije ronde, waarna hij tweemaal 1 leg afstond aan Caitlin Klein (3-1) en Jisse de Boer (4-1).

Ook in de finale kreeg Berry een leg tegen van Nigel. Echter bleef het hier ook bij voor Nigel, waardoor Berry met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:

Viggo van der Kuijl 3-0 Mandy Nobel

Nigel Dikhoff 3-0 Jamila Lamkadmi

Berry Herks 3-1 Caitlin Klein

Jisse de Boer 3-0 Maurice Burgemeester

 

Halve finale:

Viggo van der Kuijl 3-4 Nigel Dikhoff

Berry Herks 4-1 Jisse de Boer

 

Finale:

Nigel Dikhoff 1-5 Berry Herks

 

In de winnaarsronde slaagde Danny van Trijp erin om alweer zijn vijfde opeenvolgende finaleplek te bemachtigen (4x winst). Na 4 overwinningen in een poule van 3 ten kosten van Nigel van Milligen en Caitlin Klein breidde hij zijn zegereeks verder uit met drie klinkende zeges op Melissa van Puffelen (3-0), Zereso Zeverboom (4-0) en Wesley van Beekum (5-1).

Aan de andere kant van het schema behaalde Patrick van den Boogaard zijn tweede finaleplaats (1x) winst. Een poule met Wesley van Beekum, Viggo van der Kuijl en Shaties Hoebdar werd als winnaar afgesloten, hetgeen voldoende bleek voor een bye, waarna Nigel van Milligen (4-2) en Wesley van Trijp (5-3) in twee spannende wedstrijden werden verslagen.

In de finale mocht Patrick na Wesley van Trijp, Zereso Zeverboom, Mike van Duivenbode en Wesley van Beekum dus een poging wagen om Danny zijn zegereeks te doorbreken. De eerste paar legs werden evenredig verdeeld, maar al snel had Danny de break te pakken en zette hij zijn sterke spel stoïcijns door. Zodoende moest ook Patrick genoegen nemen met de runner-up positie en kon Danny met een 6-2 overwinning de 7e Winners Zomerranking 2018 op zijn naam schrijven, waarmee hij zijn koppositie verstevigde en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:

Patrick van den Boogaard 4-2 Nigel van Milligen

Wesley Plaisier 0-4 Wesley van Trijp

Zereso Zeverboom 0-4 Danny van Trijp

Maurice Meeuwsen 0-4 Wesley van Beekum

 

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 5-3 Wesley van Trijp

Danny van Trijp 5-1 Wesley van Beekum

 

Finale:

Danny van Trijp 6-2 Patrick van den Boogaard

 

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 6 stuks het grootste aandeel in de 34 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijk finish van 170, tevens alweer de 4e van de ranking, uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Na 7 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:

Danny van Trijp (109)
Berry Herks (100)
Patrick van den Boogaard (93)
 

Damesklassement:

Sylvana Snoeck (52)
Melissa van Puffelen (52)
Melissa Arendse (35)
 

180-klassement:

Danny van Trijp (30)
Patrick van den Boogaard (28)
Wesley van Trijp (24)
 

Finish-klassement:

Patrick van den Boogaard (170)
Patrick van den Boogaard (170)
Eddy Merlijn / Danny van Trijp (170)