Darten in het café mag weer, maar nog niet overal Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Darten in het café mag weer, maar nog niet overal

Darten in het café mag weer, maar nog niet overal

Goed nieuws voor iedereen die een dart gooit, want sinds 1 juli 2020 is het weer toegestaan om te darten in het café. Dit is onderdeel van de versoepelingen die het kabinet heeft ingesteld. Langere tijd mocht de sport niet meer beoefend worden in het café, in verband met de wereldwijde uitbraak van het Covid-19-virus. Sportkantines zijn inmiddels weer open en sporten als darts en biljarts zijn weer toegestaan.

Eis is dan wel dat alle spelers een eigen tafeltje hebben. Natuurlijk mag er wel gestaan worden wanneer men de darts in het bord gooit of ze ophaalt. Eerder leek het er nog op dat darts en biljarts niet zouden mogen worden gespeeld. De Nederlandse Darts Bond heeft zich hard gemaakt voor het toelaten van darts in het café.

Manieren om darts te spelen

Niet iedereen zal meteen graag naar het café gaan om daar darts te spelen. Het coronavirus is inmiddels minder heftig dan aan het begin van dit jaar in Nederland, maar toch is het virus niet weg. Voorzichtigheid is dus geboden. Daarom zijn er drie manieren om darts te spelen: in het café, online of op professioneel niveau. Ook de professionele darters spelen inmiddels weer toernooien, maar zonder publiek.

In het café 

Zelf een pijltje gooien? Dat kan sinds 1 juli 2020 weer in de het café. Darten en biljarten mogen weer op de normale manier gespeeld worden. Na overleg met het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat dit spel weer gespeeld mag worden. Het is wel de bedoeling om 1,5 meter afstand te houten. Bij darten zal dat niet altijd lukken. Daarom mag deze regel soms geschonden worden als dit nodig is om het spel goed te kunnen spelen.

Je mag tijdens het spel dus binnen 1,5 meter van elkaar staan. Na het darten geldt dat iedereen altijd 1,5 meter van elkaar houdt. Bovendien mag de uitbater zelf besluiten of hij het spel weer toestaat of niet.

Online darts spelen

Kun je nog niet in de buurt darts spelen, dan is het spelen van online darts misschien een oplossing. Er zijn verschillende manieren om dit online te doen. Bijvoorbeeld door multiplayer darts online met vrienden te spelen. Dit werkt net als bij het normale darten, maar het is wel nodig om een vaste hand en goede muis te hebben om de pijltjes op het juiste moment in het bord te gooien.

Ter afwisseling zijn er ook darts-gerelateerde spelletjes te spelen, het gratis Darts Heroes spel bijvoorbeeld. In dit spel spelen vier populaire darters de hoofdrol, onder wie niemand minder van onze eigen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Deze spelers hebben allen een eigen bijnaam en superhelden kostuum.

Professioneel

Wie liever niet online speelt, heeft nog andere manieren om toch te darten. Bijvoorbeeld door thuis een klassiek dartbord op te hangen. Het is namelijk toegestaan om thuis gasten te ontvangen, zolang men 1,5 meter afstand houdt, indien de bezoeker niet uit hetzelfde huishouden komt. Tijdens het spel is het wel toegestaan om minder dan 1,5 meter afstand te houden.

Eventueel is het ook mogelijk om met een elektronisch dartbord het spel te spelen. Daarmee wordt de puntentelling geautomatiseerd. Inmiddels mogen ook de professionele darters weer aan de slag. De eerste toernooien worden weer gespeeld zonder publiek. Zo zal de World Matchplay alleen worden gehouden met avondsessies. De Summer Series worden gespeeld zonder publiek.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws