Home Nederland Hoofdnieuws Davy van der Zande naar dagzege kwalificatiedag 7 van OSR 31

Davy van der Zande naar dagzege kwalificatiedag 7 van OSR 31

2018-12-16 NK Darts 2018 Barneveld

Het was de zevende kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #31 die afgelopen dinsdag werd gespeeld in Mariahout waarmee de tweede helft van het totaal te spelen kwalificatiedagen is ingezet. Met drieëntwintig spelers werd begonnen in de strijd om de punten die recht geven op een uitnodiging voor de finaledag.

De acht spelers waarmee de kwartfinales konden worden begonnen waren deze week; Jos Rovers, Gian van Veen (kersverse winnaar van De Belfry Open 2019 junioren titel), Davy van der Zande, Wouter Vaes, Levi Frauenfelder, Oswin Streden, Yoeri Duijster en Youri Dirks. Hiervan bleven Davy, Wouter, Yoeri en Levi over voor de halve finales die beiden eindigden in een 3-4 overwinning voor de finalisten van deze dag; Davy van der Zande en Yoeri Duijster.

In de strijd voor een plaats in de troostfinale moest Dimitri Holowaki het in de halve finale opnemen tegen Raimond van de Heijden; hij wist zich via een nipte 3-2 overwinning te plaatsen voor de finale. De andere finalist moest komen uit het treffen tussen Erik van Manen en Kestutis Bulota; het was Erik die een finaleplaats afdwong via een 3-0 whitewash winst. In de aansluitend gespeelde finale om de troostprijs was Dimitri echter veel te sterk voor Erik. Gezien de 1-4 uitslag die Dimitri wist te boeken een terechte overwinning die hem de troostprijs opleverde.

Vervolgens was het tijd voor de grote finale. Twee Oranjebar spelers die elkaar door en door kennen omdat ze beiden in diverse dezelfde Oranjebar teams uitkomen en ook een aantal seizoenen beide deel uitmaakten van het Internationale reisgezelschap van de Oranjebar spelers. Het werd een spannende wedstrijd die een aantal keren diverse kanten op kon. Uiteindelijk moest een negende en laatste leg de uitslag brengen. Davy van der Zande bleek de gelukkigste want hij wist als eerste deze bepalende leg te finishen waarmee hij na een lange periode toch weer de dagwinst wist te pakken

Uitslag OSR#31 kwalificatie dag 7 ; 1. Davy van der Zande 2. Yoeri Duijster 3. Levi Frauenfelder en Wouter Vaes.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 8 van de Oranjebar Super Ranking 31 wordt gespeeld op dinsdag 08 oktober 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.