Home Nederland Hoofdnieuws Davy van der Zande ook naar dagzege op 2e kwalificatiedag OSR#27

Davy van der Zande ook naar dagzege op 2e kwalificatiedag OSR#27

De tweede kwalificatiedag van de 27e editie van de OSR moest worden gespeeld onder tropische omstandigheden dankzij de aanhoudende hitte die de spelers tussen de wedstrijden in naar het terras lokte waar zij onder het genot van diverse versnaperingen konden afkoelen.

De overgebleven acht spelers voor de kwartfinales van deze week waren; Leon Kellenaars, Willem van de Ven, Davy van der Zande, Roland Stokmans, Kevin Verbakel, Kathy Geeraerts, Lincy Gloudemans en Rick Kievits. Vervolgens bleven Davy, Lincy, Kevin en Leon over voor de halve finale waaruit via de wedstrijden Davy vs Leon (4-1 voor Davy) en Kevin vs Lincy (0-4 voor Kevin) de finalisten voor deze week, Davy van der Zande en Kevin Verbakel te voorschijn kwamen.

In de verliezersronde was men intussen ook aangekomen bij de finale die zich deze week afspeelde tussen Marc Peeters en Peter van den Broek. Marc Peeters wist de strijd om de troostprijs in zijn voordeel te beslissen via een 2-4 overwinning op Peter die dit seizoen met de diverse teams waarin hij uitkomt alle mogelijke titels heeft gewonnen, maar nog steeds wacht op een persoonlijk succes.

De grote finale ging deze week tussen grote mannen die elkaar door en door kennen. Beide weten wat het winnen van een toernooi is dus was een goede wedstrijd te verwachten. Geheel in de lijn van de verwachting werd het ook een spannende wedstrijde waarin de leg evenredig verdeeld werden maar waar Davy toch iets sterker was in de finishes. Het resulteerde in een 5-3 overwinning voor Davy die hiermee zijn tweede dagzege op rij pakte en een mooie runner up plaats voor Kevin Verbakel.

Uitslag kwalificatie dag 2; 1. Davy van der Zande 2. Kevin Verbakel 3. Leon Kellenaars en Lincy Gloudemans.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 10 juli 2018 wordt kwalificatiedag drie van de Oranjebar Super Ranking 27 gespeeld. Aanvang is 20:00 uur.