Davyd Venken wint 7e ZomerRanking Cafe Quincy, Hunnekens 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davyd Venken wint 7e ZomerRanking Cafe Quincy, Hunnekens 2e

Davyd Venken wint 7e ZomerRanking Cafe Quincy, Hunnekens 2e

Ondanks de tropische temperaturen mochten we toch 34 spelers verwelkomen op de 7e ZomerRanking Cafe Quincy. Met wat bussen deodorant en verkoelende drankjes was het redelijk vol te houden om op deze warme zomeravond goede prestaties neer te zetten aan het bord.

Rond de klok van kwart over 8 gingen de eerste wedstrijden van start.

In de winnaarsronde waren het uiteindelijk Wichard Knoops en Davyd Venken die zich wisten te plaatsen voor de finale. Wichard weet al jaren de weg naar Cafe Quincy in Budel te vinden . Wichard boekte overwinningen op Lorenzo van Rossum, Colin Philippi, Tasso Muller en Joey Greijn. Davyd plaatste zich door te winnen van Herman Marquart, Dimitri Triekels, Jean-Marie Hendrikx en Koen Hunnekens.

Helaas was Davyd in deze finale te sterk voor Wichard en stuurde hem met een whitewash terug naar de verliezerskant.

Aan de verliezerskant liet Koen Hunnekens weer van zich horen. Nadat hij pas in de 5e ronde van de winnaarsronde verloor van Davyd Venken, boekte hij daarna overwinningen op Jean-Marie Hendrikx (4-1) en Oswins Streden (4-2) en stond zo in de finale van de verliezersronde tegen Wichard Knoops.

Beide heren wilde graag de grote finale van de avond gooien en het werd dan ook een zeer spannende en enerverende partij. Wichard had weer het vuur van voorgaande jaren teruggevonden en raakte de triples als vanouds. Koen kwam knap terug na een achterstand en won uiteindelijk deze partij met 5-3 en plaatste zich zo voor de grote finale tegen Davyd.

In deze finale zal Koen twee keer van Davyd moeten winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. Hij wint de bull en mag dan beginnen aan deze bo11. In 1e leg van de finale weet Koen zijn eigen leg te behouden en finished met een 18 darter. De 2e leg gaat tegen de darts in, 2-0. De 3e legt gaat dan ook tegen de darts in en Davyd pakt zijn eerste punt, 2-1.

De 4e leg gaat zeer spannend van start doordat Davyd 2x de maximale score te gooit. Helaas gaat het met de 7e pijl mis en weet Koen alsnog deze leg op zijn naam te zetten, 3-1. Bij leg 5 en 6 gaan de dubbels bij Davyd beter in het dartbord en zet de stand weer gelijk op 3-3.

Het blijft een spannende pot, beide heren behouden hun eigen legs, 4-4. Helaas voor Koen is Davyd dan toch de betere van hun 2 en wint de volgende twee legs en schrijft zo het 7eZomerRanking toernooi van Cafe Quincy op zijn naam.

In dit toernooi zijn er 41 180ers gegooid waarvan Davyd er 11 op zijn conto mag bijschrijven.

De hoogste van de avond komt op naam van Wichard en hij mocht een waardebon in ontvangst nemen van Darts en Biljartcenter Ophoven gesponsord door Guy Urlings.

Bij deze willen we onze sponsoren weer bedanken voor hun bijdrage.

Mede dankzij deze sponsoren staat de prijzenpot voor de finaledag na 7 toernooien al op €1932,50.

Volgende week vrijdag 3 augustus staat het 8e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. Op de finaledag is plaats voor de beste 32 van de ranking.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws