Home Nederland Hoofdnieuws De eerste kampioenen SuperLeague zijn inmiddels al bekend

De eerste kampioenen SuperLeague zijn inmiddels al bekend

De kans was aanwezig dat Red Alert Bet Kolen kampioen zou worden van overgangsklasse B. Maar dat daar nog twee kampioenen bijkwamen hadden niet veel mensen verwacht. Hieronder volgt een verslag van speelweek 17 en van de beslissingswedstrijden van de SuperLeague play-offs.  

Hoofdklasse
Omdat Bosgenoegen de thuiswedstrijd tegen Twenty Six Urk met maar liefst 10-0 won en concurrent Oranje Bar ‘slechts’ met 6-4 won van RCT, is Bosgenoegen kampioen. Een prachtige prestatie van de mannen van Bosgenoegen die vrijwel het hele seizoen bovenaan hebben gestaan. Verloren werd er alleen van de Zwaantjes en Oranje Bar (twee keer 6-4). Het team van captain Marcel de Vries bestond dit jaar uit Martijn Kleermaker, Justin van Tergouw, Michael Busscher, Chris Landman, Sjoerd Nieuwhof, Co Stompé, Quin Wester, Kees Ruizendaal, Appie Hammouchi en Chris Bakker. Door het verlies van Twenty Six was Team Winsum bij winst zeker van plek 3. Ze wonnen in Tilburg met 6-4 en stelde de derde plaats veilig. DKE won met 8-2 van Café Kafé en de Zwaantjes wonnen met 7-3 van de Fanatics. 

Overgangsklasse A
De enige klasse waarin de kampioen nog niet bekend is, is overgangsklasse A. The Legend en de Dissel zijn verwikkeld in een spannende strijd en afgelopen zaterdag deden beide teams wat ze moesten doen. The Legend won met 7-3 van Kremer en de Dissel zag Moriaan van 5-1 tot 5-4 terugkomen, maar won uiteindelijk via een beslissende solozege van Martijn Dragt. Alles gaat beslist worden op 8 juni. Wint Legend met minstens 7-3 van Status Bar, dan zijn ze 100% zeker kampioen. zo niet, dan zijn ze afhankelijk wat de Dissel doet in de wedstrijd tegen Kremer. De Planeet stelde handhaving veilig door met 6-4 te winnen van de Makkers van Wilma. Marcel Foekens wist de beslissende solo te winnen van Sven Groen. De Schout kon zelfs met een 10-0 winst op de Hoek geen promotie/degradatieduel voorkomen. Als zij deze wedstrijd op 15 juni weten te winnen blijven ook zij in de overgangsklasse. De laatste wedstrijd uit deze poule, die tussen Toornsmit en Status Bar eindigde in een 7-3 overwinning voor Status.

Overgangsklasse B
Red Alert Bet Kolen had aan vijf wedstrijdpunten tegen Hemeco genoeg voor het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Na vijf wedstrijden hadden zij deze al binnen en na de singlewinst van Alexander Merkx kon de champagne ontkurkt worden. Na de 5-5 tegen ‘t Haspeltje op 10 november zette Red Alert een indrukwekkende reeks neer en liet het geen punt meer liggen. Het team onder leiding van captain Paul Bogaers bestond uit: Jeffrey Sparidaans, Rob Tilemans, Davy Verkooyen, Hendrie van Berkel, Alexander Merkx, Joppe Bakens, Jeroen van Bijnen, Dave Rombouts en Darius Labanauskas. De Dorpsherberg is ondanks de 5-5 tegen ‘t Pleintje definitief op plek tien geëindigd en degradeert daarmee uit de SuperLeague. FF naar Steef verloor met 10-0 van Oranjestad en is veroordeeld tot een promotie/degradatieduel. Nouveau is veilig ondanks een 8-2 nederlaag tegen ‘t Pleintje. De laatste uitslag uit overgangsklasse B: ‘t Haspeltje – Vrijbuiter: 3-7. 

Overgangsklasse C
Dartshop Leiden werd tegen de verwachting in ook dit weekend al kampioen. Na winst op Sonny’s (7-3) bleek dat zowel Agnes & Schier als 8-eraf Amsterdam gelijk hadden gespeeld. Prima Darts won met 6-4 van de Schot, klom daarmee naar plek twee, maar kan Leiden niet meer inhalen. Vorig jaar drong Dartshop Leiden via de play-offs door naar de SuperLeague en heeft het voor elkaar gekregen om na één seizoen al het hoogste niveau te bereiken. Captain Dennis van de Laar speelde dit jaar met Johan van Velzen, Dennis Verhaegen, Ferry van Veen, Erwin Vossen, Henny van de Ster, Perry Noordermeer, Andre Ligthart en Edwin van Amerongen. De strijd om de veilige plek acht zal op de laatste speeldag beslist worden. De Wyck heeft dankzij de 7-3 overwinning van afgelopen zaterdag op Double Bull, op 8 juni aan één puntje genoeg. Flora Bar en de Schot staan in puntenaantal gelijk en delen op dit moment plaats acht. Flora gaat op bezoek bij Double Bull en de Schot ontmoet Agnes & Schier op de laatste speeldag.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.