Home Nederland Hoofdnieuws De Zwaantjes bezorgen Bosgenoegen 1e nederlaag SuperLeague

De Zwaantjes bezorgen Bosgenoegen 1e nederlaag SuperLeague

SuperLeague_Mariahout

Zaterdag 9 februari was het tijd voor SuperLeague speelweek 11. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden die er gespeeld zijn met verslagen namens de Nederlandse Darts Bond.

Hoofdklasse
Bosgenoegen ging verrassend onderuit in Eindhoven tegen H&S de Zwaantjes met 6-4. Het was het eerste verlies van Bosgenoegen dit seizoen. Twenty Six had op gelijke hoogte kunnen komen, maar ze lieten twee punten liggen in het thuisduel met de Fanatics. Derk Telnekes redde nog een punt voor Twenty Six door in de solo Davyd Venken te verslaan met 4-3. Nummer vier Winsum pakte belangrijke punten in het thuisduel tegen Oranje Bar: 7-3. Een spannende pot werd er gespeeld in Doetinchem waar Café Kafé en Racketcentrum Terneuzen de punten deelden: 5-5. Martin Soethof was namens Café Kafé de sterkste in de solo ten koste van Wesley Bour. Ook in de wedstrijd tussen Xtreme en DKE stond na tien wedstrijden een gelijke stand op het scorebord. Ryan de Vreede van DKE won de beslissende solo met 4-3 van Willy van de Wiel.

Overgangsklasse A
Het is stuivertje wisselen aan de kop van het klassement in overgangsklasse A. De helft van de teams uit deze klasse heeft op nummer één gestaan en op dit moment gaat The Legend aan kop. Zij wonnen afgelopen zaterdag met 6-4 bij de Makkers van Wilma nadat Jitse van der Wal in de solo won van Sven Groen. De Dissel zakte naar plek drie na een 8-2 nederlaag tegen Status en Kremer staat nu tweede dankzij een 6-4 uitzege op de Schout. De Planeet won met 7-3 bij de Op de Hoek en De Moriaan verloor thuis met 8-2 van Toornsmit. 

Overgangsklasse B
Ook in deze klasse ontlopen de bovenste teams elkaar weinig. Koploper Red Alert Bet Kolen had het lastig in en tegen de Vrijbuiter, maar won wel met 6-4. Jeffrey Sparidaans won de beslissende solo nipt van Edwin van der Veen. Ook achtervolgers DTV en Hemeco maakten geen fout. DTV won met 6-4 bij ‘t Pleintje en Hemeco was met 9-1 te sterk voor ‘t Haspeltje. Verder won Oranjestad met 9-1 bij de Dorpsherberg en was Nouveau met dezelfde cijfers te sterk voor Ff naar Steef.

Overgangsklasse C
Agnes & Schier blijft winnen en staat nog steeds bovenaan. Afgelopen zaterdag waren ze met 7-3 te sterk voor de Schot. Dartshop Leiden blijft tweede door met 8-2 te winnen van de Wyck. Team Prima Darts en 8-eraf Amsterdam hielden elkaar in evenwicht: 5-5. Prima Darts kwam terug van een 5-2 achterstand en zag Wesley Harms uiteindelijk gelijk maken in de solo tegen Kevin Doets. Sonny’s won met 10-0 van Double Bull en de Flora Bar pakte belangrijke punten tegen Merwehof: 7-3.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar deze pagina op de website van de Nederlandse Darts Bond.