Dennis Kolen wint finale avond CHC, Jordy Waalboer runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dennis Kolen wint finale avond CHC, Jordy Waalboer runner-up

Dennis Kolen wint finale avond CHC, Jordy Waalboer runner-up

De Dinsdagavond Ranking was toe aan de jubileum editie van de finale avonden. Met maar liefst een gemiddeld deelnemersaantal van 30 personen was de prijzenpot met 750 euro goed gevuld.

Leo Hendriks, Jordy Waalboer, Ron Schouten, Wesley Kradolfer, Dimitry Holowacky, Niels Veldhuizen, Rico Dera, Dennis Kolen, Peter de Jong, Tim Pennings, Rene Trum, Roy Chambon, Richard de Bie, Jeffrey Roos en Jan Chambon hadden zich via de ranking bij de top 16 geplaatst. Jeffrey Henraat en Annemarie van Pouderooijen hadden alle rankings meegedaan en mochten zo ook de finaleavond meespelen, ondanks dat zij buiten de top 16 vielen.

In poule A werd Leo Hendriks eerste, hij bleef Dennis Kolen voor die tweede werd. Deze werd gevolgd door Peter de Jong, Jan Chambon en Annemarie van Pouderooijen.

Poule B was ook wel de poule des doods; Wesley Kradolfer werd hier knap eerste gevolgd door DImitry Holowacky en vervolgens Richard de Bie en Roy Chambon.

In poule C was wel een verassing te noteren; Rico Dera werd hierin eerste, goevolg door Tim Pennings en Jordy Waalboer wist als nummer 3 nipt de winnaarsronde te halen. Hij werd gevold door Dimitry van Boxel en Jeffrey Henraat.

Poulde D werd gewonnen door Ron Schouten en gevolgd door Niels Veldhuizen, Rene Trum en Jeffrey Roos.

Net zoals bij een reguliere rankingavond plaatsten de nummers een en twee, en de nummers drie uit een poule van vijf, zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten in de verliezersronde uitmaken wie best of the rest zou worden.

Laatste 16 winnaarsronde:

Jordy Waalboer – Niels Velduizen: 4-1

Dimitry Holowacky – Peter de Jong: 4-1

Laatste 8 winnaarsronde:

Jordy Waalboer – Leo Hendriks: 4-1

Wesley Kradolfer – Tim Pennings: 4-0

Dimitry Holowacky – Rico Dera: 4-3

Dennis Kolen – Ron Schouten: 4-1

Laatste 4 winnaarsronde:

Jordy Waalboer – Wesley Kradolfer: 5-2

Dennis Kolen – Dimitry Holowacky: 5-3

Finale winnaarsronde:

Jordy Waalboer verzuimt het om 5-2 voor te komen, Hierdoor kan Dennis terug in de wedstrijd komen en wint vier legs op rij om met 6-4 de 10e finaledag op zijn naam te schrijven.

Laatste 8 verliezersronde:

Jeffrey Roos – Jan Chambon: 3-0

Richard de Bie – Jeffrey Henraat: 3-0

Roy Chambon – Dimitry van Boxel: 3-2

Rene Trum – Annemarie van Pouderooijen: 3-0

Laatste 4 verliezersronde:

Richard de Bie – Jeffrey Roos: 4-0

Roy Chambon – Rene Trum: 4-1

Finale verliezersronde:

Richard de Bie komt goed uit de startblokken, Roy kan helaas niet bijblijven, hierdoor wint Richard de wedstrijd redelijk eenvoudig met 5-2

Aan de tiende ranking cyclus hebben in totaal 62 verschillende darters meegedaan die in totaal goed waren voor 300 deelnames aan de dinsdagavondranking.

Tijdens deze ranking werd er in totaal 206 keer 180 gegooid, hierin hadden Leo Hendriks en Ron Schouten beide de meeste met 31 stuks.

De hoogste finish van 170 werd zowel door Dennis Engelen als door Jozef de Queljoe gegooid.

Rond 23:00 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws