Dimitry Holowacky wint 3e Dinsdagavond Ranking van Bodar Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dimitry Holowacky wint 3e Dinsdagavond Ranking van Bodar

Op dinsdagavond 28 november startte de derde dinsdagavond ranking van de negende cyclus met 27 darters. Er werd gestart in 3 poules van 5 en 4 poules van drie. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, tevens mochten de nummers 3 uit een poule van vijf zich opmaken voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten uit gaan maken wie de kampioen zou worden van de troostronde.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde wist Dimitry Holowacky met duidelijke cijfers te winnen van Peter Stolzenbach. Mede door gemiste dubbels van Peter in de tweede leg, en drie keer 180 voor Dimitry, werd dan ook 4-0 voor Dimitry Holowacky.

De tweede halve finale in de winnaarsronde ging tussen Peter de Jong en Bertie Bodar. Bertie liep rap weg van Peter, maar zag hem terug komen tot 2-3 en hem wegzetten op een dubbel. Bertie besloot dat het genoeg was en pakte, met een 121 finish, de winst met 4-2.

De finale van de winnaarsronde ging dus tussen Bertie Bodar en Dimitry Holowacky. De partij werd redelijk verdeeld. Echter, Bertie wist in de zevende leg geen dubbel te raken waarop Dimitry goed profiteerde, en de partij met 5-2 naar zich toe trok. Dimitry won zo zijn eerste ranking van deze cyclus.

De finale in de verliezersronde werd gespeeld door Roy Muurmans en Terry vd Dungen. Beide heren wisten de halve finale te winnen met 3-1 van respectievelijk Tim Pennings en Jan Chambon.
De finale werd uiteindelijk gewonnen door Terry vd Dungen die de partij met 4-1 naar zich toe trok.

Er werd in totaal dertien keer 180 gegooid, Dimitry Holowacky had de meeste met vier stuks en bleef hiermee Terry van den Dungen voor, die er drie gooide.

Er werden vier 100+ finishes gegooid. Bertie Bodar had de hoogste met 138. Hij bleef hiermee nipt Terry van den Dungen voor die 137 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Dat betekend dat de mystery pot volgende week wederom op het maximum van 250 euro zal staan.

De negen darter was ook niet gegooid. De pot van meer dan 400 euro gaat dan ook mee naar de volgende ranking.

De volgende ranking zal, door sinterklaas, niet op 5 december maar op dinsdagavond 12 december om 19:30 plaats gaan vinden. Inschrijving bedraagt 6 euro, inclusief een gratis consumptie. Graag tot dan.