Van Duivenbode winnaar 5e HW Django Moneydarts 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Duivenbode winnaar 5e HW Django Moneydarts 2017

Van Duivenbode winnaar 5e HW Django Moneydarts 2017

Woensdagavond 25 oktober was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van de 5e HW Django Moneydarts 2017. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 23 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd zouden aangaan in een poulefase gevolgd door de traditionele winnaars- en verliezersronde.

In de poules werden er weinig tot geen verrassingen genoteerd, al moest Viggo van der Kuijl weliswaar genoegen nemen met een plek in de verliezersronde. Hij moest in zijn poule Danny van Trijp, Nigel van Milligen en Raymond van der Hoeven voor zich dulden. Echter wist hij wel Hans Stiphout onder zich te houden, hetgeen hem een bye opleverde, waarna Melvin van Hulst en Arwaldo Fioole aan de kant werden gezet.

Aan de andere kant van het schema was het Youri van Maurik die zich goed wist te herpakken van een laatste plek in de poule door in de knock-outfase Hans Stiphout, Pascal Kerkhof en Jimmy Schrandt te verslaan.

In de finale was het Viggo die aan alle verwachtingen voldeed en het voortouw nam. Daarentegen gaf Youri goed tegenstand en wist hij daarmee prima in de beurt te blijven. Tot een stand van 4-3 bleef Youri goed in de race, maar was het Viggo die aan alle aspiraties een einde maakte en met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:

Maurice Le Grand 1-3 Arwaldo Fioole

Viggo van der Kuijl 3-0 Melvin van Hulst

Gerard Verburg 2-3 Jimmy Schrandt

Pascal Kerkhof 2-3 Youri van Maurik

Halve finale:

Arwaldo Fioole 1-4 Viggo van der Kuijl

Jimmy Schrandt 1-4 Youri van Maurik

Finale:

Viggo van der Kuijl 5-3 Youri van Maurik

In de winnaarsronde waren het poulegenoten Mike van Duivenbode en Jurgen Hoogvliet de lakens uitdeelden onder het sterke deelnemersveld. Jurgen zag zijn 1e plek in de poule beloond worden met een bye, waarna hij in twee thrillers aan het langste eind trok tegen Erik van van Rijswijk en Zereso Zeverboom. Mike mocht na de poule wel gelijk aan de bak en kende geen mededogen met Auke Reinders, Marco Flach en Nigel van Milligen.

Dat de ene week niet de andere is, bewees Jurgen wel. Vorige week moest hij nog genoegen nemen met een 2e plek in de verliezersronde, maar deze week stond er geen maat op. In de poule bleek hij al 2-1 te sterk voor Mike en was het dus aan Mike om hier zijn revanche te pakken. Drie van de vier voorgaande finales op de woensdag eindigde al in een 6-4 uitslag en ook nu bleek dit het geval. Jurgen slaagde er niet in om zijn 3e beslissende laatste leg op rij af te dwingen en zodoende ging Mike met een 6-4 overwinning aan de haal met de 5e HW Django Moneydarts 2017 en mocht hij de rijkstgevulde enveloppe in ontvangst nemen.

Kwartfinale:

Danny van Trijp 2-4 Zereso Zeverboom

Jurgen Hoogvliet 4-3 Erik van Rijswijk

Ferry Wennekes 0-4 Nigel van Milligen

Marco Flach 3-4 Mike van Duivenbode

Halve finale:

Zereso Zeverboom 4-5 Jurgen Hoogvliet

Nigel van Milligen 1-5 Mike van Duivenbode

Finale:

Jurgen Hoogvliet 4-6 Mike van Duivenbode

Daarnaast had Mike van Duivenbode samen met Erik van Rijswijk het grootste aandeel in de gegooide 180’ers met ieder 7 stuks en kwam de hoogste finish van 156 uit handen van Nigel van Milligen.

Woensdagavond 1 november staat alweer de 6e editie van de HW Django Moneydarts 2017 op de planning, waar de strijd weer zal losbarsten om de 1e plek van minimaal €75,- . Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws