Eerste kwalificatiedag OSR dagzege op voor Yoeri Duijster, Van der Zande runner up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Eerste kwalificatiedag OSR dagzege op voor Yoeri Duijster, Van der Zande runner up

Eerste kwalificatiedag OSR dagzege op voor Yoeri Duijster, Van der Zande runner up

Ondanks de zeer drukke periode met veel BDO/WDF en PDC toernooien, afsluiten van diverse dartcompetities en bekertoernooien gaat de Oranjebar in Mariahout gewoon door met het organiseren van dartevenementen. Zo ook de Oranjebar Super Ranking waarvan de 30e editie deze week start met het bekende format; 12 kwalificatiedagen, 1 finaledag met 16 finalisten en wekelijks kans op de inhoud van de Mysterie Box.

Na de groepsfase stonden in de kwartfinales Tharsissia Werinussa, Oswin Streden, de broertjes Yoeri en Andre Duijster, Gian van Veen, Jos Rover, Davy van der Zande en Paul Hendrix tegenover elkaar om te bepalen wie verder gingen naar de halve finales. Het waren Jos, Gian en favorieten Davy en Yoeri die zich hiervoor wisten te plaatsen.

In de finale van de verliezersronde stonden deze week twee dames tegenover elkaar in de strijd om de troostprijs. Lincy Gloudemans en Annemarie Linders mochten in een onderlinge wedstrijd uitmaken wie met een prijs en wie er met lege handen naar huis zou gaan. Het was Lincy die er met de winst vandoor ging na een nipte zege op Annemarie die haar huid duur verkocht maar net te kort kwam..

In de halve finale van het hoofdtoernooi voorkwam Yoeri Duijster met een benauwde 4-3 overwinning een stunt van Jos Rovers in de weg naar de finale. In de andere halve finale werden de toeschouwers getrakteerd op een whitewash overwinning van Davy van der Zande op Gian van Veen. Zoals de uitslag al doet vermoeden kwam de jeugdspeler er deze keer niet aan te pas tegen de ervaren Davy. Vervolgens was Yoeri opnieuw de gelukkigste in de finale om de dagzege waarin hij er maar niet in slaagde om Davy van zich af te schudden en zelfs een paar keer niet mocht klagen dat hij niet op achterand kwam. De finale ging dan ook over de maximale aantal leg en eindigde derhalve in 5-4 winst voor Yoeri Duijster.

Uitslag OSR#30 kwalificatie dag 01; 1. Yoeri Duijster 2. Davy van der Zande 3. Jos Rovers en Gian van Veen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 14 mei 2019 wordt de tweede kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #30 gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws