EK Jeugd dag 3: Goud voor Colin Roelofs, NL jongens team en overall Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

EK Jeugd dag 3: Goud voor Colin Roelofs, NL jongens team en overall

EK Jeugd dag 3: Goud voor Colin Roelofs, NL jongens team en overall

Het EK Jeugd 2014 heeft Nederland 3 gouden en 2 bronzen medailles opgeleverd. Colin Roelofs wist het goud binnen te halen in het singletoernooi. Hij won met 2-0 in sets van Rhys Griffin namens Wales. Roelofs was voorafgaand al favoriet voor het goud en heeft dit weten waar te maken. Hij volgt hiermee landgenoot Quin Wester op die vorig jaar het goud binnenhaalde voor Nederland.

In het teamtoernooi wist Nederland weer de finale te halen waarin het wederom een duel Nederland - Wales werd. Het was een moeizame finale voor Nederland dat keer op keer niet op een voorsprong wist te komen. Bij een achterstand van 5-6 wist Nederland echter nog een eindsprint eruit te halen en met een 4 legs winst op rij werd een 9-6 overwinning binnengehaald en was de tweede gouden medaille voor Nederland binnen. In de halve finale rekende Colin Roelofs af met landgenoot Berry van Peer met 2-0 in sets. Hierdoor was er voor Nederland ook nog een bronzen medaille.

Bij de koppels hadden Berry van Peer en Niels Zonneveld zich geplaatst voor de halve finales. In strijd om de finale te bereiken werd helaas met 1-3 verloren van McDonagh en Finn uit Ierland. Hierdoor was er een bronzen medaille voor deze heren voor hun optreden in het koppeltoernooi.

Met bovenstaande prestaties eindigde de Nederlandse jongens op de eerste plek in het overall klassement. Met 141 punten bleven ze de nummer 2, Wales, ruim voor dat 74 punten in totaal telde. Hierdoor kregen ze nog een gouden medaille om de nek gehangen als beste team namens de jongens op de Europe Cup Youth 2014.

De Nederlandse meiden kwamen niet in actie op de finaledag. Ze verloren met de koppels in de kwartfinale en met het singletoernooi was de laatste 16 het eindstation voor Sharon Jansen en Vera Speth. In de overall ranking zijn de Nederlandse meiden op de 7e plaats geëindigd.

Medailles Nederland
Goud - Jongens overall ranking
Goud - Jongens teamtoernooi
Goud - Colin Roelofs single
Brons - Niels Zonneveld / Berry van Peer koppels
Brons - Berry van Peer

Uitslagen
Jongens team halve finales
Wales - Oostenrijk 9-8
Nederland - Ierland 9-4

Meisjes koppels halve finales
Koltsova/Klochek (Rusland) - Czipo/Reti (Hongarije) 1-3
Byrne/Fox (Ierland) - Bendorff/Lindhardt (Denemarken) 3-1

Jongens koppels halve finales
McDonagh/Finn (Ierland) - Van Peer/Zonneveld (Nederland) 3-1
Rasmussen / Bergo (Denemarken) - Troppmann/Schindler (Duitsland) 3-0

Meisjes singles halve finales
Vivien Czipo (Hongarije) - Robyn Byrne (Ierland) 1-3
Lidiya Koltsova (Rusland) - Samantha L Ostry (Oostenrijk) 3-1

Jongens singles halve finales
Mustafa H Celebi (Turkije) - Rhys Griffin (Wales) 0-2 in sets
Berry van Peer (Nederland) - Colin Roelofs (Nederland) 0-2 in sets

Meisjes koppel finale
Czipo/Reti (Hongarije) - Byrne/Fox (Ierland) 0-4

Jongens koppel finale
McDonagh/Finn (Ierland) - Rasmussen / Bergo (Denemarken) 2-4

Jongens single finale
Rhys Griffin (Wales) - Colin Roelofs (Nederland) 0-2 in sets

Meisjes single finale
Robyn Byrne (Ierland) - Lidiya Koltsova (Rusland) 4-2

Jongens team finale
Wales - Nederland 6-9

Resultaten:
Boys Singles
Boys Pairs
Boys Team Round Robins
Boys Team Finals
Boys Points Table
Girls Singles Round Robins
Girls Singles Finals
Girls Pairs Round Robins
Girls Pairs Finals
Girls Points Table

Update10:00 uur: De Nederlandse jongens hebben de halve finale van het team-event gewonnen met 9-4 van Ierland. Hierdoor is het overall goud bij de jongens verzekerd. Het eerste goud van Nederland is dus een feit.

Update 11:30 uur: Niels en Berry verliezen de halve finale in het koppeltoernooi met 3-1 van de Ierse jongens McDonagh en Finn. Dat betekent dat de volgende medaille voor Nederland dus brons gekleurd is.

Update 12:45 uur: Colin Roelofs wint van Berry van Peer en staat in de finale van het singletoernooi. Berry van Peer pakt hiermee nogmaals brons.

Update 13:45 uur: Vanaf heden zullen alle finales live te volgen zijn via dit live scorecenter.

Update 15:30 uur: Colin Roelofs heeft het goud gewonnen in het jongens singletoernooi. Hiermee is het tweede goud voor Nederland binnen. Roelofs was voorafgaand al favoriet voor het goud en heeft dit weten waar te maken. Hij volgt hiermee landgenoot Quin Wester op die vorig jaar het goud binnenhaalde voor Nederland.

Update 17:39 uur: Na een 5-6 achterstand heeft het Nederlands team ook het teamevent met goud afgesloten. Ze wonnen alsnog met 9-6 van het team van Wales.

In dit artikel plaatsen we updates namens Dartfreakz.nl. Om je volledig op de hoogte te houden verwijzen we je graag ook door naar www.evertzomer.nl en het Twitter account van de Nederlandse Darts Bond die live verslag vanuit Wenen brengen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws