EK Jeugd dag 1: Eerste finaleplaats en medailles voor NL zijn zeker Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

EK Jeugd dag 1: Eerste finaleplaats en medailles voor NL zijn zeker

EK Jeugd dag 1: Eerste finaleplaats en medailles voor NL zijn zeker

De eerste dag van het EK Jeugd is gespeeld. In het jongens koppeltoernooi hebben Berry van Peer en Niels Zonneveld zich geplaatst voor de halve finales welke zaterdag op het podium zullen worden gespeeld. Hiermee is Nederland verzekerd van de eerste medailles. Colin Roelofs en Kevin Doets vormden het andere Nederlandse koppel maar zij sneuvelden helaas voortijdig.

In het meisjes koppeltoernooi wisten Sharon Jansen en Vera Speth de poule-fase door te komen waarna ze in de kwartfinale een spannende strijd winnend wisten af te sluiten. In strijd om plaatsing voor de halve finales van zaterdag werd er echter verloren van Rusland met 1-3. Zij kunnen zich vanaf vandaag dus volledig gaan richten op het singletoernooi.

Aansluitend werd het jongens singletoernooi al gespeeld en hierbij wisten Colin Roelofs en Berry van Peer zich te plaatsen voor de halve finales. Zaterdag zullen zij bij de laatste 4 tegen elkaar uitkomen wat betekent dat Nederland al verzekerd is van één oranje finalist. Kevin Doets ging in de tweede ronde onderuit tegen de Belg Lorenzo Smelcher. Niels Zonneveld verloor ook vroegtijdig. Hij ging hierbij onderuit tegen een Schot.

Voor een chronologisch verloop van de eerste speeldag op het EK Jeugd zie onderstaande updates. Morgen zullen we met live updates de verrichtingen vanuit Wenen weer op de voet volgen. Voor het programma klik hier.

Loting/resultaten:
Jongens Singles
Jongens Koppel
Jongens Team Round Robin
Meisjes Singles
Meisjes Koppel

Live updates:
Update10:33 uur:
Vera Speth en Sharon Jansen winnen hun eerste wedstrijd met 3-0 van België. Ze spelen in een poule bestaande uit 7 meisjeskoppels.

Update 10:36 uur: Ook Berry van Peer en Niels Zonneveld winnen hun eerste koppelwedstrijd met 3-0. Zij doen dit tegen het Duitse koppel Kirchmann en Simonsen.

Update 11:00 uur: Collin Roelofs en Kevin Doets winnen hun eerste wedstrijd van het Belgische koppel Raman/Smelcher met 3-1.

Update 12:00 uur: Sharon Jansen en Vera Speth winnen hun tweede partij met 3-2 van het sterke Engelse koppel Gallagher en Ashton.

Update 12:05 uur: Jongens winnen ook tweede koppelwedstrijd. Kevin en Colin met 3-2 van Zweden. Berry en Niels winnen met 3-1 van Schotland.

Update 12:18 uur: Meisjes verliezen helaas 3-0 tegen Hongarije. Kevin en Colin verliezen met van 3-0 tegen Duitsland, een erg sterk koppel.

Update 12:23 uur: Berry van Peer en Niels Zonneveld blijven winnen. Dit keer van Wales met 3-1 na op een 0-1 achterstand te zijn gekomen.

Update 13:00 uur: Van Peer en Zonneveld hebben zich geplaatst voor de halve finales van het koppeltoernooi. Zij komen zaterdag dus weer in actie op het podium.In deze halve finale spelen ze tegen McDonagh en Finn uit Ierland.

Update 13:26 uur: Voor Colin Roelofs en Kevin Doets is het koppeltoernooi reeds voorbij. Ze hebben inmiddels verloren.

Update 14:01 uur: De jongens zijn inmiddels begonnen met de singles. Kevin Doets wint van een Deen, Niels Zonneveld verliest helaas van een Schot.

Update 14:20 uur: Berry van Peer wint ook zijn eerste partij in het singletoernooi. Hij verslaat Brian Raman met 3-0.

Update 14:51 uur: Kevin Doets gaat onderuit tegen de Belg Lorenzo Smelcher.

Update 14:52 uur: De meiden gaan ondertussen verder met het koppeltoernooi. Sharon en Vera verliezen hun koppel tegen Turkije dat tot nu toch nog altijd ongeslagen is in de poule.

Update 15:27 uur: Colin Roelofs en Berry van Peer winnen allebei hun single met 3-0.

Update 15:43 uur: De Nederlandse meisjes verliezen in de poulefase hun koppelpartij met 2-3 van Noorwegen.

Update 16:46 uur: Colin Roelofs die geldt als één van de grote favorieten voor het goud staat inmiddels in de kwartifnale.

Update 16:55 uur: Bij de meisjes heeft het Nederlands koppel Vera en Sharon zich ook geplaatst voor de laatste 8.

Update 17:05 uur: De Hollandse dames verliezen de kwartfinale koppelpartij van Rusland. Zij zullen zich vanaf nu dus volledig op de singles gaan richten.

Update 17:10 uur: Colin Roelofs en Berry van Peer hebben de halve finales bereikt in het singletoernooi en treffen elkaar bij de laatste 4 op zaterdag.

Om je volledig op de hoogte te houden verwijzen we je graag ook door naar www.evertzomer.nl en het Twitter account van de Nederlandse Darts Bond die live verslag vanuit Wenen brengen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws