Finaledag OSR 11: Van der Horst lacht het laatst, Roncero tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finaledag OSR 11: Van der Horst lacht het laatst, Roncero tweede

Finaledag OSR 11: Van der Horst lacht het laatst, Roncero tweede

De finaledag van de elfde editie van de Oranjebar Super Ranking moest gisteren duidelijkheid geven over wie deze editie de sterkste uit de bus zou komen. De favorietenrol was op voorhand weggelegd voor 4-voudig dag winnaars Arno Louwers en Michel van der Horst.

De finaledag werd gespeeld in een dubbel knock-out format zodat iedere speler de gelegenheid kreeg om een keer in de fout te gaan. De speler die hier het beste van profiteerde was Braulio Roncero die langzaam op gang kwam en zijn eerste wedstrijd verloor om vervolgens, warmgedraaid, door te stomen naar de finale. Alle uitgenodigde finalisten lieten zich overigens van hun goede kant zien getuige de18 maximale scores en tien 110+ finishes die deze avond gegooid werden.

In het zicht van de finale haakten vervolgens Ruud Kuijten, Hermie van Orsouw, Arno Louwers en Oswin Streden af waarna hetMichel van der Horst was die zich direct wist te plaatsen en daarin dus gezelschap kreeg van Braulio Roncero.

De finale zelf was er een om je vingers bij af te likken en het waren duidelijk de twee sterkste spelers van deze avond die elkaar het vuur aan de schenen legden. Michel, deze avond goed voor 4x 180 en een 130, 124 en 110 finish, moest alles uit de kast halen om Braulio, deze avond goed voor 5x 180 en een 126 finish, van het lijf te houden. De achtste leg was deze finale bepalend en die werd door Michel gewonnen bij een 4-3 voorsprong zodat een 5-3 overwinning genoteerd kon worden voor de man uit Deventer.

Volgende week zal gestart worden met de 12e editie van de Oranjebar Super Ranking die opnieuw 12 kwalificatie avonden zal tellen waarna de beste 16 spelers van de ranking zullen worden uitgenodigd voor de finale.

Plaats van handeling is de Oranjebar in Mariahout, 1e speelavond OSR 12 op dinsdag 05 augustus 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws