Finaledag OSR: Roger Janssen wordt eerste ten koste van Roncero Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finaledag OSR: Roger Janssen wordt eerste ten koste van Roncero

Finaledag OSR: Roger Janssen wordt eerste ten koste van Roncero

Doordat naast Junni Ruiter nog een aantal van de uitgenodigde spelers deze avond verhinderd waren ontstond er een iets ander deelnemersveld dan vooraf was aangekondigd. Gelukkig kwamen de afmeldingen op tijd binnen zodat de organisatie op tijd kon ingrijpen door de openstaande plaatsen in te vullen met de eerstvolgende spelers die in de tussen-ranking genoteerd stonden De top drie - Mark Brouwer, Davy van der Zande en Michel van der Horst - wel aanwezig en kon de avond beginnen met een voorwedstrijd tussen de gelijk geëindigde Anneke Kuijten en Jan Reuver. Lakeside2015 deelnemer Anneke was hierin de sterkste zodat zij het deelnemersveld van 16 compleet maakte.

Tijdens de wedstrijden op deze finaledag bleek weer eens dat het niet eenvoudig is om winnaars te voorspellen. De finalisten waren allen aan elkaar gewaagd en de vorm van de dag speelde een grote rol waardoor de toonaangevende spelers gedurende de kwalificatie toernooien op de finaledag niet in bij de eerste vier plaatsen eindigden. Mark Brouwer en Davy van der Zande moesten genoegen nemen met een gedeelde 9e plaats en Michel van der Horst ging bij de laatste acht onderuit en eindigde dus als 5e .

De finale van de twaalfde Oranjebar Super Ranking ging tenslotte tussen Roger Janssen en Braulio Roncero. De Belgische Roger is al enige weken in goede vorm en dat ondervond de nog immer imponerende Braulio tijdens de finale. Met 5-2 wist Roger de overwinning naar zich toe te trekken waarmee hij de hoofdprijs voor de neus van Braulio wegkaapte.

Uitslag van de finaledag OSR XII;
Winner Roger Janssen
Runner Up Braulio Roncero
3e plaats Patrick Sterks
4e plaats Roel Donkers

5e plaats
Michel van de Horst
Oswin Streden
Patrick Morelissen
Guido van Hoof

9e plaats
Mark Brouwer
Davy van der Zande
Wouter Vaes
Anneke Kuijten

13e plaats
Hermie van Orsouw
Peter van den Broek
Fred Burger
Gerard de Jong

De volgende editie van de Oranjebar Super Ranking start aankomende dinsdag 4 november met de eerste kwalificatie dag van OSR 13. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws