Frans Harmsen wint Open Veendam 2018, Huizinga runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Frans Harmsen wint Open Veendam 2018, Huizinga runner-up

Frans Harmsen wint Open Veendam 2018, Huizinga runner-up

Zondag 29 april stond alweer de 6e editie van het Sportplein Open Veendam op het programma. Zoals gebruikelijk stonden er bij de voorinschrijving nog niet veel deelnemers op de lijst, maar de lijst met 24 namen, groeide snel door tot uiteindelijk 92 deelnemers op de lijst stonden. De deelnemers werden over 23 poules van 4 verdeeld waarin een best of 5 gespeeld werd.

Klokslag 12.10 uur werden de poules omgeroepen en vanaf 14 uur kwamen de eerste poules binnendruppelen. Al snel werd er begonnen met de knock-out fase waar direct mooie partijen voorbij kwamen.

In de verliezersronde wisten Willy Venema en Raimon Venema de finale te halen. Willy wist al snel met mooie finishes op 3-0 te komen en het leek een makkelijke overwinning te gaan worden. Maar Raimon wist goed terug te komen tot 3-3. Toch wist Willy uiteindelijk de laatste leg te pakken waardoor hij de verliezersronde op zijn naam weet te zetten.

In de winnaarsronde waren het Frans Harmsen en Richard Huizinga die de finale wisten te halen in het toch wel zware deelnemersveld.

Frans wint de bull en weet zijn eigen leg te houden. Richard lukt dit in de 2e leg niet waardoor Frans met 2-0 voor komt. Richard breekt toch direct weer terug met een 12-darter en 170-finish en maakt er weer 2-1 van. De drie legs die hierna volgen gaan allemaal tegen de darts in waardoor Frans met 4-2 voorkomt. De 7e leg zet Frans weg op 40, maar Richard gooit 124 uit op de bull om in de wedstrijd te blijven voor een 4-3 tussenstand. Richard weet hierna ook nog zijn eigen leg te houden voor 4-4.

De laatste leg mag Frans beginnen en omdat hij net een paar triples meer gooit als Richard, komt hij als eerste op een dubbel en weet die ook uit te gooien. En zo wint Frans Harmsen Sportplein Open Veendam 2018.

De hoogste finish met 170 stond de hele dag al op naam van Wouter Hooiveld, maar Richard Huizinga evenaarde dit in de finale. Beide darters kregen een prijs.

En zo kon om 17.30 de prijsuitreiking gedaan worden en kon iedereen terugkijken op een geslaagd toernooi.

Uitslagen Sportplein Open Veendam Darts 2018

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws