Gerard Verburg wint 10e HWDO ranking 2016-2017, Luiendijk 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Gerard Verburg wint 10e HWDO ranking 2016-2017, Luiendijk 2e

Gerard Verburg wint 10e HWDO ranking 2016-2017, Luiendijk 2e

Met een opkomst van 33 darters werd afgelopen zaterdag in café Het Krijgertje gestart aan de 10e ranking van dit seizoen. Met het einde van de cyclus in zicht werd in 7 poules begonnen in de strijd om de punten om een plek in de top 32 te gaan behalen of te behouden.

Met de afwezigheid van een aantal vaste bezoekers zou er in ieder geval wat verschuivingen in het klassement plaats gaan vinden. De nummers 1 en 2 uit de stand Raymond van der Hoeven en Patrick Luijendijk wisten vrij eenvoudig de winnaarsronde te behalen. Nummer 3 Jeffrey Krijger wist slechts één partij de winnen in zijn poule en was daardoor veroordeeld tot de verliezersronde en zag daarmee de koplopers qua punten verder uit beeld raken.

Er waren drie dames aanwezig, waarvan er 2 tot in de winnaarsronde wisten te komen. Cretienne lukte dat niet en trof in de verliezersronde Menno Angenent die haar met 2-0 wist te verslaan.

Anouk Lokum eindigde op de 2e plaats in haar poule en wist daarmee voor de eerste maal dit jaar in de winnaarsronde te komen. Na een vrijloting trof ze Jordy Kaptein, die haar met 3-0 het nakijken liet. Liza Burggraaf wist in haar poule alle wedstrijden te winnen en dus ook een vrijloting voor haar. Bij de laatste 16 trof ze Gijs Driehuizen, waarvan ze slechts maar één leg wist te verzilveren en eindigde voor Liza op het zelfde punt het toernooi.

In de finale van de verliezersronde stonden Menno Angenent en Jeffrey Krijger tegen over elkaar. Menno had dus eerst van Cretienne gewonnen, daarna won hij met 2-1 van Ger Boekee en 2-0 van Glenn Krijger. Jeffrey was op weg naar de finale te sterk gebleken voor Ronald van Ruiven en Marco Meijboom met 2-0 en daarna won hij met 2-1 van Arne Merkus.
In de best-of-5 was het Menno die er met 3-1 de winst op streek.

In de winnaarsronde hadden van de 7 poulewinnaars het in de onderste helft van het schema het zwaar. Zo verloor Ronald Snaauw met 3-1 van Mike Kaptein en dus ook al eerder genoemd Liza verloor met 3-1 van Gijs. Crelis Groeneweg wist nog wel een ronde te overleven maar in de kwartfinale was Gerard Verburg met 3-2 te sterk voor hem.

In de bovenste helft stonden de overige vier poulewinnaars tegenover elkaar. Raymond van der Hoeven verloor verrassend van Jos Solleveld met 3-1. Patrick Luijendijk moest er hard aan trekken tegen Jordy Kaptein, maar wist met 3-2 de zege binnen te halen.

Jos kon er niet voor zorgen om nog een verrassing te ontketenen en moest met 4-2 zijn meerder erkennen in Patrick Luijendijk.

In de andere halve finale stond Gerard Verburg tegenover Gijs Driehuizen, die na 2 finales in de verliezersronde nu op weg leek naar een eerste maal finale in de winnaarsronde. Dit gold echter ook voor Gerard die voor zijn eerste finale plek ging. Gerard was in deze partij ongenadig en liet Gijs met 4-0 achter zich.

In de finale die over maximaal 9 legs gespeeld wordt, was het Patrick die de partij mocht beginnen. Dit deed hij echter met wat matige scores, terwijl Gerard uit de startblokken schoot en daarmee direct een break wist te plaatsen. Ook in de 2e leg haperde het bij Patrick, terwijl Gerard een aanteal goede scores gooide en zodoende op een 2-0 voorsprong wist te komen. Patrick herpakte zich in de derde leg en wist Gerard voor zich te houden en benutte de kans op een dubbel en kwam zo terug tot 2-1. Een opleving van korte duur want wederom stokte het bij Patrick, terwijl Gerard het gas vol opengooide en met onder andere 3 maal een 140-score snel uit te gooien liep hij uit naar 4-1.

De slijtageslagen die Patrick in de vorige partijen had geleverd hadden zijn tol geëist en de pijlen kwamen alles behalve daar waarop gemikt werd en de scores bleven ver onder niveau, terwijl Gerard juist wel flink door bleef gooien en ook onverstoord in de zesde leg uit wist te gooien daarmee afgetekend met 5-1 de winst behaalde en zijn eerste toernooi overwinning in de ranking.

De drie aanwezige dames wisten alle drie een hoge finish te gooien. Anouk mocht door 76 uit te gooien de enveloppe als hoogste finish in ontvangst nemen.

Bij de heren werd er 10 maal een 100-of-meer finish gegooid. In de poulefase werd er al direct de hoogste van de avond gegooid. De 151 van Jeroen Brussé werd ondanks verwoede pogingen niet meer overtroffen.

Van de 14 180-scores waren er vier man die er ieder twee stuks wisten te gooien, namelijk Mike Kaptein, Mike Fiere, Ali Komurcu en Gijs Driehuizen.

De volgende, en voorlaatste ranking is op zaterdag 29 april in café Effe Om, alwaar men zich tot 19.30 kan inschrijven.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws