Good old Jan Martens doet oude tijden herleven op 6e toernooi MM Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Good old Jan Martens doet oude tijden herleven op 6e toernooi MM

Good old Jan Martens doet oude tijden herleven op 6e toernooi MM

Ons 6e toernooi staat gepland op de zaterdag na Carnaval. Helaas valt dit weekend samen met open Schotland waardoor enkele vaste gezichten niet van de partij zijn vanavond. Davy Cardinaal, Gino Franssen en Rick Veugelers zitten in Schotland en zullen dus geen ranking punt en verzamelen vanavond. Met name voor Rick worden de laatste 2 toernooien cruciaal. Hij heeft slechts 2 deelnames achter zijn naam staan en zal moeten verschijnen op de laatste 2 toernooien.

Buiten deze 3 heren ontbreken er vanavond opvallend veel toppers op ons toernooi. Colin Philippi is grieperig en niet in staat om te komen. Flink bale n voor de nummer 2 in onze ranking. Frank Poolen is afwezig, vermoedelijk omdat hij aan het klussen is in het nieuwe stulpje van dochter Lynn. Verder ontbreken ook de Budelnaren Bob en JeePee en uit de top 30 missen we verder Nick Stroek en René Egging. Ook het gevolg van René van de Match point heeft zich voor vanavond afgemeld.

Uiteindelijk is tegen de klok van 20.00 uur het deelnemersveld nagenoeg compleet. Enkele nieuwe gezichten mogen we weer begroeten en enkele bekende ge zichten zijn zoals altijd weer ietsje later. Na loting zijn we rond 20.15 u ur klaar om ons toernooi op te starten.

We komen tot 20 poules. Poule 1 bestaat uit 5 darters de rest uit 4 spelers .

Poule 1: Johan van Lier zou favoriet in deze poule moeten zijn ware het niet dat hij last heeft van een overbelaste schouder en zijn pijlen met moeite richting het bord krijgt. Joep weet pas zijn laatste wedstrijd winnend af te sluiten en eindigt teleurstellend 3e in de poule. Er liggen dus kansen v oor de andere heren die op papier allen redelijk aan mekaar gewaagd zijn. Hans Lommen opent goed met overwinningen op John Vrijhoeven en Kevin Janssen , een nipte nederlaag tegen Angelo Sonnemans maakt hij goed met een 3-2 overwinning op Joep waardoor Hans poulewinnaar wordt. John Vrijhoeven verliest enkel van Hans en pakt de andere heren waardoor hij met 10 gewonnen legs 2 e wordt achter Hans. Angelo en Kevin worden dus ook al geëlimineerd in de poulefase waardoor nu al duidelijk is dat de verliezersronde geen makkie wordt later op de avond.
1. Hans Lommen 11 180
2. John Vrijhoeven 10
3. Johan van Lier 8 180
4. Angelo Sonnemans 7 180
5. Kevin Janssen 6 122F

Poule 2: Sandra Verheggen loot 2 heren van de Hook 3 en Kirsty Wacanno. Ze kan helaas geen leg bemachtigen waardoor de eerste dame in deze poule is uitgeschakeld. Ook Kirsty moet de heren na 3 gespeelde wedstrijden voor zich dulden. Ze verliest met 3-0 van Robert en met 3-1 tegen Dirk. De maatjes va n het 3e gaan dus samen door. Robert doet dit als poulewinnaar middels een 3-1 overwinning op Dirk-Jan. Voor Dirk is dit de 2e keer dat hij de poulefase overleefd.
1. Robert Hendrix 9
2. Dirk-Jan Oomen 7
3. Kirsty Wacanno 4
4. Sandra Verheggen 0

Poule 3: Martijn Soentjens is op eigen gelegenheid aanwezig want vrouwlief moet vanavond werken. De poule moet voor hem niet al te veel problemen op l everen en dit blijkt ook wel. Tinus wint alles met 3-0 en pakt eenvoudig de 1e stek. Bryan Saanen is voor de 3e keer aanwezig en weet ook voor de 3e m aal door te stoten naar de winnaarskant. Hij wint van Ashley Verspaget en G lenn Smeets. Laatstgenoemde heeft niet echt zijn dag want hij pakt slechts 1 leg. Ashley wint van hem met 3-1.
1. Martijn Soentjens 9
2. Bryan Saanen 6
3. Ashley Verspaget 3
4. Glenn Smeets 1

Poule 4: Johan Stals heeft nog nooit een eenvoudige loting gehad zo lijkt h et en ook vanavond treft hij 2 prima tegenstanders. Ook vanavond struikelt Johan in de poulefase. Stephan Bernaerts en Patrick Opbroek zijn beide met 3-0 te sterk en het eerherstel moet komen tegen Joey Lutjens waar Johan wel van weet te winnen. Joey komt niet tot winst waardoor de pot tussen Opbroe k en Bernaerts de poulewinst bepaald. Patje wint eenvoudig met 3-0.
1. Patrick Opbroek 9 180
2. Stephan Bernaerts 6
3. Johan Stals 3 180
4. Joey Lutjens 1

Poule 5: Ruud Winkelmolen is dit jaar voor het eerst van de partij en hij t reft een pittige poule. Danny Valkenborgh, Maik Brentjens en Peter Knoops z ijn allen te sterk voor Ruud. De 3 overige heren zijn aan mekaar gewaagd. V oor de laatste wedstrijden staat Peter op 5 legs en Maik en Danny hebben er 6. Peter moet dus winnen van Maik maar hier slaagt hij niet in. Danny Valk enborgh laat tegen Ruud Winkelmolen ook geen steek vallen waardoor Danny en Maik doorstoten. Peter Knoops is aangewezen op de verliezersronde om nog w at punten te vergaren voor de ranking.
1. Maik Brentjens 9
2. Danny Valkenborgh 7
3. Peter Knoops 6 180
4. Ruud Winkelmolen 0

Poule 6: Caroline Timmermans heeft een prima loting vandaag. Ze is er iig z eer over te spreken maar dan moet je het ook nog waarmaken. Dit doet ze met verve. Ze verslaat de 3 heren in haar poule telkens met 3-1. De heren moet onderling knokken om de 2e stek die recht geeft op de winnaarsronde. Marti jn Lemmen wint van Danny Wieser maar verliest van Jeroen Vogel die op zijn beurt weer verliest van Danny. Alle mannen dus 1 winstpartij waardoor het l egsaldo de uitkomst zal geven. Jeroen Vogel heeft slechts 4 gewonnen legs w aar de andere heren allebei 5 legs hebben gepakt. Hiermee bepaald het onder ling duel dat Martijn doorgaat.
1. Caroline Timmermans 9
2. Martijn Lemmen 5
3. Danny Wieser 5
4. Jeroen Vogel 4

Poule 7: Eddy Rayer was minder te spreken over zijn poule. Hij vond dat de tegenstand wel wat zwaarder had gekund!! Dit verzoek maken we niet snel mee . Eddy wint de poule nipt ten opzichte van Roel van Bilzen en mag zich gaan opmaken voor de K.O. fase waar de tegenstand vanzelf komt zullen we maar d enken. Yvon Graus en Daphne Vleeshouwers haken af na nederlagen tegen Eddy en Roel en Daphne blijft helemaal puntloos. Gelukkig mogen de dames herkans en in de verliezersronde.
1. Eddy Rayer 9
2. Roel van Bilzen 8 119F
3. Yvon Graus 4
4. Daphne Vleeshouwers 0

Poule 8: Ook in deze poule is Patrick van Veldhoven heer en meester. Het ko mt vrijwel nooit voor dat hij zich laat verrassen in een poulefase en zo oo k vanavond niet. Michael Schuman is een sterke speler maar eindigt op gepas te afstand op de 2e plek. Martien van Kuijk weet een leg te sprokkelen tege n Schuman maar geraakt niet verder dan 4 gewonnen legs waarvan 3 tegen Bo G reven. De vriendin van Tom van Lier heeft niet bepaald een makkelijke poule vanavond. Misschien treft ze het in de verliezersronde wat meer.
1. Patrick van Veldhoven 9 180,180
2. Michael Schuman 6
3. Martien van Kuijk 4
4. Bo Greven 0

Poule 9: Liesbeth Vogel wacht een zware taak tegen Patrick Creemers, Glenn Thorne en Maarten Barents. Ze verliest haar eerste pot tegen Glenn en speel t dan tegen Maarten die van Patrick weet te winnen in zijn eerste pouleweds trijd. Liesbeth klopt Maarten met 3-0. Glenn wint ook zijn 2e pot tegen Pa trick waardoor Glenn op 6 legs staat gevolgd door Liesbeth op 4. In de laat ste partij wint Glenn ook van Maarten met 3-2. Liesbeth heeft de 2e plek da n al veiliggesteld met een 3-2 overwinning op Patrick Creemers. Ze bewijst andermaal in goede vorm te verkeren.
1. Glenn Thorne 9 103F,110F
2. Liesbeth Vogel 7
3. Maarten Barents 5 180
4. Patrick Creemers 4

Poule 10: Dimitri Triekels is op de vorige 5 toernooien telkens voorbij de poulefase gekomen. Hiermee is hij opgeklommen tot plek 13 in onze ranking e n is Dimi zo goed als zeker van de partij op onze finaledag. Vanavond sneuv elt hij voor de eerste maal in de poulefase. Paul Wijnen wint met 3-1 van D imi en Randy Lutgens wint zelfs met 3-0. Na 2 partijen ziet het er al op vo or onze Belgische vriend. Hij herstelt zich nog met een 3-2 overwinning op Antwan Torenspits. Randy Lutgens had de eerste poulewedstrijd verloren van Antwan en uiteindelijk blijkt Dimi er voor te zorgen, middels zijn overwinn ing op Antwan, dat Randy en niet Antwan 2e eindigt in de poule achter de on genaakbare Paul Wijnen.
1. Paul Wijnen 9 180,130F
2. Randy Lutgens 6 100F
3. Antwan Torenspits 5
4. Dimitri Triekels 4 180

Poule 11: Giel Verhoeven is kanonnenvoer in deze poule met absolute zwaarge wichten. Jan Martens lijkt herboren na een 3-0 overwinning op Berke waarin hij zijn tegenstander kansloos laat. Steel gooit als in zijn beste tijden. Ook Koen Hunnekens vliegt er met 3-1 af tegen Jan waarna hij de klus klaart tegen Giel Verhoeven. Jean-Marie Heeft nog altijd kans mits hij Koen weet te kloppen. Hier slaagt hij echter niet in waardoor Berke voor de eerste ma al op een Musketiers toernooi niet de poulefase overleeft. Koen pakt plek 2 . Berke weet wel nog van Giel te winnen.
1. Jan Martens 9 180,106F
2. Koen Hunnekens 7 180
3. Jean-Marie Hendrikx 3 180
4. Giel Verhoeven 0 180

Poule 12: Mathijs Koudijs is in zijn nopjes met een prestigepartij in zijn poule tegen Maikel Snellen. Maikel is wellicht de ietwat betere darter maar Mathijs gaat er met de winst vandoor. Ook tegen Martijn Parren weet Mathij s te winnen maar de eerste wedstrijd in de poule tegen Paul Antonis breekt hem uiteindelijk op. De 3-0 nederlaag maakt dat hij uiteindelijk een leg te kort komt voor plek 2. Martijn Parren weet middels overwinningen op Paul e n Maikel 2e te eindigen achter Antonis die met 8 legs poulewinnaar wordt. < br /> 1. Paul Antonis 8 180,112F
2. Martijn Parren 7
3. Mathijs Koudijs 6 180
4. Maikel Snellen 4

Poule 13: Deze poule biedt de wedstrijdleiding wat kopzorgen. Na 2 gespeeld e partijen is het al bijna 22.00 uur. De heren en dames nemen dus de tijd w at ons noopt om partij 3 en 4 en partij 5 en 6 al gelijktijdig af te werken op 2 borden. Renate Berben wint alle partijen en wordt poulewinnaar. Toine van de Meulenhof heeft erg veel moeite in zijn eerste partij met Etienne N elissen. Etienne komt 2-1 voor en heeft in leg 2 al veel dubbels laten ligg en. Uiteindelijk pakt Toine de winst en is Etienne even ontroostbaar. Even later tegen Linda Snellen heeft “de lange” wederom kans op winst na een 2-2 stand. Ook nu lukt het net niet. Toine weet de 2e plaats i n de poule op te eisen met een overwinning op Linda.
1. Renate Berben 9
2. Toine van de Meulenhof 7
3. Linda Snellen 6
4. Etienne Nelissen 4

Poule 14: Brian Meering is terug en wil in de komende 3 toernooien een fina ledagticket afdwingen. In deze poule kan hij iig een plaatsje in de winnaar sronde pakken. Dit doet hij met speels gemak door 3 maal een 3-0 overwinnin g. Ook Nick Jeurninck doet goede zaken door Marco Knapen en Sophie Valkenbo rgh te verslaan. Nick is door 2 absenties wat afgezakt in de stand en wil d e schade gaan herstellen in de laatste 3 toernooien. Sophie klopt Marco om plek 3.
1. Brian Meering 9 180,180
2. Nick Jeurninck 6 180
3. Sophie Valkenborgh 3
4. Marco Knapen 2

Poule 15: Bart de Leeuw is dringend op zoek naar ranking punten en deze pou le leent zich daar wel voor. Bart verslaat al zijn poulegenoten en is als p oulewinnaar geplaatst voor de laatste 32. Ricardo Hartjes komt niet tot win st en dit is ook de verdienste van de overige 2 poulegenoten. Sem van Veldh oven is dichtbij een plaatsje in de winnaarsronde. Vandaag pakt hij 6 legs en het moment komt steeds dichterbij dat hij daadwerkelijk de poule een kee r overleefd. Vandaag is de bijna jarige Hanny van Kuijk echter te sterk wan t zij wint 2 partijen en gooit tevens een 180 score en 106 uitworp.
1. Bart de Leeuw 9
2. Hanny van Kuijk 7 180,106F
3. Sem van Veldhoven 6
4. Ricardo Hartjes 2

Poule 16: Noud Custers is steunpilaar van zijn team DC9 II dat in de eerste divisie B op een 2e plek staat. Vandaag laat hij zien waarom zijn team zo goed mee draait want hij wint 3 poulewedstrijden. Stefaan Vanacken, Helga S nellen en Dave Martens worden geklopt. Stefaan pakt eenvoudig plek 2 in de poule. Dave Martens is het geloof in darten helemaal kwijt na 3 nederlagen. Hij heeft zijn pijlen naar eigen zeggen in het kanaal gegooid. Helga wint dus knap van Dave maar zal toch in de verliezersronde verder moeten.
1. Noud Custers 9
2. Stefaan Vanacken 7
3. Helga Snellen 3
4. Dave Martens 1

Poule 17: Tom van Lier doet ook dit toernooi goede zaken en lijkt de weg na ar boven te hebben ingeslagen. Niek Ophelders, Kjell Pols en Mike Reijinz w ordt geklopt en Tom is zeker van de laatste 32. Kjell Pols wint 2 partijen maar moet toch Mike Reijinz voor zich dulden. Mike verliest 2 maal met 3-2 en pakt een driepunter tegen Niek Ophelders. Mike wordt dus 2e met 7 legs n ipt voor Kjell die er 6 pakt en Niek sluit de rijen met 4 gewonnen legs in poule 17.
1. Tom van Lier 9 180
2. Mike Reijinz 7 115F
3. Kjell Pols 6
4. Niek Ophelders 4 180

Poule 18: Eddy Janssen doet voor het eerst mee op ons toernooi en wint in e en stevige poule 3 partijen. Een knappe prestatie maar de kenners weten dat Eddy een goede darter is van over de grens in België. Michel Beenen z et in de strijd om plek 2 Martin Hessels aan de kant en zo kan Dikke zich g aan opmaken voor de verliezersronde. Bart Peeters is ook debutant op de Mus ketiers toernooien en kan in deze sterke poule weinig uitrichten.
1. Eddy Janssen 9
2. Michel Beenen 8 180,180
3. Martin Hessels 5
4. Bart Peeters 2

Poule 19: Dit is ook een sterke poule die er voor zal zorgen dat er nog 2 s terkte darters aan de verliezersronde worden toegevoegd. Joey Greijn zit hi er niet bij. Hij is te sterk voor zijn opponenten. Teammaatje Paul Wacanno volgt Joey naar de winnaarsronde met 7 gewonnen legs. Wichard Knoops gaat o ndanks de hoogste finish van de dag samen met James Linan naar de verliezer skant. James wint geen enkele partij en dit is een vreemde gewaarwording vo or de eerste divisie speler van Vinos place 6 die in de competitie nog geen single verloor.
1. Joey Greijn 9 110F
2. Paul Wacanno 7 180
3. Wichard Knoops 4 156F
4. James Linan 2 180

Poule 20: De laatste poule van de avond wordt een prooi voor Kevin Nesselaa r. Hij is overtuigend de sterkste met 3 maal een 3-0 overwinning. Met name de makkelijke winst op Michael Dokter is opvallend. Paul Lenders van het Os mam terror corps heeft weinig in de pap te brokkelen in de poule want hij pakt maar 1 leg. Michael Dokter pakt in de eerste poulewedstrijd een belang rijke winst tegen Maurice Lamerikx en zo gaat Dokter met Kevin Nesselaar do or naar de winnaarskant.
1. Kevin Nesselaar 9
2. Michael Dokter 6 180,180
3. Maurice Lamerikx 3
4. Paul Lenders 1

In de knock-outfase gaan 40 dames en heren strijden om de titel vanavond. 4 1 andere zijn verwezen naar de verliezersronde waar Ashley Verspaget zich n iet meldt aan de aftrap. Als je de namen in de verliezersronde bekijkt dan wordt het nog smullen want Dimitri Triekels, James Linan, Johan van Lier, M aarten Barents, Wichard Knoops, Johan Stals, Peter Knoops en Jean-Marie Hen drikx zijn grote namen voor een verliezersronde. Voeg hier Angelo Sonnemans , Patrick Creemers, Danny Wieser, Martin Hessels, Kevin Janssen aan toe en we hebben al een aardig lijstje aan gevaarlijke outsiders genoemd.
Tussenronde verliezerskant:
Jeroen Vogel – Paul Lenders 2-0
Dimitri Triekels – Bart Peeters 2-0
Bo Greven – Kevin Janssen 0-2
Joey Lutjens – Dave Martens 2-0
Maikel Snellen – Marco Knapen 2-0
Ruud Winkelmolen – James Linan 0-2
Patrick Creemers – Niek Ophelders 1-2
Daphne Vleeshouwers – Ricardo Hartjes 2-1
Giel Verhoeven – Linda Snellen 0-2
Tussenronde winnaarskant:
Martijn Lemmen – Michael Dokter 2-3
Randy Lutgens – Michel Beenen 180 2-3
Michael Schuman – Stefaan Vanacken 3-0
Martijn Parren – Nick Jeurninck 1-3
Danny Valkenborgh – Paul Wacanno 1-3
Liesbeth Vogel – Mike Reijinz 3-0
Roel van Bilzen – Hanny van Kuijk 3-0
Koen Hunnekens 180 – Toine van de Meulenhof 3-0

In beide rondes hebben we nog 32 darters over. In de verliezersronde ontlop en de vele zwaargewichten mekaar nog wel maar dit wil niet zeggen dat er ge en toppers sneuvelen. Meest opvallende naam die deze ronde niet overleefd i s Jean-Marie Hendrikx. Kevin Janssen blijkt te sterk in dit ultra korte spe ltype. Dit komt mede door een 126 finish van Kevin. Ook James Linan vindt z ijn Waterloo in deze ronde. Antwan Torenspits zorgt hiervoor. Opvallende pa rtijen in deze ronde zijn verder nog de Matchpointclash tussen Danny Wieser en Angelo Sonnemans die door Angelo wordt gewonnen en sister act op bord 1 1 waarin de zusjes Snellen mekaar loten. Helga blijkt de sterkste. Yvon Gra us en Martien van Kuijk hebben een vrijloot omdat hun tegenstanders inmidde ls naar huis zijn.
Verliezersronde laatste 32:
Johan van Lier – Kjell Pols 2-0
Maarten Barents – Jeroen Vogel 2-0
Peter Knoops 180 – Sandra Verheggen 2-0
Etienne Nelissen – Bart Peeters 1-2
Glenn Smeets – Wichard Knoops 1-2
Jean-Marie Hendrikx – Kevin Janssen 126F 1-2
Sem van Veldhoven – Maikel Snellen 1-2
Kirsty Wacanno – Martin Hessels 0-2
Antwan Torenspits – James Linan 2-1
Danny Wieser – Angelo Sonnemans 0-2
Sophie Valkenborgh – Niek Ophelders 0-2
Johan Stals – Maurice Lamerikx 2-1
Mathijs Koudijs – Daphne Vleeshouwers 2-0
Helga Snellen – Linda Snellen 2-1

In de winnaarsronde nog 3 dames in het schema. Renate Berben gaat er hard a f tegen Nick Jeurninck. Ook Liesbeth Vogel vliegt uit het toernooi al kost dit Brian Meering erg veel moeite. Het wordt een krappe 3-2 voor Brian. Car oline Timmermans neemt het op tegen John Vrijhoeven die flink in de olie is . Caroline moet op 2-1 de trekker al overhalen maar verzuimt te shotten waa rdoor een beslissende leg uitsluitsel moet geven. Gelukkig weet ze de dubbe l nu wel te verzilveren en stoot ze door naar de laatste 16. De meeste favo rieten handhaven zich in het toernooi. Opvallende afvallers zijn Paul Wacan no, Michael Dokter, Martijn Soentjens en Michael Schuman. Hun tegenstanders luisterden naar de namen Paul Wijnen, Glenn Thorne, Joey Greijn en Jan Mar tens dus echt schande is een nederlaag dan niet.
Eddy Rayer treft in deze ronde een “echte” tegenstander en kan meteen inrukken. Roel van Bilzen plaatst zich ten koste van Paul Antoni s voor de laatste 16.
Winnaarsronde laatste 32:
Hans Lommen – Tom van Lier 2-3
Glenn Thorne – Michael Dokter 3-1
Maik Brentjens – Dirk-Jan Oomen 3-0
Renate Berben – Nick Jeurninck 0-3
Martijn Soentjens – Joey Greijn 2-3
Jan Martens – Michael Schuman 180 3-2
Eddy Rayer – Stephan Bernaerts 0-3
Bart de Leeuw – Michel Beenen 2-3
Robert Hendrix – Eddy Janssen 0-3
Paul Wijnen – Paul Wacanno 3-2
Caroline Timmermans – John Vrijhoeven 3-2
Brian Meering – Liesbeth Vogel 3-2
Patrick Opbroek – Kevin Nesselaar 3-0
Paul Antonis – Roel van Bilzen 180 0-3
Patrick van Veldhoven – Bryan Saanen 3-0
Noud Custers 180 – Koen Hunnekens 1-3

Bij de laatste 16 aan de verliezerskant vliegen wat gerenommeerde namen uit het toernooi. Johan van Lier, Martin Hessels en Kevin Janssen zijn exit na nederlagen tegen Maarten Barents, Antwan Torenspits en Wichard Knoops. Yvo n Graus weet als dame het langst vol te houden vandaag. Zij zet Maikel Snel len aan de kant en plaatst zich voor de laatste 8. Maikel Snellen kan plaat snemen naast Mathijs Koudijs op het afvallers bankje want Mathijs verliest van Johan Stals.
Johan van Lier – Maarten Barents 0-2
Peter Knoops – Bart Peeters 2-1
Wichard Knoops 180 – Kevin Janssen 2-0
Yvon Graus – Maikel Snellen 2-1
Martin Hessels – Antwan Torenspits 0-2
Angelo Sonnemans – Niek Ophelders 2-0
Johan Stals – Mathijs Koudijs 2-0
Martien van Kuijk 2-0

In de winnaarsronde stoomt Jan Martens door. Joey Greijn wordt ogenschijnli jk eenvoudig aan de kant gezet. Maik Brentjens doet goede zaken door Nick J eurninck uit te schakelen. Tom van Lier verliest van Glenn Thorne maar mag weer tevreden zijn met een plekje bij de laatste 16. Ditzelfde geld voor Ca roline Timmermans die verliest van Brian Meering. Eddy Janssen sneuvelt teg en Paul “Pollewop” Wijnen. De ervaren WDC’er wint m et 2-3. Patrick van Veldhoven verliest andermaal van Koen Hunnekens die Pat je nu voor het 2e toernooi op rij huiswaarts stuurt. De pot tussen de toppe rs van de Hook 4, Michel Beenen en Stephan Bernaerts, levert 2 hoge uitworp en op en een overwinning voor Michel. En de absolute stunt in deze ronde is het verlies van onze lijstaanvoerder Patrick Opbroek tegen Roel van Bilzen . Billy klopt Patje met 3-2 mede dankzij een 100 finish.
Winnaarsronde laatste 16:
Tom van Lier – Glenn Thorne 0-3
Maik Brentjens – Nick Jeurninck 3-1
Joey Greijn – Jan Martens 180 0-3
Stephan Bernaerts 118F – Michel Beenen 120F 2-3
Eddy Janssen – Paul Wijnen 2-3
Caroline Timmermans – Brian Meering 0-3
Patrick Opbroek – Roel van Bilzen 100F 2-3
Patrick van Veldhoven – Koen Hunnekens 2-3

Bij de laatste 8 in de verliezersronde zorgt Martien van Kuijk voor een kle ine verrassing door Johan Stals uit het toernooi te knikkeren. Wichard Knoo ps heeft inmiddels voldoende alcohol genuttigd om zijn pijnlijke schouder t e verdoven waardoor ook Yvon Graus wordt verslagen en Antwan Torenspits zet wederom een goede tegenstander opzij. Na James Linan en Martin Hessels moe t nu Angelo Sonnemans er aan geloven. Maarten Barents wint van Karate kid K noops.
Verliezersronde laatste 8:
Maarten Barents – Peter Knoops 111F 2-1
Wichard Knoops 180 – Yvon Graus 2-0
Antwan Torenspits – Angelo Sonnemans 2-0
Johan Stals – Martien van Kuijk 180 0-2

In de winnaarsronde wordt duidelijk dat Glenn Thorne het darten weer wat op aan het pakken is want hij wint ook van Maik Brentjens. Jan Martens gooit een sublieme laatste leg tegen Michel Beenen waarin hij na 12 darts op dubb el 20 staat en Brian Meering verslaat Paul Wijnen. Roel van Bilzen moet erk ennen dat zijn eindstation hier ligt en wel tegen Koen Hunnekens die veel t e sterk is voor Roel.
Winnaarsronde laatste 8:
Glenn Thorne – Maik Brentjens 3-1
Jan Martens 180 – Michel Beenen 3-2
Paul Wijnen – Brian Meering 180 1-3
Roel van Bilzen – Koen Hunnekens 0-3

Bij de halve finales aangekomen is Wichard Knoops helemaal op stoom. Maarte n Barents wordt aan het rijtje geklopten toegevoegd en dit met klinkende ci jfers. Antwan Torenspits plaatst zich aan de onderkant van de sheet voor de finale en dit had ook niemand gedacht voor aanvang.
Verliezersronde laatste 4:
Maarten Barents – Wichard Knoops 180 0-3
Antwan Torenspits – Martien van Kuijk 3-0

In de winnaarsronde weten alle heren dat ze dicht bij een finaleplek zijn. Geen van allen stond dit jaar al een keer in de finale op onze toernooien m aar voor extra spanning lijkt dit niet te zorgen want het niveau blijft pri ma. Met name de bekende gezichten uit Weert spelen sterk. Jan Martens en Gl enn Thorne geven mekaar weinig toe en een beslissende 7e leg moet uitsluits el geven. Jan staat na 15 darts op 66 en Glenn heeft nog 100 over. Jan prik t middels triple 10 en dubbel 18 de partij binnen en is de eerste finalist. Niet veel later weet ook Brian Meering zich te plaatsen voor de finale. Ko en Hunnekens strand voor het 2e toernooi op rij in de halve finale. Toch le vert hem dit weer dikke punten op voor onze ranking en met nog 2 toernooien te gaan kan Koen nog altijd een ticket afdwingen voor deze finaledag.
Winnaarsronde laatste 4:
Glenn Thorne – Jan Martens 180 3-4
Brian Meering 180,180 – Koen Hunnekens 4-1

In de verliezersronde openen Antwan en Wichard de partij meteen met prima s pel. Het is Wichard die Antwan breakt en 0-1 voor komt. Leg 2 is ook voor W ichard. Antwan geeft zich nog niet gewonnen en gooit onder druk, want Wicha rd staat op dubbel 20, een 72 finish. De 4e leg opent Antwan met 2 scores v an 100. Wichard blijft wat achter maar noteert vervolgens 95, 92, 140 waarm ee hij zich op 36 zet na 18 darts. Antwan probeert met een 100 score nog wa t druk te zetten maar Wichard gooit stoïcijns uit en wint de verliezer sronde. Na een teleurstellende poulefase pakt hij toch nog wat punten voor de ranking.
Verliezersronde finale:
Wichard Knoops – Antwan Torenspits 3-1

In de winnaarsronde speelt de meest ervaren en een van de meest succesvolle darters uit de WDC historie tegen een talentvolle speler die al in 2007 en 2008 de jeugd ranking wist te winnen binnen de WDC. Jong tegen oud zullen we maar zeggen en voor Jan Martens lijken oude tijden te herleven want hij staat ijzersterk te gooien vanavond. Het rijtje verslagenen is indrukwekken d vandaag. Jean-Marie Hendrikx, Koen Hunnekens, Michael Schuman, Joey Greij n, Michel Beenen en Glenn Thorne. Brian kan zijn borst dus nat maken. In he t begin lijkt de jongeling ook wat nerveus want de eerste legs worden nogal wat dubbels gemist waardoor Jan in 22 en 16 darts op 2-0 kan komen. Brian gooit de schroom van zich af en in 20,18 en 18 darts komt hij met 2-3 voor. Jan maakt in 18 darts 3-3 en dan volgt er een zwakke leg van beide heren d ie uiteindelijk pas met de 27e pijl door Jan wordt gewonnen. De 8e leg open t Brian met 100. Jan die met 60 begonnen was noteert een 180 score waarop B rian countert met 180. Het hek is van de dam en na 12 darts staat Brian op zijn dubbel. Helaas verkloot hij 3 pijlen waarop Jan zijn kans pakt en de p artij in het slot gooit. Jan Martens wint toernooi 6 en we hebben mogen gen ieten van wederom een mooie avond darts waarin good old Jantje Martens heef t laten zien nog steeds een nootje mee te kunnen zingen met de Weerter top. Jan komt met deze overwinning aan kop van de ranking. De koppositie deelt hij nu met Patrick Opbroek. Brian Meering zal nog 2 toernooien moeten komen maar kan wel degelijk nog een plekje bij de beste 28 afdwingen en zich zod oende rechtstreeks plaatsen voor de finaledag. Anders is hij aangewezen op de play-offs.
Winnaarsronde finale:
Jan Martens 180,180,180 – Brian Meering 180 5-3

Ons volgende toernooi is pas op het einde van de volgende maand. Paaszondag 27 maart is toernooi 7. Hopelijk tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws