GSoD: Van den Bergh, Suljovic maar vooral Durrant maakt zeer goede indruk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

GSoD: Van den Bergh, Suljovic maar vooral Durrant maakt zeer goede indruk

GSoD: Van den Bergh, Suljovic maar vooral Durrant maakt zeer goede indruk

De Grand Slam of Darts van 2018 gaat beginnen met vandaag twee sessies op programma. In dit artikel vindt u alles over de middagsessie, waarin onder andere de Wereldkampioen van de PDC (Rob Cross) en BDO (Glenn Durrant) aan de oche zullen verschijnen.

De eerste partij van de Grand Slam of Darts 2018 was een partij uit poule E, waarin Max Hopp en Josh Payne tegen elkaar gooiden. Begon begon goed en kwam 2-0 voor, mede dankzij dat Hopp veel dubbels miste. Hopp kwam knap terug en wist gelijk te komen tot 2-2 en 3-3. Vervolgens brak Hopp naar 4-3 en de achtste leg won hij ook via een 74-finish voor de winst.

Vervolgens speelde Gerwyn Price tegen Andrew Gilding in poule F. Goldfinger kwam op 1-0 en had kansen in de tweede leg, maar pakte die niet. In de derde leg was dat hetzelfde verhaal, waardoor de Welshman op 3-1 kwam. Via een 110-finish kwam Gilding nog wel terug tot 3-2, maar Price wist uiteindelijk wel met 5-2 te winnen.

Daarna mochten Dimitri van den Bergh en Ryan Searle naar de oche komen in poule H. Via een 140-finish kwam Searle op 1-0. Van den Bergh kwam via ook mooie finishes op 1-1 en een 2-1 voorsprong. Vervolgens werd het 3-1. Searle maakte er wel 3-2 van, maar die ene break wist Searle nooit meer goed te maken, waardoor de Belg met 5-3 wist te winnen.

De volgende partij ging tussen Stephen Bunting en Martin Schindler uit poule G. De eerste leg was een erg rommelige leg en beide spelers misten erg veel dubbels. Uiteindelijk was dit een hele belangrijke leg geworden, want vanaf leg twee tot en met de zevende leg gingen allemaal met de darts mee, waaronder een 170-finish van Bunting. Bunting maakte het in de achtste leg af via een 61-finish via een break.

In de vijfde partij van de middag kwam de eerste BDO ster aan de oche. Glen Durrant uit poule F nam het op tegen Simon Whitlock. Durrant ging flitsend van start en kwam al snel op 2-0. In de derde leg wist Whitlock op het scorebord te komen doordat Durrant twee pijlen op dubbel 15 miste. Missen kwam niet veel voor bij Durrant, want hij gooide erg goed en wist uit te lopen naar 3-1 en 4-1. In de zesde leg wist Duzza dubbel 8 te gooien voor een 5-1 winst over Simon Whitlock, waardoor de BDO Wereldkampioen zeer goede zaken deed voor de stand in poule F.

De zesde partij van deze sessie ging tussen Mensur Suljovic en Scott Mitchell. Suljovic begon goed en pakte al snel een 3-0 voorsprong, mede doordat Mitchell er niet helemaal bij was leek het. Echter kwam Scotty Dog wel op 3-1 via een 124-finish en had de kans vanaf 116 om er 3-2 van te maken maar die werd gemist en dat werd genadeloos afgestraft door de Oostenrijker. Suljovic wist daarna uiteindelijk te winnen met 5-2.

De een na laatste partij van de eerste middagsessie van de Grand Slam of Darts was een wedstrijd uit poule H, waar Rob Cross en Mark McGeeney het tegen elkaar opnamen. McGeeney begon in de eerste leg fantastisch met twee maximale scores, maar miste erg veel dubbels. Hetzelfde verhaal was het in de tweede leg. Cross pakte beide legs, terwijl McGeeney nu inmiddels al 15 pijlen op de dubbels had gemist. Cross ging daarna lekker door, maar gaf nog wel twee legs af. Cross won uiteindelijk gemakkelijk met 5-2, mede dankzij veel geluk dat McGeeney zijn kansen niet pakte.

Peter Wright en Jim Williams was de laatste wedstrijd van de middagsessie in poule E. Wright won de eerste leg en vervolgenswerd het weer gelijk. Zo ging het de hele tijd in deze partij gelijk op en kwam er zelfs een beslissende leg uit omdat Wright bij een stand van 4-3 matchdarts miste voor de winst. In de laatste leg miste Williams 95 voor de winst, waarna Wright dubbel vier gooide voor de 5-4 winst.

Hieronder kunt u het live verslag van de middagsessie nog eens rustig terugkijken:

Max Hopp (92,76) 5 - 3 Josh Payne (90,12) (E)

De jonge Engelsman zal de eerste partij in Wolverhampton aftrappen tegen Maximiser Max Hopp. Doordat Payne 100 niet uitgooide in de eerste leg kreeg Hopp de breakkans op dubbel 14 en dubbel 7, maar miste drie pijlen. Ook in de herkansing wist Payne het niet uit te gooien, maar ook Hopp miste wederom. Payne pakte toen de legs alsnog. De tweede leg ging tegen de darts in want Hopp miste wederom veel dubbels om zijn eigen leg te houden, waardoor Payne via een 78-finish naar 2-0 brak. In de derde leg wist de Duitser de break ongedaan te maken via een 64-finish. Doordat Payne zich op tops had neergezet, leek het erop dat Payne een break zou plaatsen maar Hopp gooide nog net op tijd 123 via de bull uit. De vijfde leg ging met de darts mee, waardoor The Maximum op 3-2 kwam. Via een 80-finish op dubbel wist Hopp er 3-3 van te maken. In de zevende leg kon Payne zijn eigen leg niet behouden, waardoor Hopp een break plaatste voor de 4-3. De achtste leg ging naar Max Hopp via een 74-finish, waarmee hij de eerste groepsfase partij gewonnen had.

Gerwyn Price (90,24) 5 - 2 Andrew Gilding (84,49) (F)

Gilding had de bull in de ingooiruimte gewonnen en mocht de partij dus aftrappen tegen The Iceman. Gilding wist 93 uit te gooien via de bull voor de eerste legwinst. Gilding miste een 95-finish voor een break, waardoor Price via een single 10 en dubbel 1 de stand gelijk trok. Gilding wist zijn eigen leg niet te houden terwijl hij pijlen genoeg op de dubbel had gekregen, waardoor Price een break plaatste. Via een 70-finish wist Price de vierde leg te houden, waarmee hij op 3-1 kwam. Price miste in de vijfde leg een 160-finish op tops, waardoor Gilding nog een kans kreeg vanaf 110. Goldfinger pakte deze kans en hield daarmee zijn eigen leg voor de 2-3. Price gooide vervolgens tops voor de legwinst in de zesde leg. Gilding kreeg in de zevende leg nog een aantal kansen om terug te komen tot 4-3, maar miste die waardoor Price via dubbel 6 de winst pakte.

Dimitri Van den Bergh (95,67) 5 - 3 Ryan Searle (89,19)(H)

De Engelsman Searle zal de wedstrijd beginnen tegen de Belg. Via een 140-finish wist Searle de eerste leg spectaculair te winnen. Van den Bergh maakte er vervolgens 1-1 van door zijn eigen leg ook te houden. Via een 120-finish op tops brak Van den Bergh naar 2-1. De vierde leg kon in 12 pijlen naar Van den Bergh gaan, maar ging uiteindelijk in 13 darts via dubbel 8 naar de Belg. Via dubbel drie wist Ryan Searle terug te komen tot 3-2, maar liep nog steeds een break achter. Doordat Van den Bergh 82 uitgooide via de bull en dubbel 16 in twee darts, kwam hij op matchpoint. Doordat de Belg 116 niet uitgooide en in de herkansing ook niet, wist Searle terug te komen en de eigen leg te houden via dubbel 8. Door een 70-finish in twee pijlen wist Dimitri van den Bergh nu de wedstrijd wel binnen te slepen.

Stephen Bunting (91,00) 5 - 3 Martin Schindler (84,83) (G)

The Bullet had de bull voorafgaand de partij gewonnen en mocht dus beginnen tegen de Duitser. In de eerste leg wisten beide heren veel dubbels te missen, maar was het toch Bunting die de eerste leg hield. Via dubbel 2 ging de tweede leg naar Schindler nadat hij wederom dubbels had gemist maar er nu mee weg was gekomen. De nervositeit op de dubbels in de eerste en tweede leg leek nu wel weg bij Bunting want in de derde leg gooide de Engelsman 170 uit voor de 2-1. Doordat Bunting een breakkans miste vanaf 72, kreeg Schindler een kans vanaf 80 om zijn eigen leg te behouden en pakte die kans ook. Met zijn derde pijl in de hand wist Bunting dubbel 16 te gooien om de eigen leg te winnen. Doordat Schindler tops gooide wist hij op gelijke hoogte met de Engelsman te komen. Met wederom zijn laatste pijl in de hand wist Bunting zijn eigen leg te houden en via dubbel 5 op matchpoint te komen. Doordat Schindler zich liet afleiden door een vlieg die op de surround terecht kwam en geen 78 uitgooide, wist Bunting de partij via een 61-finish te winnen.

Simon Whitlock (91,65) 1 - 5 Glen Durrant (99,58) (F)

De BDO Wereldkampioen Durrant mocht de de tweede partij uit poule F beginnen tegen The Wizard. Duzza wist de eerste leg te winnen via dubbel 9. Via een 76-finish wist Duzza ook de tweede leg te winnen voor een break, waardoor Whitlock nu al een break achterliep. In de derde leg miste Glen Durrant een 90-finish met twee pijlen op dubbel 15. Whitlock brak direct terug via tops en kwam op 1-2. Doordat Durrant 121 niet uitkreeg, kreeg Whitlock de kans vanaf 60 om er 2-2 van te maken, maar miste die kans en Durrant maakte er via dubbel 12 vervolgens 3-1 van, waarmee hij nu weer een break voorliep. Durrant wist via dubbel 16 een 4-1 voorsprong te pakken en op matchpoint te komen. Doordat Durrant ook in de zesde leg van de partij als eerst de dubbel wist te raken, had hij de partij via dubbel 8 met 5-1 gewonnen.

Mensur Suljovic (94,24) 5 - 2 Scott Mitchell (89,53) (G)

Suljovic had de bull gewonnen en mocht de partij dus beginnen tegen de voormalig Lakeside kampioen Scott Mitchell. De Oostenrijker wist de eerste leg te houden via dubbel 4, mede doordat het erop leek dat Mitchell nog even moest warm worden. Doordat Suljovic 65 in twee darts uitgooide kreeg Mitchell in zijn eigen leg geen kans meer kreeg om op 1-1 te komen. Via een 56-finish wist The Gentle ook de derde leg te winnen en op een 3-0 voorsprong te komen. In de vierde leg wist Mitchell op het scorebord te komen, doordat hij 124 via de bull uitgooide terwijl Suljovic zich had geparkeerd op 51. Mitchell miste een 116-finish voor de break en de 3-2 stand, waarna Suljovic 103 uitgooide op zijn favoriete dubbel 14 voor de 4-1 voorsprong. Doordat Suljovic Mitchell genoeg ruimte gaf in de zesde leg wist Mitchell via een 62-finish op 4-2 te komen. Doordat Suljovic 48 finishte via zijn dubbel 14, wist hij met 5-2 Scott Mitchell te verslaan.

Rob Cross (87,49) 5 - 2 Mark McGeeney(79,63) (H)

McGeeney had de bull gewonnen en mocht de partij tegen de PDC Wereldkampioen aftrappen. In de eerste leg begon McGeeney met een maximale score van 177 én 180. Daardoor had hij genoeg ruimte om de dubbel de gooien, maar hij miste wel elf pijlen op de dubbel. Toen Cross eenmaal op een finish van 87 stond, gooide hij deze ook meteen uit voor een break en deelde dus een metale tik uit aan de BDO'er. In de tweede leg hield Voltage zijn eigen tweede leg via dubbel 5, ondanks dat McGeeney nu al 15 pijlen in de wedstrijd had gemist om zelf 2-0 voor te staan. Cross miste in de derde leg een 82-finish, waarna McGeeney 52 uitgooide via dubbel 16. Via tops wist Cross zijn eigen leg te houden en daardoor kwam hij op 3-1. Doordat Mark McGeeney dubbel 4 gooide voor een finish van 25 kwam hij terug tot 2-3. In de zesde leg wist Cross een maximale score van 180 én 171 te gooien, waarna hij dubbel 8 in het bord prikte waarmee hij op matchpoint kwam. Via een 52-finish wist Cross te partij te winnen.

Peter Wright (88,65) 5 - 4 Jim Williams (87,30) (E)

Wright mocht de laatste partij van de sessie tegen Williams beginnen. Wright wist de eerste leg leg via dubbel 8 met zijn laatste pijl in de hand te pakken, mede doordat Williams nog niet warm was geworden. Via een knappe 72-finish van Williams wist hij de stand gelijk te trekken naar 1-1, mede dankzij een aantal gemiste dubbels van Wright. De derde leg van de partij ging ook met de darts mee via tops, terwijl Jim Williams tops net had gemist voor een 80-finish voor de 2-1 voorsprong. In de vierde leg kreeg Snakebite een kans vanaf 116, maar miste die kans, waarna Williams via dubbel 16 weer gelijk maakte. Wright gooide in de vijfde leg een mooie 130-finish voor de 3-2 voorsprong. Net zoals de voorgaande vijf legs, ging ook de zesde leg met de darts mee en zo kwam Jim Williams via een finish van 62 op 3-3. Met een 15-darter via een 62-finish van Wright wist hij op 4-3/matchpoint te komen, terwijl Williams zich net met een maximale 174-score op 64 had neergezet. In de achtste leg leek het erop dat Wright met 5-3 zou winnen, maar miste een aantal matchdarts, waarna Williams via dubbel 4 gooide om er een vijfde en beslissende leg uit te halen. De laatste leg van de partij was de beste leg van de partij en die leg ging naar Peter Wright via dubbel 4.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws