Home BDO/WDF Hoofdnieuws GSOD Dag 1: Aspinall en Smith winnen in poules des doods, Ashton...

GSOD Dag 1: Aspinall en Smith winnen in poules des doods, Ashton net zoals Noppert en Veenstra onderuit

PDC

De drukste dartsperiode van het jaar is begonnen en met de Grand Slam of Darts kunnen er weer leuke dingen gaan gebeuren richting het WK. 

Het Aldersley Leisure Village in Wolverhampton is er weer helemaal klaar voor. De Grand Slam of Darts is een uniek toernooi omdat er zowel PDC- als BDO-speler aan deelnemen. Bovendien wordt het toernooi in poules gespeeld. Zaterdagmiddag werden de eerste poulewedstrijden gespeeld en onder andere Danny Noppert en Richard Veenstra kwamen in actie. Noppert nam het op tegen Ryan Harrington, de PDC-qualifier, en Veenstra mocht meteen aan de bak tegen Daryl Gurney.

Daarnaast mocht ook Lisa Ashton in actie komen op deze middag. Zij speelde tegen Voltage Rob Cross. Ook stond er nog een kraker op het programma tussen Michael Smith en Glen Durrant.

Hieronder kunt u de wedstrijden van de middagsessie live volgen, net zoals op de livestream van RTL7 darts. Ook kunt u hier de wedstrijden van deze sessie teruglezen.

 

Poule E:

Dave Chisnall (97,19)  5 – 3 Jamie Hughes (95,75)

Ex-BDO speler Hughes mocht de partij beginnen tegen Chisnall die een goede vorm heeft momenteel. De man uit Tipton miste een kans op dubbel 5 vanaf 130 voor de voorsprong, waarna Chizzy wel de bullseye-finish van 124 uitgooide. De thuisspelende Hughes kreeg in de tweede leg een kans vanaf 121 op de bullseye, terwijl Chisnall zich met een 180’er op 52 had geparkeerd. Hughes wist deze bullseye-finish uit te gooien en dus werd het 1-1. Chisnall wist de derde leg te houden met de derde 12-darter van de partij. Hij gooide maar liefst zes perfecte darts aan het begin van die leg. In de vierde leg kreeg Hughes de kans om de vierde break van de partij te plaatsen van de partij en pakte deze kans met dubbel 8. Het was Jamie Hughes die de eerste man was die zijn eigen leg wist te houden en kwam hiermee op 3-2. Hughes miste een grote kans om de 4-2 op het scorebord te zetten door dubbels te missen. Het was Dave Chisnall die de kans direct pakte om er 3-3 van te maken. Een leg later wist Chisnall een 81-finish te produceren via dubbel 13 en daarmee was het Chizzy die op matchpoint kwam. Via een 62-finish trok de ervaren Chisnall de partij naar zich toe met 5-3.

Rob Cross (93,19) 5 – 2 Lisa Ashton (80,70)

Voltage mocht de partij aftrappen tegen de eerste van de twee dames die in dit toernooi zal deelnemen dit jaar. Met een 50-finish op dubbel 16 wist Cross de eerste leg binnenboord te houden, ondanks een maximale 177-score van Ashton. Ashton gooide in de tweede leg ook een 50-finish en zo werd het dus 1-1. The Lancashire Rose miste de tweede triple 20 vanaf 160, waarna Cross de derde leg met de darts mee gooide via dubbel 3 voor de 2-1 voorsprong. Voltage miste een 141-finish op dubbel 18, maar kreeg een herkansing en pakte deze voor een 3-1 voorsprong. Cross miste een kans op de dubbel 18 en 9 om 4-1 te maken, waarna Ashton haar kans pakte vanaf tops en dus terugbrak naar 3-2. Echter wist de dame niet haar eigen leg te houden en zo wist Cross nu de vierde leg wel binnen te halen en kwam dus op matchpoint. Rob Cross wist een leg later via zijn favoriete dubbel 18 de winst binnen te halen met 5-2.

 

Poule: F

Danny Noppert (95,34) 4 – 5 Ryan Harrington (93,65)

Ryan Harrington had de bull-up gewonnen achter de coulissen en mocht de partij dus beginnen tegen onze man uit Joure. De eerste leg ging in 13-darts naar Harrington en gooide onder andere een 177’er. Noppert reageerde goed en wist in slechts 11-darts ook de eigen leg te houden voor de 1-1 stand. Met een 62-finish op dubbel 6 wist Harrington opnieuw de voorsprong te pakken; 2-1. Noppert wist de leg erna dubbel 10 te gooien en daardoor kwam hij op 2-2. Ryan Harrington wist, ondanks dat hij problemen had met de dubbels, toch 3-2 voor te komen. Via dubbel 18 maakte Noppie voor de derde keer toe gelijk in de partij. Onder de druk van Noppert wist Harrington dubbel 9 te gooien met zijn laatste dart en daarmee kwam de Engelsman dus op matchpoint. Met een prachtige 80-finish wist Noppert een negende en laatste leg af te dwingen, terwijl Harrington op een dubbel stond. Het was Harrington die die laatste leg wist te pakken via dubbel 12 en dus verloor Danny Noppert zijn eerste poulewedstrijd.

Peter Wright (98,16) 5 – 2 Wayne Warren (88,65)

Snakebite, die weer eens een nieuw setje darts uit de kast had gehaald, mocht de partij tegen de BDO-speler beginnen, omdat de Schot het bullen gewonnen had. Wright begon geweldig met onder andere een 180, maar miste vervolgens vijf pijlen op de dubbels. De veteraan Warren profiteerde via dubbel 16 en brak direct naar 0-1. Wright wist direct de break terug te plaatsen via een 14-darter. Wright wist zijn eerste voorsprong van de partij te pakken via dubbel 8. Met een geweldige 129-finish op de bullseye wist Warren de stand weer gelijk te trekken, terwijl Wright op slechts 96 stond. Via dubbel 3 wist de Schot wederom de voorsprong naar zich toe te trekken; 3-2. Met een 25-finish wist Wright voor het eerst in de partij een gaatje van twee legs te slaan én daarmee plaatste hij een break en kwam op matchpoint. Via wederom dubbel 3 wist Wright de leg te pakken en daarmee won hij met 5-2. 

 

Poule: G

Brendan Dolan (92,55) 1 – 5 Gabriel Clemens (99,4)

De Duitse qualifier mocht de partij beginnen tegen The History Maker en wist 48 uit te gooien voor de 0-1. In de tweede leg trapt Clemens af met maar liefst zeven perfecte darts, waarna hij de triple 19 miste voor de 9-darter. Echter produceerde The German Giant wel een 12-darter voor de break en de 2-0. Via een 56-finish werd het 3-0 voor Clemens en ging de Duitser onverstaanbaar door. Het leek erop dat Dolan wederom zou bezwijken om de eigen leg te houden, maar Clemens miste twee darts op de dubbel, waarna Dolan 68 uitgooide in twee pijlen en bleef dus nog in leven in deze partij. Clemens wist in de vijfde leg dubbel 15 te gooien en daarmee kwam hij op matchpoint. De nummer 48 van de wereldranglijst wist het een leg later direct af te maken met een prachtige 121-finish op de bullseye.

Daryl Gurney (91,65) 5 – 0 Richard Veenstra (75,69)

SuperChin mocht deze tweede partij van poule G beginnen tegen onze landgenoot Richard Veenstra uit Ossenzijl. Met een 57-finish op tops was het Gurney die de eerste leg wist te pakken. Met een 16-darter op dubbel 12 wist Gurney een break te plaatsen en daarmee werd het 2-0 voor de Noord-Ier. Veenstra kreeg zijn eerste pijl op de dubbel vanaf 78, maar miste deze en Gurney wist dubbel 2 te vinden voor 3-0. SuperChin wist via dubbel 6 nog verder op Veenstra uit te lopen door een 14-darter te gooien. Met een 62-finish op dubbel 16 was het helaas snel afgelopen voor de nummer twee van de BDO en ging hij met een harde verliespartij naar zijn hotelkamer terug, maar hopelijk een goede leerpartij om morgen weer aan de oche te verschijnen tegen Brendan Dolan.

 

Poule: H

Nathan Aspinall (98,88) 5 – 0 Martin Schindler (91,54)

De talentvolle Engelsman mocht deze eerste sessie aftrappen. Met een geniale 142-finish op tops wist hij al snel zijn eigen leg te houden en op 1-0 te komen. Doordat Aspinall een zeer goede leg tegen de darts in gooide, kreeg hij een kans van Schindler voor de break en The Asp pakte deze kans voor dubbel één. Aspinall wist ook nog eens de derde leg van de partij te pakken en zo kwam hij via dubbel 8 op 3-0. Nathan Aspinall wist nogmaals een break te plaatsen en daarmee zette hij zichzelf op 4-0 en dat is goed voor zijn legsaldo in de poule als hij een partij zou verliezen in de poule. In de vijfde leg wisten beide heren de dubbel niet te vinden, maar was het uiteindelijk Aspinall die dubbel 2 gooide en dus 5-0 won.

Michael Smith (99,28) 5 – 3 Glen Durrant (93,08)

Duzza had de bull achter de coulissen gewonnen en mocht deze kraker van een wedstrijd beginnen en dit kan belangrijk worden met dit zeer korte format. Met een 15-darter wist Michael Smith via dubbel 10 direct al een break te plaatsen voor de 1-0. BullyBoy sprong werkelijk uit de startblokken en wist al snel ook de eigen leg te houden voor de 2-0 voorsprong. Durrant miste een kans vanaf 121 op de bull om de eigen leg te houden, maar ditmaal profiteerde Smith niet en stapte Durrant in voor de 2-1 en zo was hij nog in de partij. In slechts 13-darts wist Smith het gat weer op twee legs te brengen en zo werd het via tops 3-1. De vijfde leg ging naar Glen Durrant, ondanks dat Michael Smith een bijna 9-darter gooide. Hij miste namelijk de dubbel 15 voor die 9-darter en wist de 15 in de herkansing niet uit te gooien. Duzza profiteerde en bleef zo in de partij hangen; 3-2. Durrant wist ook niet in dit geval de stand gelijk te trekken, waardoor Smith via tops op 4-2 en dus matchpoint kwam. Met een 76-finish wist Glen Durrant via een 76-finish weer terug te komen naar 4-3 en was het dus nog niet klaar. Maar een leg later breide Smith er een eind aan via een 64-finish.

Door: Marcel Bus