Hendriks wint 2e dinsdagranking ten koste van Martin van Engeland Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 2e dinsdagranking ten koste van Martin van Engeland

Hendriks wint 2e dinsdagranking ten koste van Martin van Engeland

Op dinsdagavond 22 november hadden 22 darters zich verzameld voor de gelijknamige ranking. De 22 darters werden verdeeld in drie poules van 4 en twee van 5. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee, en de nummers drie van de poule van vijf, zich voor de winnaarsronde. De overige 10 spelers mochten in de verliezersronde uit gaan maken wie the best of the rest zou gaan worden.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Quang van Elderen en Martin van Engeland tegen elkaar. De heren hielden elkaar tot 2-2 in evenwicht. Martin wist vervolgens een break te plaatsen en zijn eigen leg te houden om zo de partij met 4-2 naar zich toe te trekken.

De tweede halve finale ging tussen Kevin den Ouden en Leo Hendriks. Leo won de eerste leg, leg maar kon vervolgens de dubbel niet vinden. Kevin liep vervolgens uit naar 3-1 en kreeg twee pijlen voor de wedstrijd. Deze werden echter niet verzilverd, waarna Leo terug kwam tot 3-3. De laatste leg brak Leo Kevin vervolgens met een 14 darter en won zo alsnog de wedstrijd met 4-3.

De finale werd dus gespeeld door Leo Hendriks en Martin Van Engeland. Beide heren hadden elkaar ook al getroffen in de poule, waarin Leo met 3-0 wist te winnen. De finale begon sterk, middels een 180 en een 15 darter op de bulls eye won Leo de eerste leg. De tweede leg ging met net zoveel pijlen naar Martin. De derde leg was vervolgens weer voor Leo, die Martin in de vierde leg wist te breken middels een 117 finish. Martin brak direct terug voor 2-3, maar kon wederom 25 niet uitgooien waarna Leo profiteerde. Leo maakte vervolgens 4-2 en het verzet was bij Martin gebroken. Met een 15 darter pakte Leo de 5-2 overwinning en zo de tweede dinsdagavondranking.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Roy Chambon en Peter Stolzenbach tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor met 3-1 gewonnen van respectievelijk Jan Chambon en Bram van Lent.
De finale ging gelijk op, maar bij een 3-2 voorsprong wist Peter de break te plaatsen en won zo de partij en de verliezersronde met 4-2.

Er werden in totaal viertien keer 180 gegooid, Kevin den Ouden en Leo Hendriks waren hofleveranciers met elk zes stuks.

Er werden in totaal maar vijf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Kevin den Ouden met 148, hij werd gevolgd door Dennis van den Vossenberg die 134 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! De mystery pot gaat dan ook met het maximale bedrag van 250 euro mee naar de volgende dinsdagavond ranking.

De negendarter was ook niet gegooid! Deze pot bedraagt op dit moment al meer dan 400 euro en zal ook mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 28 november.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws