Hendriks wint 7e CHC zaterdagranking ten koste van Waalboer Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 7e CHC zaterdagranking ten koste van Waalboer

Hendriks wint 7e CHC zaterdagranking ten koste van Waalboer

Het zaterdagavond ranking seizoen was alweer toe aan de zevende rankingdag. Op de zevende rankingavond bij SV CHC kwamen, ondanks de vele afzeggingen van vaste darters, 17 darters strijden voor de dag overwinning. De darters werden verdeeld twee poules van 4 en drie poules van 3. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Paul de Silva en Leo Hendriks. Leo was scorend duidelijk en mede door 3x140 op rij in de derde leg wist hij de partij relatief makkelijk te winnen met 4-0.

De tweede halve finale ging tussen Jordy Waalboer en Rene Trum. Rene mocht beginnen, maar werd direct gebroken. Om vervolgens zelf terug te breken. De volgende drie legs gingen tegen de darts in, waardoor Jordy op 3-2 voorsprong kwam in de zesde leg. Hij mistte vervolgens een aantal matchdarts, waarop Rene 127 mistte. Rene kreeg vervolgens nog een kans en kwam zo op 3-3. De laatste leg kwam Jordy goed op stoom en met een 14 darter brak hij Rene en won hij de partij met 4-3. Saillant detail is dus dat er zeven breaks in deze partij waren.

De finale ging dus tussen Leo Hendriks en Jordy Waalboer. Leo startte nonchalant, waardoor Jordy direct kon breken en Leo zo zijn eerste leg verloor van de avond. Vervolgens schakelde Leo iets op om direct terug te breken, 1-1. Jordy bleef achter en kwam rap 4-1 achter. In de zesde leg kregen beide heren darts om de leg te pakken, uiteindelijk was Leo de gelukkige, en won hij met 5-1 de zevende zaterdagavond ranking.

In de finale van de verliezersronde stonden Martin Pieters en nieuwkomer Jeffrey Roos in de finale. Martin had de ronde ervoor met 3-1 van John Pieters gewonnen, terwijl Jeffrey met 3-0 met een andere nieuwkomer, Mike Hartholt afrekende.

Hoogste finish werd door Roy Chambon gegooid, 112. Er werden in totaal vier 100+ finishes gegooid.

De meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks en Jordy Waalboer, met elk twee stuks. Er werd in totaal vijf keer 180 gegooid.

Om 23:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 01:00 klaar te zijn ruim gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws