Hendriks wint vijfde Schutskamp Dubbel Knock-Out, Van Zijtveld tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint vijfde Schutskamp Dubbel Knock-Out, Van Zijtveld tweede

Hendriks wint vijfde Schutskamp Dubbel Knock-Out, Van Zijtveld tweede

Op 1 maart was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de vijfde Dubbel Knock-Out ranking van de tweede cyclus, dit is een cyclus van 10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden plaats om de week, de volgende ranking zal plaatsvinden op 15 maart. De finaledag zal plaats gaan vinden op 24 mei…

Afgelopen dinsdag hadden wij 19 darters die meededen aan de vijfde ranking van de tweede cyclus. Een hoop vaste klanten hadden zich helaas af moeten melden, waardoor het aantal wat lager was dan gemiddeld. Maar dat mocht de pret niet drukken, het niveau was er ook niet minder om.

Leo Hendriks en Jaimy van Bavel plaatsten zich rechtstreeks voor de sheetfinale. Leo won van Bertie Bodar, Richard van Zijtveld en Rob Vierhout om zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Jaimy wist aan de andere kant te winnen Randen Wan, Jan vd Broek, Terry vd Dungen en Kevin Stolzenbach.
De sheetfinale ging telkens met de darts mee, bij een 3-3 stand mocht Jaimy beginnen. Echter, Leo wist deze leg beter te starten en mede door een 180 kwam hij als eerste op een finish. Jaimy zette er nog druk op met een 125 score om hem weg te zetten op tops. Maar Leo gooide met twee pijlen dubbele bull en dubbel 16 om de partij met 4-3 naar zich toe te trekken. Beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen om een strijd voor de eerste drie plaatsen…

De derde persoon bleek Richard van Zijtveld te worden, in de wedstrijd voor het podium tegen Richard de Bie was hij scoren de betere. Maar was hij niet zuiver op zijn dubbels waardoor de Bie tot 2-2 bij kon blijven, vervolgens wist hij zijn dubbels beter te vinden en maakte de Bie de geboden kansen niet af. Richard van Zijtveld won de partij dan ook met 4-2.

In de strijd voor de finaleplaats was het Richard die aan het langste eind trok. Richard was scorend wederom beter, maar zijn dubbel liep niet lekker. Bij een 3-2 voorsprong wist Jaimy 9 gemiste matchdarts van Richard niet af te straffen en pakte Richard de partij met 4-2

In de finale kreeg Richard de kans op een rematch, echter bij een 3-2 voorsprong wist Leo een break te forceren en won zo de vierde dinsdag ranking met een 4-2 overwinning.

Er werden in totaal vijftien 180’ers gegooid. Leo Hendriks had er de meeste met 4 stuks en bleef hiermee Jaimy van Bavel voor die er 3 gooide.

Er vielen in totaal negen 100+ finishes te noteren, waarbij Richard van Zijtveld de hoogste had met twee keer een 160 finish.

De Mysterypot viel op 130, deze was twee keer door Richard van Zijtveld gegooid. Voor de rest had niemand deze finish gegooid waardoor Richard de Mysterypot van €239,25 mee naar huis mocht nemen. Op de volgende ranking van 15 maart zal de Mystery pot weer opnieuw beginnen.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws