Van Houtum wint 3e Dinsdagranking ten koste van Leo Hendriks Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Houtum wint 3e Dinsdagranking ten koste van Leo Hendriks

Van Houtum wint 3e Dinsdagranking ten koste van Leo Hendriks

Op dinsdagavond 12 september was het weer tijd voor de derde rankingavond van de achtste cyclus, dit betreft wederom een cyclus van 10 ranking avonden en vervolgens een finaledag.

Het aantal deelnemers van de ranking blijft stijgen. Een man meer dan verleden week, dus dat betekende 20 deelnemers voor de derde rankingavond.

Deze personen werden verdeeld in 5 poules van vier. Zoals gewoonlijk gingen de bovenste twee in de poule door naar de winnaarsronde, de overige spelers moesten in de verliezersronde uit gaan maken wie de best of the rest was.

In de winnaarsronde stonden boven aan de sheet Nicky van Houtum en Toby Vossen tegenover elkaar. Nicky kwam 2-0 voor, Toby pakte vervolgens het initiatief en kwam 3-2 voor. Dit was echter niet voldoende voor de winst; Nicky won de laatste 2 legs en pakte zo een 4-3 overwinning.

De tweede halve finale ging tussen Leo Hendriks en Dennis Engelen. Dennis had wat moeite met zijn dubbel en Leo profiteerde optimaal. Mede door een 116 en 130 finish en een maximale score won deze de partij met 4-1.

De finale van de winnaarsronde ging tussen dus tussen Nicky van Houtum en Leo Hendriks. Leo pakte direct het initiatief en kwam 1-0 voor, echter in zowel leg 2 als drie had hij aan minimaal 9 pijlen op zijn dubbel niet genoeg. Nicky rook zijn kansen en kwam 3-1 voor. Bij een stand van 3-2 wist Leo weer zijn dubbel niet te raken, 4-2. De leg erna werd wel verzilverd, waarop Leo bij een 4-3 achterstand het initiatief in de achtste leg had, Nicky gooide echter 121 en vervolgens 95 uit om zo de derde Dinsdagavond Ranking naar zich toe te trekken.

Ook in de finale van de verliezersronde hadden de mannen moeite met de dubbels. Ferry van de Heuvel had de ronde ervoor van Dimitry van Boxel gewonnen (3-2), Jan Chambon won de halve finale met dezelfde cijfers van Ton Halberstadt.

In de finale leek Ferry op een gemakkelijke overwinning af te streven, echter bij een stand van 2-0 wilde de dubbel niet meer vallen, Jan kon hierdoor na veel pijn en moeite op de dubbels nog twee legs pakken, maar kon niet voorkomen dat Ferry met 4-2 de verliezersronde won.

Er werden in totaal negen 180’ers gegooid. Toby Vossen had de meeste met 3 stuks.

Er vielen in totaal dertien 100+ finishes te noteren. Dennis Engelen had de hoogste met 164, gevolgd door Kevin den Ouden, die 160 uitgooide.

De Mysterypot was ondanks de vele 100+ finishes niet gevallen! Niels Veldhuizen had de week ervoor het maximale bedrag van €250,- gewonnen. Op de vierde rankingavond zal de Mysterypot met de tweede pot verder gaan, die ondertussen ook alweer op €119,50 staat.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, op de tweede rankingavond zal de 9-Darterpot op €390,75 staan.

De volgende rankingavond zal aanstaande dinsdag 19 september plaats gaan vinden. Inschrijven wederom tot 19:30. Kosten €6,- pp incl. 1 gratis consumptie.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Leo Hendriks of Martin Sluijter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws