Home Nederland Hoofdnieuws Ingelast toernooi ‘T Spoc Wijhe blijkt een groot succes te zijn

Ingelast toernooi ‘T Spoc Wijhe blijkt een groot succes te zijn

darts

Op dinsdag avond besloot de organisatie om een extra ingelast toernooi in te zetten omdat er zoals gebruikelijk in de zomer maar weinig toernooien zijn. En als er al 1 is dien je vaak aardig wat kilometers te maken. Mondjesmaat kwamen de eerste voorinschrijvingen binnen maar zondag om 13 uur werd er toch echt gestart met 48 deelnemers waaronder 8 dames. Ze kwamen zelfs van ver weg en onder de deelnemers waren veel plaatselijke eredivisiespelers maar ook van daarbuiten. Bas Jonkman en Sayen Runge zijn zelfs vrijwillig eruit gestapt om mee te helpen en het toernooi een vlotte doorgang te geven. Sayen achter de bar en Bas hield de organisatie in de gaten. Complimenten daarvoor.

Om 13 uur werd er gestart met 8 poules van 6 deelnemers. Hierin zijn niet echt verassingen te noemen. Wel was er een zware poule met 2 LaCo spelers en 2 super league spelers. Uiteindelijk was het Patrick van Langen die genoegen moest nemen met een plek in de verliezersronde. Hierin deed hij toch wat er eigenlijk al wel van hem verwacht mocht worden en won deze verliezersronde van het jonge talent in de SDC namelijk Dion de Vries met 4-3. Dion is flink aan het trainen voor de CLOD en ook gezien de finale heeft hij daar goeie kansen voor .De beste dame kwam ook uit de verliezersronde en mocht ook een prijs in ontvangst nemen. Deze werd gewonnen door Marissa Rabelink. Hieronder de uitslagen in de verliezersronde.

Halve finale vr:
Ralf Voskes – Patrick van Lange
Dion de Vries – Gerton Pap

Finale vr:
Patrick van Langen – Dion de vries 4-3

In de winnaarsronde werd flink gestreden om de titel binnen te halen. In de halve finale Waren Ronald Lenderink en Marco Zandbergen aan elkaar gekoppeld. Marco was in goede vorm mede doordat hij in de kwartfinale de plaatselijke favoriet Sven Groen te verslaan middels oa een 157 finish. Dit was tevens de hoogste finish van de dag wat Marco ook een prijs opleverde. Maar in de halve finale leek Marco ook al zijn kruit verschoten te hebben en verloor de partij tegen Ronald. In de andere halve finale stonden Tokan Ata en Johan de Ruiter tegenover elkaar. Tokan nam een mooie voorsprong van 2-0 maar zag deze door zijn handen glippen en moest uiteindelijk het onderspit delven. De finale was dus tussen Ronald Lenderink en Johan de Ruiter. Ronald bleef continue gooien waar Johan toch wat wisselvalliger leek. Na de break voor een 3-1 voorsprong was de achterstand voor Johan te veel en gooide Ronald steady door en won deze finale.

Halve finale wr:
Marco Zandbergen – Ronald Lenderink 1-4
Tokan Ata – Johan de Ruiter 2-4

Finale wr:
Ronald Lenderink – Johan de Ruiter 5-1

De organisatie kon zeer tevreden terug kijken op dit toernooi en gaan proberen er wat meer te doen. Ook de locatie was super tevreden en die had nog de nodige consumpties beschikbaar gesteld voor de gegooide 180-ers. Johan had de hoogste aantal namelijk 5 en werd gevolgd door Patrick van Langen en Ronald Lenderink. Beiden hadden er 4. De hoogste finish kwam op naam van Marco Zandbergen met 157. In totaal werden er 10 hoge finishes uitgegooid.
.