Home Nederland Hoofdnieuws Jeffrey Sparidaans schrijft het vierde Open Stampersgat op zijn naam

Jeffrey Sparidaans schrijft het vierde Open Stampersgat op zijn naam

JeffreySparidaans

We begonnen de dag met de koppels. Die begonnen om 11:00u met 33 koppels. Het begon gelijk met een hoog niveau. Nadat in de eerste ronde al snel grote namen eruit vlogen, werd de koppels gewonnen door Freddy de Geus / Jeffrey de Graaf die in de finale wonnen van Eduard Tilleman / Ferry Beijleveld.

De Singles begonnen om 13:00u. Er deden in totaal 75 deelnemers mee, waarvan 14 dames. De dames gooiden gewoon mee tussen de mannen. Daarvan wisten toch 3 dames de winnaarsronde te halen. Zo waren er ook wat verrassingen in de verliezersronde. Berry van Peer en Wesley Schols zaten in de verliezersronde. Uiteindelijk wist Wesley Schols de verliezersronde te winnen. Hij won in de finale met 4-3 van Pascal Hagenaars.

In de winnaarsronde waar het juist om draait en er gespeeld werd voor het grote prijzengeld,  verloor de winnaar van de afgelopen twee jaar, Danny Schellekens, bij de laatste 64. Bij de laatste 32 werden ook al topdarters uitgeschakeld. Onder andere Benito van de Pas, Stef Macare, Wilco Vermeulen, Corne van Mastrigt, Anneke Kuijten en Jeffrey de Graaf. Dat zulke topdarters uitgeschakeld worden bij de laatste 32 zegt ook iets over het niveau.

Ferry Beijleveld stond bij de koppels in de finale, bij de singles kwam hij tot de halve finale. Hier moest hij zijn meerdere erkennen in Colin Roelofs. De andere halve finale gingen tussen Jeffrey Sparidaans en de Belg Sven Verdonck. Na een spannende partij wist Jeffrey deze partij te winnen. De finale ging tussen Jeffrey Sparidaans en Colin Roelofs. Tot de 2-2 ging het gelijk op, daarna kwam Jeffrey los en wist te winnen met 6-2.

1e Beste dame was Anneke Kuijten
2e Beste dame was Cretienne Godschalk
3e Beste dame was Kimberly Hopstaken

Winnaarsronde Laatste 8:
Ferry Beijleveld – Eduard Tilleman 4-1
Colin Roelofs – Tonny Veenhof 4-1
Sven Verdonck – Davy Verkooijen 4-3
Jeffrey Sparidaans – Roy Gokoel 4-3
Halve Finale:
Colin Roelofs – Ferry Beijleveld 5-4
Jeffrey Sparidaans – Sven Verdonck 5-4
Finale:
Jeffrey Sparidaans – Colin Roelofs 6-2

De hoogste finish deze dag waren voor Jaimy van Bavel en Ferry Beijleveld die beiden 160 uitgooiden.

De organisatie wil alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en hun sportiviteit.