Jerry Hendriks wint 1e Open Helmond Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jerry Hendriks wint 1e Open Helmond

Jerry Hendriks wint 1e Open Helmond

Gister waren 85 darters afgekomen op de eerste editie van de Helmond Open Darts. Op een werkelijk prachtige locatie, namelijk het supporterscafé van Helmond Sport in Stadion de Braak, stonden 15 wedstrijdbanen en 4 ingooibanen ter beschikking. Tijdens de inschrijving bleek al dat het toernooi aandacht getrokken heeft, want er waren een aantal bekende namen op af gekomen. Zo kwamen onder andere Jan van der Rassel, afgelopen december nog te zien tijdens het PDC Wereldkampioenschap, en ooit lid van het Nationale team, Jerry Hendriks, een pijltje gooien. Verder waren er ook nog darters aanwezig met een Limburgs, Zeeuws, Hollands, Belgisch en zelfs Pools accent.

Om 13:00 uur werd begonnen met het toernooi en al snel viel de eerste hoogste finish te noteren: Samantha Linssen prikte knap 146 raak in haar eerste leg. In de laatste poulewedstrijden wist Marco Verhofstad knap met 2-1 van Jan van der Rassel te winnen en werd daardoor eerste in zijn poule. Vanaf die wedstrijd regende het plots hoge finishes. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten werden finishes gegooid van 158, 160 en Jan van der Rassel nam wraak op zijn verlies door de maximale 170 finish te gooien. Later in het toernooi prikte hij ook nog eens een 167 finish raak.

Na de poules werd er een winnaarsronde en een verliezersronde gehouden, waar spektakel genoeg te beleven was. Zo kreeg Mario Sandifort 6 wedstrijdpijlen tegen Jan van der Rassel, maar wist die niet te benutten. Jerry Hendriks ontsnapte tegen Arno Louwers. In de kwartfinales eindigden bijna alle wedstrijden in 4-2, waar diverse kansen gemist werden om de stand naar 3-3 te tillen. Het toernooi ging rechtstreeks af op een mooie finale, maar die kwam er uiteindelijk toch niet. Vrij onopvallend was Ricardo Linssen door het toernooi gekomen, maar stond ineens vol in de schijnwerpers toen hij in een bloedstollende partij met 4-2 Jan van der Rassel uit het toernooi gooide. Helaas bleek hij in de finale al zijn kruit verschoten te hebben, want Jerry Hendriks bleef steeds legs gooien rond de 15 darts en dat lukte bij Ricardo niet meer: 5-1. Winnaar werd dus Jerry Hendriks uit Venlo, die een constant toernooi bekroonde met
de eerste plaats.

In de verliezersronde werd ook verbeten strijd geleverd om in het prijzengeld terecht te komen maar er bleven er slechts twee over voor de finale: Nick van Huet en Ad Haverkamp. Na een mooie en spannende finale was Hagenaar Nick van Huet de gelukkigste in de beslissende zevende leg. Waar Ad diverse kansen op de winst liet liggen, raakte Nick de dubbel 2 uiteindelijk wel! Al met al een geslaagd toernooi dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen! Hou maart 2011 alvast in de gaten!

Uitslagen winnaarsronde:
Laatste 16
Jerry Hendriks - Arno Louwers 3-2
Erwin Malinka - Marco Verhofstad 3-0
Junni Ruiter - Steven van Leijen 3-2
Daniel Verdonschot - Harm Kuipers 3-2
Gerard Tiebosch - Ardi Slegers 3-0
Jan van der Rassel - Mario Sandifort 3-2
Wil van Berlo - Oswin Streden 3-2
Ricardo Linssen - Daniel Verhoeven 3-0

Kwartfinale
Jerry Hendriks - Erwin Malinka 4-2
Junni Ruiter - Daniel Verdonschot 0-4
Gerard Tiebosch - Jan van der Rassel 2-4
Wil van Berlo - Ricardo Linssen 2-4

Halve finale
Jerry Hendriks - Daniel Verdonschot 4-1
Jan van der Rassel - Ricardo Linssen 2-4

Finale
Jerry Hendriks - Ricardo Linssen 5-1

Uitslagen verliezersronde
Kwartfinale
Ad Haverkamp - Serge van Tilburg 3-0
Jack Essers - Michal Gomolka 3-1
Randy van Hees - Rinus Verheijen 3-0
Nick van Huet - Tim Fonteijn 3-1

Halve finale
Ad Haverklap - Jack Essers 3-1
Randy van Hees - Nick van Huet 1-3

Finale
Ad Haverklap - Nick van Huet 3-4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws