Home Nederland Hoofdnieuws Justin van Tergouw: “Mijn eerste titel bij de heren voelde speciaal”

Justin van Tergouw: “Mijn eerste titel bij de heren voelde speciaal”

Afgelopen zondag schreef Justin van Tergouw geschiedenis door op 17-jarige leeftijd de jongste winnaar ooit te zijn geworden van een NDB ranking toernooi bij de heren. Dartfreakz.nl sprak na deze unieke prestatie met de Utrechter en nam onderstaand interview af.

Uiteraard werd er niet alleen teruggeblikt op de geweldige prestatie van afgelopen zondag maar is er ook gesproken over zaken als de noodgedwongen rustperiode die hij heeft moeten inlassen en wordt er vooruit geblikt op de toekomst.

Justin, van harte gefeliciteerd met je titel bij de heren op de NDB-ranking in Beek en Donk. Wat is de leukste reactie die je hebt gehad na deze overwinning?
Dat vind ik lastig om te zeggen. Ik vond een heleboel reacties leuk! Het was mooi om op Facebook te lezen dat mensen zo verrast en enthousiast waren dat ik had gewonnen 🙂

Je kent op dit moment een geweldige periode maar dat was een paar maanden geleden wel anders. Je moest in maart noodgedwongen een rustperiode inlassen voor je schouder. Hoe gaat het nu met je blessure?
Ik heb in totaal 2 maanden geen pijl aangeraakt. En in de derde maand mocht ik het trainen langzaam opbouwen. Dus ik heb bijna 3 maanden geen toernooi gespeeld. Het gaat wel beter, maar ik ben er nog niet. Ik moet nog steeds 2 keer per week naar de fysio en ik train in de sportschool van mijn sponsor.

Het is tot nu toe nog een zwakke plek, maar ik hoop natuurlijk dat het een keertje over gaat door hard te trainen in de sportschool.

Qua darten train ik nu minder lang achter elkaar om rekening te houden met mijn blessure. Ik sta ongeveer anderhalf uur per dag aan het dartsbord en soms is het iets minder als ik last van mijn schouder heb.

In je relatief korte loopbaan als darter heb je mooie prestaties neergezet waaronder ‘back to back’ Youth World Master en Lakeside kampioen begin 2017. Ook heb je mooie titels voor Oranje gepakt waaronder de Europe Cup en World Cup Youth. Wat is je meest dierbare titel?
Lakeside was natuurlijk super mooi en 4 keer goud in Japan ook. Maar mijn eerste titel zondag bij de heren, vond ik toch ook wel erg speciaal 🙂

Bij de jeugd ben je dominant en nu heb je bewezen ook bij de heren al mee te kunnen strijden om de titels. Als we een blik werpen op de toekomst: Heb je als doel de Lakeside jeugd en senioren titel te pakken alvorens je een overstap richting de PDC overweegt? Of ligt een overstap naar de PDC nog zo ver weg dat je daar nog niet over wilt nadenken?
Ik weet het eerlijk gezegd nog niet. Ik gooi nu NDB bij de heren, PDC Development Tour en soms een PDC Eurotour kwalificatie. De Finder Darts Masters in december en de Lakeside finale van januari 2018 worden waarschijnlijk mijn laatste toernooien bij de jeugd. Verder kijk ik nog niet echt vooruit.

Een professionele dartscarrière ligt er voor je in het verschiet. Maar wat wilde je eigenlijk tijdens je schoolperiode worden?
Ik wil eigenlijk al profdarter worden sinds mijn vader overleed. Ik was toen 6 jaar. Prof darter worden is eigenlijk het enige wat ik altijd gewild heb.

Tot slot zou ik graag mijn sponsors Bull’s en Gold’s Gym willen bedanken. Zonder hen was dit allemaal niet geluk.