Kamphuis plaats zich in een thriller voor kwartfinale Krembassy Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kamphuis plaats zich in een thriller voor kwartfinale Krembassy

Tijdens de 6e dag van de Krembassy donderdag 12 juli werden er weer 3 wedstrijden afgewerkt van de L16. Er stonden weer een paar mooie wedstrijden op het programma waarvan de wedstrijd tussen Vincent Kamphuis en Marcel Beernink het helemaal waar maakte, wat een partij. Deze avond waren onze walkon girls, Myrthe,Danielle en Daphne, ook weer aanwezig met 1tje die er uitschoot het dochtertje van Marcel Foekens Kirsten, die zijn papa de zondag al zag lopen met de leuke dames. Zij wou dat ook graag en er werd geregeld dat zij nu ook mee kon lopen in een leuk jurkje die haar moeder gemaakt had, met haar vader. De schrijvers deze avond waren Martijn Bernardt, Jeffrey Ballast en Martijn Kalis, allen weer top gedaan. Vanaf 19.00 ging het weer los met als opwarmer iedere wedstrijd het nummer van Scrum, Amazing Graze.

19.00 L16: Alexander Pas(Rijssen)- Marcel Foekens ( Emmercompascum) 1-4

Alexander had de ronde ervoor nog de titelverdediger verslagen en moest het nu opnemen tegen een goede speler Marcel Foekens. In de 1e set was het Alexander die goed begon en met een 180er de 1e leg pakte in 18 darts, hij miste een 121 voor een 12 darter. De 2-0 ging in 18 darts. Alexander won zijn eigen set met zijn 2e 180er in 20 darts. Marcel moest nu wat doen en dat deed hij, hij won leg 1 in 17 darts, waar hij 144 miste voor een 15 darter. Alexander maakte er 1-1 van in 18darts, maar Marcel won zijn eigen leg weer in 20 darts. Alexander wist er toch weer 2-2 van te maken met een mooie 14 darter. Marcel antwoordde met een 180er en pakte de set in 15 darts. 1-1. De 3e set werd wederom beslist in de 5e leg. Marcel wist 1-0 voor te komen met een 19 darter, Marcel mist 111 voor een 18 darter maar maakt er toch 2-0 van in 21 darts en gooit zijn 2e 180er .Alexander weet leg 3 te pakken in 22 darts en leg 4 in 18 darts ook dankzij zijn 3e 180er. Marcel wist met zijn 3e 180er de set te pakken in 15 darts. Na de break wist Marcel zijn eigen set met 3-0 te winnen. Marcel gooide set 4 uit in 3x een 17 darter met daarin zijn 4e 180er. Voor Alexander was het nu belangrijk om zijn eigen set te houden om er nog een wedstrijd van te maken. Helaas kon hij de hoge scores niet meer zo vaak vinden en Marcel deed dat wel. Hij won set 5 wederom met 3-0 , 21 /16 en 18 darts en Marcel gooide zijn 5e 180er. Alexander kan terugkijken op een goed toernooi. Marcel mag het zaterdag opnemen tegen de winnaar van Christian Kist-Jelle Wachtmeester.

20.30 L16: Vincent Kamphuis (Epe)- Marcel Beernink(Vroomshoop) 4-3

In deze wedstrijd leek het erop dat Vincent op een makkelijke overwinning afstevende ,maar dat werd het niet. Marcel wist goed tegenstand te bieden waar er wat legs tussen zaten bij Vincent die hij niet had mogen verliezen. Maar doe je het niet stond Marcel klaar . In set 1 stonden beide spelers na 18 pijlen op een finish en wist Vincent de leg te pakken in 25 darts. Marcel wist leg 2 te pakken in 18 darts met een 120 finish. Vincent mist een 152 voor een 15 darter en gooit de beurt erna uit met 1 pijl 16 darter 2-1. De set werd gepakt in 17 darts met 1x 180. De 2e set wist Marcel van Vincent af te pakken door de 1-0 in 15 darts, Vincent maakt er nog 1-1 van in 18 darts, maar daarna gooit Marcel de set uit in een 18 darter en 14 darter. 1-1 in sets. De 3e set voor de break was het Vincent die een 2-0 voorsprong nam met een 110 finish in 21 darts en een 22 darter. Marcel maakte er 2-1 van dankzij een mooie 125 finish waar Vincent pijlen had gemist voor de set. De 4e leg mist Marcel eerst een 130 voor een 15 darter om daarna Vincent de 130 te zien missen, Marcel pakt de leg in 16 darts. Vincent weet toch de set te pakken met een 18 darter. 2-1 . In set 4 werden er weer 5 legs gegooid, Vincent laat in deze set vele dubbels liggen en Marcel wist hier gretig gebruik van te maken. Marcel gooit een 21 darter en 20 darter voor 2-0 voorsprong. Vincent miste in leg 2 een 135 finish. Vincent vocht zich terug met 2x een 20 darter. Marcel miste 1 pijl voor de set in leg 4. Vincent wist ook de 5e leg te pakken nu in 18 darts en zo 3-1 in sets voor te komen. Iedereen ging ervanuit dat het wel gebeurt zou zijn maar Marcel dacht er anders over. In set 5 werd het 3-0 met een 17 en 18 darter en in leg 3 kreeg Vincent kansen om er 2-1 van te maken ,maar dat verzuimde hij. In set 6 was het Vincent die op een 2-0 voorsprong moest komen,ook dankzij zijn 2e 180er, door beide legs na 12 pijlen op een finish te staan. Hij wist dit niet te benutten en Marcel profiteerde 1-0 en de 2-0 in 15 darts met een 105 finish. Vincent weet toch de 3e leg te pakken in 20 darts met zijn 3e 180er ,maar Marcel weet de set toch te pakken in 20 darts om de beurt ervoor een 108 te missen. Het publiek zagen weer een lekkere spannende wedstrijd. In de 7e set was het Marcel die met een 18 darter 1-0 voorkwam. De 2e leg mist Marcel een 140 met een 180er voor een 12 darter ,maar weet deze leg toch te pakken in 19 darts. Marcel had nu nog 1 leg nodig voor toch wel een grote verrassing. Vincent rechte zijn rug en gooide de 3e leg uit in een fantastische 11 darter met zijn 4e 180er, 140-180-140-41. Ook maakte hij er 2-2 van en de laatste set moest er 2 legs verschil zijn. Marcel mist in leg 5 een 64 voor een 18 darter en de 3-2 voorsprong en zag Vincent profiteren met een 20 darter. Vincent gooide in leg 6 zijn 5e 180er en wist de set en de overwinning te pakken in 18 darts. Met een diepe zucht van opluchting na een zeer zware wedstrijd feliciteerde Vincent Marcel met een goede wedstrijd . Vincent mag nu spelen tegen Sander Koninenbelt.

22.00 L16: Michael Stoeten (Vroomshoop)-Joren Pots (Hellendoorn) 4-0

Michael had in tijdbestek van kleine half uur afgerekend bij de L32 met Dennis van de Ende. Joren moest proberen om zo snel mogelijk een leg te pakken. In de 1e set kreeg Joren een kans maar Michael was ontketend en won de set met 3-0, dankzij een 15 en 16 darter. In set 2 wist oren een 180er te gooien maar ook deze set ging in knowtime naar Michael weer 3-0. Hij gooide een 21 /15 en 17 darter. In set 3 wist Joren gelukkig een leg te pakken en geen whitewash te incasseren. Michael gooit leg 1 uit met een 122 finish en leg 2 pakt hij in 17 darts. De 3e leg weet Joren te pakken met een 18 darter. Michael pakt de set met een mooie 156 finish in 12 darts. Na de break waren er nog een paar kansjes voor Joren ,maar Michael was te goed voor hem. Het werd wederom een 3-0 , Michael gooide een 18 en 2x 21 darter. Michael treft nu in de kwartfinale zaterdag de winnaar van Kevin Wensink-Marco van Dalsem.