Kings of Darts Den Bosch: Van Gerwen en Van Barneveld winnen, Van der Voort strijdend ten onder Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kings of Darts Den Bosch: Van Gerwen en Van Barneveld winnen, Van der Voort strijdend ten onder

Kings of Darts Den Bosch: Van Gerwen en Van Barneveld winnen, Van der Voort strijdend ten onder

Vrijdagavond werd in de Brabanthallen in Den Bosch de eerste van drie dagen van de Kings of Darts 2020 gespeeld. De andere dagen zijn zondag in Enschede en dinsdag in Groningen. Voor de edities in Enschede aanstaande zondag en Groningen op dinsdag zijn nog kaarten beschikbaar. Dus wil jij genieten van een avond vol darts en entertainment, waar Crazy Piano's voor muzikale intermezzo's zorgt, koop dan je kaarten op .

De Kings of Darts 2020 werd afgetrapt door Tony O'Shea en voormalig nummer 1 van de PDC Colin Lloyd. Lloyd liet zien het darten nog niet verleerd te zijn en zette O'Shea ondanks een 144-finish van The Silverback met 4-2 opzij. Vincent van der Voort moest in een spannende partij met 5-4 zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney. Fallon Sherrock liet weer eens zien waarom ze de Queen of the Palace is door Darryl Fitton met 5-3 te verslaan.

Zowel Bobby George als Michael van Gerwen wist met zijn koppelmaat een van beide koppelpartijen van één leg te winnen. Raymond van Barneveld was met 6-1 duidelijk een maatje te groot voor Wayne Mardle, die liet zien het darten ook nog niet verleerd te zijn.

Michael van Gerwen en Gerwyn Price zorgden voor een spetterend sluitstuk. Price nam een 6-2 voorsprong, maar moest de zege met 8-6 aan de Brabander laten.

Kings of Darts 2020
Den Bosch, vrijdag 24 januari
Colin Lloyd (79,91) - Tony O'Shea (76,36) 4-2
Lloyd neemt mede door finishes van 74 en 72 een 3-0 voorsprong. O'Shea vecht zich met finishes van 78 en 144 terug naar 2-3. The Silverback krijgt zelfs meerdere pijlen om er 3-3 van te maken, maar laat deze onbenut waarna Jaws de genadeklap uitdeelt.

Daryl Gurney (85,02) - Vincent van der Voort (86,85) 5-4
Gurney komt via een 72-finish terug tot 1-2. Vincent neemt via een 80-finish een 3-1 voorsprong, maar ziet de Noord-Ier 77 uit gooien om met 4-3 de leiding over te nemen. In een beslissende negende leg gaat Superchin er met de zege van door.

Fallon Sherrock (83,80) - Darryl Fitton (81,83) 5-3
Fitton opent met een 80-finish. Sherrock laat van zich horen via een 96-finish en 11-darter. Fitton neemt via een 103-finish een 3-1 voorsprong. Sherrock neemt door wederom 96 uit te gooien de leiding weer over na zeven legs. Een leg later klaart ze de klus en verslaat ze Fitton.
Na afloop toonde de Dazzler zich een waardig verliezer op de vraag wat er gebeurd was: ''Ik heb verloren van de betere speler. Dit evenement is de Kings of Darts, maar zij is de Queen of Darts.''

Bobby George & Michael van Gerwen speelden twee legs tegen elkaar in beide legs koppelden ze samen met één iemand uit het publiek. De eerste leg ging naar Bobby George en Christian, terwijl Michael van Gerwen en Ronald de tweede leg naar zich toe trokken.

Raymond van Barneveld (81,09) - Wayne Mardle (77,71) 6-1
Raymond was met 6-1 duidelijk een maatje te groot voor Wayne Mardle, die ook liet zien het darten nog niet verleerd te zijn.

Michael van Gerwen (95,27) - Gerwyn Price (94,53) 8-6
Price opent met een 98-finish om via finishes van 102, 153 en 80 een 6-2 voorsprong te nemen. Op dat moment lijkt Michael te besluiten ook maar te beginnen aan de wedstrijd. Mighty Mike trekt de wedstrijd vlak bij huis mede door een 116- en 144-finish met 8-6 naar zich toe.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws