Kist/Ardesch/Kelder/Wensink geplaatst voor laatste 16 Krembassy Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kist/Ardesch/Kelder/Wensink geplaatst voor laatste 16 Krembassy

Op maandagavond 9 juli werd de 3e avond afgewerkt van de Krembassy met 4 avondwedstrijden. Vanaf 19.00 ging het los met de 1ste wedstrijd. Deze avond hadden we als schrijvers Jeroen Bolks, Henk Beldman, Martijn Kalis en Jeffrey Ballast. Achter de laptop voor de scores op fb zaten Very, Kevin en Jeffrey en de walkon girls waren deze avond Danielle Gerrits en Daphne v Vliet. Dinand was weer klaar met het aankondigen van de wedstrijden en Dick Kremer starte voorafgaand van iedere wedstrijd de intro in van Scrum met Amazing Graze en het rookgordijn ging aan. Hier de verslagen van de 4 wedstrijden.

19.00 : Bert Boezelman (Ommen)- Alberto Ardesch (Almelo) 0-3

Bert had deze plek verdiend bij de L32 doordat hij de playoffavond had gewonnen. Alberto had zaterdag zijn voorronde gewonnen. De wedstrijd begon stroef waarin Alberto met een 24 darter en 22 darter met 2-0 voor kwam, Bert wist leg 3 te pakken ,maar Alberto won de set met 3-1. In de 2e set was het een 3-0 voor Alberto waar Bert veel dubbels miste om deze set spannender te maken. Na de break wist Bert leg 1 te pakken in 23 darts,maar zag Alberto leg 2 en 3 pakken en zo nog 1 leg nodig had voor de overwinning. Bert wist er toch nog 2-2 van te maken met een 23 darter. In de 5e leg liet Bert kansen liggen om deze set te pakken en zag Alberto uiteindelijk deze set te pakken en ook de wedstrijd. Alberto treft bij de L16 nu Martin Bos,

20.00: Jamie Kelder(Westerhaar)- Eddy Fokke (Almelo) 3-0

In deze wedstrijd begon Eddy voortvarend met een 14 darter en 180er. Jamie maakte gelijk met een 19 darter en nam een voorsprong met 23 darts, Eddy gooide leg 4 uit in 24 darts. De 5e leg was het Jamie die met vele hoge scores de set pakte met een 14 darter. In set 2 nam Eddy een 2-0 voorsprong met een 14 en 16 darter. Jamie knokte zich terug tot 2-2 met een 21 en 27 darter, waar Eddy wat setpijlen had. Wederom moest de 5e leg beslissen wie de set pakte, Eddy miste 112 voor de set en Jamie sloeg toe en gooide de beslissende dubbel, 2-0 voor in sets. Na de break wist Eddy nog 1-1 te maken met een 24 darter nadat Jamie de 1e leg pakte in 23 darts. Daarna gooide Jamie de partij met een 17 en 21 darts. Hij won de partij met 3-0 en treft nu bij de L16 de winnaar van Fabian Roosenbrand-Henk Wolters.

21.00: Cor Zorgdrager(Vroomshoop)- Kevin Wensink (Enschede) 1-3

Dit werd een mooie wedstrijd tussen 2 spelers die het scorend wel aan kunnen. Vele legs onder de 19darts en een aantal 180ers. Cor wist de 1ste editie te winnen in 2016 en haalde vorig jaar de halve finale, Voor Kevin was het dus een zware dobber om in het bomvolle cafe Kremer deze speler uit te schakelen. Nou het lukte hem met zeer goed darts en beide spelers werden met luid applaus gefeliciteerd van deze mooie wedstrijd. In de 1e set was het Cor die met een 22 en 21 darter een 2-0 voorsprong nam. Kevin gooit een 19 darter voor 2-1 waar Cor een 112 mist voor de set. Kevin maakt er ook 2-2 van en de 5e leg moest beslissen wie deze set pakte, over en weer werden er pijlen gemist ,maar Cor was diegene die de set pakte in 23 darts. In set 2 gooide Kevin leg 1 uit in 17 darts, Cor maakte er 1-1 van met 23 darts en 2-1 met een 18 darter. Kevin antwoordde met een 180er en een 19 darter. Wederom moest de 5e leg beslissen en deze x was het Kevin die de set pakte, nadat Cor een 114 miste voor de set. Na de break was het vooral Kevin die zeer goed stond te scoren en de set van Cor afsnoepte in 20/17 en 18 darts. Kevin stond met 2-1 voor en in de 4e set moest Cor proberen om de set te pakken om zodoende er een 5e set uit te slepen. Kevin pakt leg 1 in 14 darts met een 80 finish, tops-tops. Kevin mist een 110 finish voor een 15 darter en zag Cor deze leg toch te pakken in 20 darts 1-1. In de 3e leg gooit Kevin een 13 darter waar hij een 12 darter miste op 121. Cor begon leg 4 nog met een 180er ,maar Kevin scoorde ook goed en gooide met een 19 darter de set uit. Kevin won met 3-1 in sets en plaatst zich ook bij de L16 waar hij de winnaar krijgt van Marco van Dalsem-Jacob Brink.

22.00: Christian Kist (Vroomshoop)- Erik Klos (Westerhaar) 3-0

De uitslag doet vermoeden dat het een walkover was voor Christian maar dat was niet zo, hij moest er hard voor werken en sloeg op de belangrijke momenten toe. Voor Erik was het een ervaring rijker en scorend deed hij niets onder. In de 1e set gooide Christian leg 1 uit in 20 darts, Erik wist leg 2 te pakken in 21 darts met een mooie 93 finish op de bull. Het werd 2-1 voor Christian, maar Erik maakte er weer 2-2 van met een 20 darter. Christian gooide leg 5 uit in 17 darts en won zo deze set van Erik. In set 2 was het Christian die met een 18 en 21 darter een 2-0 voorsprong nam ,maar Erik wist leg 3 te pakken. Christian wist de set te pakken met een 19 darter. 3-1

In set 3 na de break werd er weer 5 legs gegooid. Erik nam een 2-0 voorsprong met een 21 en 17 darter. Christian gooide in leg 2 nog een 180er. Christian antwoordde met een 18 en 14 darter en zijn 2e 180er. In de 5e leg was het Christian die uiteindelijk de wedstrijd won door deze leg als eerste uit te gooien. Erik kan trots op zichzelf zijn hij liet een goede wedstrijd zien. Christian mag het bij de L16 opnemen tegen de winnaar van Dennie Olde Kalter- Alexander Pas.